Alles in de strijd – Jill Shalvis

Titel: Alles in de strijd
Reeks: Lucky Harbor #3
Auteur: Jill Shalvis
Uitgeverij: Harlequin
Pagina’s: 384p.
Prijs: 7,5€
Bron: eigen collectie

“Chloe’s zussen zijn gelukkig in Lucky Harbor – geen wonder, ze staan op het punt om met twee van de knaptste mannen van het stadje te trouwen! Zelf is ze nog zoekende. Ze wil graag haar reputatie van roekeloze wildebras van zich afschudden en aan haar zussen bewijzen dat ze een serieuze zakenpartner kan zijn. Helaas heeft ze er ook een handje van om in benarde situaties terecht te komen. En dus is het een kwestie van tijd voor ze in aanraking komt met de wet, in de vorm van de plaatselijke sheriff.

Enter sheriff Sawyer Thompson. Bijna twee meter lang, een goddelijk gespierd lichaam, ogen met de kleur van smeltende chocolade en een glimlach die geregistreerd zou moeten worden als dodelijk wapen. Alles aan hem herinnert Chloe eraan dat ze een vrouw is. Maar kennelijk herinnert alles aan haar hém eraan dat hij de wet moet handhaven, en vertrouwt hij haar voor geen cent. Want waarom zou hij anders op de gekste tijden in haar buurt opduiken?”

Mijn mening:

Dat ik fan ben van Jill Shalvis haar Lucky Harbor-serie is waarschijnlijk een understatement. Ik ben dan ook super blij dat de boeken uit deze reeks vertaald werden door Harper Collins. Nu ja, tot nu toe werden enkel de eerste drie gepubliceerd maar ik hoop echt dat ook de andere verhalen en personages aan bod zullen komen.

Eerder las ik de boeken al in het Engels maar nu ik ze in het Nederlands herlees beleef ik er evenveel plezier aan. Het zit namelijk zo … ik ben een troosteter. Huh? Ja, er is een reden waarom ik dit zeg en die zal jullie zo meteen duidelijk worden. Als ik me niet goed voel dan heb ik net als vele andere mensen de gewoonte om mezelf te troosten met iets lekkers. Jammer genoeg is het ook zo dat ik me vervolgens nog wat slechter voel vermits ik liefst wat zou afvallen en het grootste nadeel van comfort food is toch wel de bijhorende gewichtstoename.

Laat dat nu net het grote voordeel zijn van deze boeken. Ze hebben hetzelfde oppeppende effect als een lekker stuk chocolade én … je gewicht blijft mooi op peil. Nu ja, bij het eerste deel waarin het hoofdpersonage een ‘lichte’ chipsverslaving heeft en het vervolg waarin Tara de heerlijkste muffins maakt komt daar wel een beetje uitdaging bij kijken. Eén ding is echter zeker … de Lucky Harbor-serie hoort echt thuis in de categorie Feel Good-boeken. Ze zijn ontspannend, romantisch én minstens even belangrijk – ze brengen me regelmatig aan het lachen. De ene keer is dat een kleine glimlach, een andere keer een schaterlach.

Jill Shalvis slaagt er immers in om haar personages, inclusief hun minpuntjes, zo uit te werken dat er als lezer vrijwel steeds iets te vinden is waarin je jezelf herkent. In dit geval is dat voor mij Chloë die met haar gezondheid sukkelt en hierdoor beperkt wordt in haar mogelijkheden. Ok, we zijn niet hé-le-maal hetzelfde want Chloë reageert hierop door nog rebelser te worden. Haar partner-in-crime is Lance – een twintiger die door de taaislijmziekte waarmee hij is opgezadeld geen onbeperkte houdbaarheidsdatum heeft. Hij wil nog zoveel mogelijk meemaken en is daardoor vrijwel even roekeloos als Chloë.

Vermits ze allebei nogal creatief omspringen met de regels van de wet kan het niet anders of ze moeten ooit op hun vingers worden getikt. Doorgaans heeft het jongste Traeger-zusje er een hekel aan wanneer mensen haar zeggen wat ze moet doen maar bij Sheriff Sawyer lijkt ze het minder erg te vinden.

De flaptekst doet vermoeden dat het boek de hele tijd focust op uiterlijke kenmerken maar die ervaring had ik zelf totaal niet tijdens het lezen. Ik geef grif toe dat het verhaal vrij luchtig is maar er is zeker ook aandacht voor de karaktertrekken van de personages, voor hun twijfels en zorgen, voor de band met hun vrienden en familieleden, voor hun dromen, …

 

2 gedachten over “Alles in de strijd – Jill Shalvis”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.