Right Here, Right now #14

righthererightnowEen tijd terug zag ik bij Chantalia een blogpost verschijnen waarin ze haar volgers liet weten waar ze dat moment mee bezig was. Nu ja, het is ondertussen al een hele poos geleden, ondertussen kreeg de blog van Chantal met Hoofdstuk 12 zelfs een nieuwe naam.

Het is echter door die ene blogpost waarin ze haar volgers ondermeer liet weten welk boek ze las en welke serie ze volgde dat ik zin kreeg om zelf iets gelijkaardigs te doen. Het leek me dan ook een leuk idee om jullie af en toe te tonen waar ik mee bezig ben.

Boek:

Momenteel ben ik net begonnen in Kus me dan van Rachel Gibson. Een luchtig romantisch verhaal dat ik mag recenseren voor Karakter Uitgevers.

Film:

Het afgelopen weekend zag ik zowel The secret life of Pets als Equals. De eerste vond ik super ontspannend. Bij Equals had ik vooral het gevoel dat ik kijk naar een film waarvan het script een mengeling was van elementen uit verschillende YA Dystopians.

Serie:

Eigenlijk ben ik nog steeds aan het afkicken van Supernatural. Dit is de allereerste keer dat ik echt afkickverschijnselen lijk te vertonen na het bekijken van een serie. In 2016 keek ik niet veel televisie maar wel veel Supernatural-seizoenen. Ik moest eventjes wachten tot ik het 11de seizoen kon kopen maar vervolgens heb ik dat veel te snel bekeken en nu moet ik dus nog ontzettend lang wachten vooraleer ik aan het 12de seizoen kan beginnen. Geen leuk vooruitzicht én dat terwijl ik doorgaans wel vrij geduldig ben. Als Sinterklaas-cadeautje kocht ik echter het eerste en tweede seizoen van Outlander dus dat ligt hier nu klaar als behandeling tegen die afkickverschijnselen. 😉

Muziek:

Ahum … ik luister nog steeds veel te weinig naar muziek. Het laatste dat ik hoorde was de echtgenoot die de piano-variant van Requiem for a dream aan het spelen was. Echt een nummer waar ik kippenvel van krijg.

Ook beluisterde ik na het lezen van Melissa’s invulling van 1000 vragen aan jezelf nog eens dit nummer uit de soundtrack van Hilary & Jackie. Waar het bij het eerste nummer gegarandeerd voor kippenvel zorgt krijg ik bij het tweede iedere keer de tranen in de ogen.

Menu:

Ik ga geen heel weekmenu opsommen. Met het kerstweekend in het vooruitzicht is het menu ook iets minder gezond. Vanavond valt het echter wel mee. Dan eten we immers kalkoenfilet in een krokant jasje (Nee, Joost het is geen chips-crumble!) met stoomgroenten en aardappels. Op Kerstdag zijn we gewoon met ons tweetjes thuis en maak ik mijn lievelingseten klaar.

Oke, ik weet ook wel dat Smosh met grijze garnalen en kroketjes geen traditioneel kerstmaal is maar we vinden het wel allebei lekker.

Aanwinst:

Gisteren kreeg ik alvast een vroeg kerstcadeautje … twee nieuwe boeken. Twee eerste delen zelfs. Dragon Bound van Thea Harrison (The Elder Races) en Fighting Destiny van Amelia Hutchins (The Fae Chronicles).

Recentst gelezen blogpost:

Hoi Leesdip, wat fijn dat je er weer bent! Een blogpost van Madelon op The Book Diaries. Voor wie het zich afvraagt … Ja, er kroop een beetje ‘sarcasme’ in die titel.

Recenst ingeplande blogpost:

Momenteel ben ik druk bezig met het voorbereiden van een massa terugblik-lijstjes waar ik jullie in januari mee ga overladen. Denk maar aan Ontdekkingen, Favorieten, Aanwinsten, Blogjaar in cijfers, Leesjaar in cijfers, Een jaar vol gebeurtenissen, Tegenvallers, …

Recentst toegevoegde boek aan mijn TBR:

Tja, uiteraard de nieuwe boeken die ik gisteren cadeau kreeg. Maar in mijn gedachten toch ook al wel enkele boeken die ik zelf wil aanschaffen indien ik ze niet onder de kerstboom vindt. En ja … ik ga jullie nog even op die titels laten wachten. Als ik dat kan dan kunnen jullie het ook. 😉

Recentst creatieve project:

Ook hier moeten jullie nog iets langer wachten. Al kan ik wel alvast een aantal kerstkaarten laten zien die ik dit jaar heb gemaakt. Zelfgemaakte cadeautjes (of toch, diegene waarbij ik er aan dacht om een foto te maken) krijgen jullie na de feestdagen te zien.

7 gedachten over “Right Here, Right now #14”

  1. Kroketjes, het lijkt wel of jullie in België dat veel meer eten dan wij. Elke kerst die wij in België vierde at ik dat, maar nu eigenlijk nooit meer.

    1. Het grappige is dat we (nu ja ik spreek hier natuurlijk enkel voor ons tweetjes) niet zo vaak kroketjes eten. Eigenlijk enkel wanneer ik smosh klaarmaak. 🙂 Al klopt het wel wat je zegt over de feestdagen. Bij een traditionele kerstmenu stonden er inderdaad ook telkens kroketjes op tafel bij mijn grootouders.

  2. Hihi, schattige kerstkaart! Ik moet ze dringend eens beginnen maken, wil ik ze nog dit jaar verstuurd krijgen… Oeps!
    Wat is smosh trouwens? Want ik ken wel een smoske, als in een broodje met hesp, kaas, groentjes en mayonaise, maar dat lijkt mij wel een heel rare combi met garnalen en kroketjes 🙂

    1. Ah ja, ik vergeet altijd dat niet iedereen dat gerecht kent. Het is een receptje van mijn grotemoe waarbij blokjes tomaat, blokjes hardgekookt ei en grijze garnalen onder elkaar worden gemengd met mayonaise. Je kan het dus niet meteen als gezond omschrijven maar het doet me iedere keer terugdenken aan mijn grotemoe. En ja, wij zeiden dus grotemoe en groteva in plaats van grootmoe en grootva. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.