Foto-update #86

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

In een eerdere blogpost liet ik al de cadeautjes zien die ik voor anderen had gemaakt maar ik besloot mezelf ook te verwennen met enkele nieuwe bladwijzers. Zo maakte ik deze twee exemplaren …

maar heb ik ook nog een geweldige Castiel-variant en eentje met Dean en Sam (die kwamen al eens in een vorige Foto-update aan bod).

Dit is echt de allereerste keer dat een orchidee opnieuw begint te bloemen. Doorgaans gaat die plant beetje bij beetje dood zodra ik hem gesnoeid heb. Dit keer ziet het er echter naar uit dat ik nieuwe bloemen ga krijgen en dus niet op een valse tak met synthetische vervangers moet blijven kijken. 😉

Op die bloemen is het nog even wachten maar mijn kerstcadeautjes kreeg ik vrijwel allemaal meteen. Van mijn ouders en schoonouders kreeg ik geld. Met het bedrag van mijn schoonouders heb ik meteen enkele funko’s besteld die al een tijdje op mijn wishlist stonden. Verder kreeg ik heel wat boeken cadeau van mijn twee Secret Santa’s en een vriendin. Ik kreeg echter ook deze Charmed-box …

én Alice through the looking glass van mijn echtgenoot cadeau. Nu nog de tijd vinden om al die leuke afleveringen nog eens opnieuw te bekijken.

De afgelopen weken kwamen er hier heel wat lieve wensen en mooie kaartjes toe.

Bij sommige van hen was de postzegel vrijwel even leuk. Van dit exemplaar werd ik alleszins meteen vrolijk. Ja, ik ben zo iemand die van kleine dingen super gelukkig kan worden.

Vermits er een verjaardagsfeestje op de planning stond van iemand die een zwak heeft voor blauw eten haalde ik de blauwe kleurstof weer eens boven. Meteen ook het bewijs dat dit beslag er voor het bakken hemelsblauw uitzag.

Verder maakte ik ook een hele lading kaartjes tijdens een knutselmiddag. Doorgaans komt dat knutselen er enkel nog van tijdens deze maandelijkse afspraakjes. Ik moet dan ook nog een hele hoop kaartjes maken vermits mijn voorraad tijdelijk is uitgeput.

Terwijl ik an het wachten was op de trein verbaasde ik me er over dat het er zoveel warmer uitziet dan het in werkelijkheid was. Foto’s trekken terwijl je helemaal bent ingeduffeld is niet zo praktisch.

Het grote voordeel van reizen met de trein … ik kan lezen zonder misselijk te worden.

Ja hoor, ik eindigde 2016 met een mooi kringloopkoopje en blijkbaar is dat geluk met tweedehandse vondsten nog niet uitgeput in 2017. Ik had immers het geluk om ook de novelle’s van Tahereh Mafi op de kop te kunnen tikken.

Verder kreeg ik deze mooie (lege) doosjes chinese thee voor mijn verzameling,

haalde ik oreo-donuts mét vulling in huis toen de dochter van mijn nicht nog eens langskwam voor een knutsel -en filmmiddag

en bedacht ik allerlei combinaties om de voorraad rode vruchten uit de diepvries op te werken.

De laatste is geen foto maar deze afbeelding deed me wel dromen. Het lijkt me immers heerlijk om in een Bookblogger-wijk te wonen. Geen perfect housewives zoals bij de Stepford Wives maar een wijk met alleen maar boekenliefhebbers die bij elkaar langsgaan voor thee en fangirl-momentjes.

14 gedachten over “Foto-update #86”

  1. Ja! Die afspraakjes vind ik zo leuk dat ik er telkens opnieuw naar aftel zodra we afscheid hebben genomen van elkaar.

 1. Je foto updates posts zijn zo leuk altijd!! :d

  Je hebt me geïnspireerd. Aangezien ik zelf sowieso ook al veel gebruik maak van eigen foto’s en momenteel bezig ben met het opzetten van een soort wekelijks dagboek, besloot ik om er dan ook foto’s aan toe te voegen. Dus het is een combinatie van en gaat elke maandag online komen.

  1. Dankjewel Melissa! Dat lijkt me heel leuk om te volgen op je blog. Ik moet zelf eigenlijk nog eens een aantal collages uitwerken voor mijn terugkerende coverposts maar ondertussen zijn enkele thema’s die ik had voorbereid al op jouw blog verschenen. Eigenlijk weet ik dus nog niet goed of ik die dan toch nog ga publiceren of toch maar één van de andere onderwerpen eerst aan bod laat komen. Ik vind het trouwens wel leuk. Tijdens het voorbereiden van die collages valt het pas op hoe vaak een zelfs voorwerp voorkomt op boekomslagen.

 2. Hihi, zo’n bookbloggerwijk zou ik ook wel zien zitten 🙂
  En hoera voor de opnieuw bloemende orchidee! Ik blijf duimen dat het mij ooit lukt…

  Mooi ook hoe je je kerstkaartjes opgehangen hebt! En alweer een toffe lading nieuwe kaartjes, zie ik altijd graag verschijnen 🙂

  1. Zodra de knopjes opengaan stuur ik je wel een foto. 😉
   Tot nu toe ziet het er alleszins goed uit wat die orchidee betreft.

  2. Ik vind het steeds moeilijk om afscheid te nemen van die kerstkaartjes. Al een geluk dat ze hier niet in de weg hangen en ik ze dus makkelijk nog wat langer kan laten hangen.

  1. De knopjes zijn ondertussen alweer wat groter geworden. Ik kijk echt uit naar het moment waarop ze open gaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.