2016 in lijstjes: Ontdekkingen

Ik hou ervan om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Tja, ondanks de uitspraak die zegt dat je in het heden moet leven, vind ik het nu eenmaal leuk om af en toe ook eens om te kijken. Januari is op Zwartraafje dan ook traditioneel een maand vol lijstjes én cijfertjes. Dit keer toon ik jullie graag de auteurs, boeken én reeksen die ik ontdekte in 2016.

The Night Beat – Gini Koch
Deze schrijfster kende ik al door haar Alien-reeks maar van deze Urban-serie had ik nog niets gelezen. Het eerste deel was alvast een meevaller.

Angel’s Blood – Nalini Singh (Guild Hunter series)
Het afgelopen jaar ontdekte ik niet één maar twee series van deze schrijfster. Beide leerde ik kennen doordat er een tijdje terug enkele van haar paperbacks op het Boekenfestijn lagen en ik daar in 2016 eindelijk aan toekwam.

Habibi – Craig Thompson
Het heeft een hele poos geduurd maar eindelijk heb ik dus ook mijn eerste stapjes in het Graphic Novel-genre gezet. Nu ja, ik heb eigenlijk vooral Craig Thompson ontdekt en het allereerste boek dat ik van hem las was deze Habibi.

Psy-Changeling series van Nalini Singh
Dit is dus de tweede Paranormal Romance-serie van Nalini Singh die eerder al vermeld werd.

Een kroon voor koud zilver – Alex Marshall
Ook Alex Marshall’s wereld was een ontdekking voor me. De schrijver zijn stijl werd omschreven als die van Quentin Tarantino en na het lezen van Een kroon voor koud zilver begrijp ik waar die omschrijving vandaan komt.

Dromerspoel – Juliet Marillier
Ik las ook mijn allereerste Juliet Marillier boek. Er zijn echt nog zoveel auteurs die ik nog niet ontdekt heb en zij was daar dus één van. Tot 2016 alleszins want na het lezen van dit boek denk ik dat ik in de toekomst nog wel meer van haar ga willen verslinden.

54 minuten – Marieke Nijkamp
Ha, ik dacht dus dat dit boek niets voor mij zou zijn vermits ik doorgaans geen fan ben van Contemporary. Had ik het even mis … dit boek wist me echt omver te blazen.

Het zwarte hart – Stephanie Garber
Ook Het zwarte hart was een ontzettend aangename ontdekking. Ik hield echt van de schrijfstijl van Stephanie Garber die haar verhaal vertelde als een ware illusionist en haar lezers regelmatig wist te verrassen.

Heksenhoeve – An Janssens
Tot nu toe kende ik An Janssens enkel van haar Draken-trilogie. Dit nieuwe boek is echter geen fantasieverhaal maar een bovennatuurlijke thriller. Een griezelig verhaal dat je best niet tijdens een nachtelijke kampeerpartij kan lezen.

De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley
Dit boek valt in de eerste plaats op door zijn prachtige cover. De sfeer van het verhaal vond ik echter ook heel bijzonder. Hierdoor én door de Steampunk-elementen die in er doorheen verweven zijn springt het boek echt meer naar voren.

Fantastic Beasts and Where to find them – J.K.Rowling
Begrijp me niet verkeerd … ik heb Harry Potter & the cursed child echt met plezier gelezen maar eigenlijk heb ik nog een pak meer genoten van het script van Fantastic Beasts and Where to Find Them. De cover vind ik trouwens evengoed prachtig.

4 gedachten over “2016 in lijstjes: Ontdekkingen”

  1. Dat klinkt bekend. Ik heb hier nog héél wat boeken die ik wil lezen én dan nog een groter aantal boeken die ik wil lezen maar nog niet heb. Om de een of andere reden lijkt er echter nogal vaak iets anders tussen te komen. Dit jaar heb ik echter al een goede start gemaakt. Mijn vierde boek is bijna uit én het zijn alle vier boeken uit eigen collectie.

   1. Super dat je een goede start hebt gemaakt.
    Ik ben momenteel bezig aan mijn 3e van dit jaar, maar het zijn wel allemaal bibliotheekboeken…
    Gelukkig heb ik niet zoveel eigen boeken 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.