My Harry Potter Life Tag

Ook Annemieke van A Dance With Books moet al even wachten sinds ze me getagd heeft voor de My Harry Potter Life Tag. Dat deze tag bedacht werd door Michelle van The Writing Hufflepuff maakt het natuurlijk nog leuker. Het is immers altijd leuk om mede-Hufflepuffers te ontdekken. Al hou ik uiteraard evengoed van jullie wanneer je in een ander huis bent ingedeeld. Als een echte Hufflepuffer. πŸ˜‰

Om te beginnen moet je vier boeken uitkiezen:

* slentert naar de boekenkasten en komt terug met *

1. Zwarte letters van Anne Bishop
2. The outlaw demon wails – Kim Harrison
3. Touched by an alien – Gini Koch
4. De reiziger van Diana Gabaldon

1. Je toverstaf
Open je eerste boek op een willekeurige pagina. Het eerste zelfstandig naamwoord dat je ziet is het materiaal waarvan je toverstaf gemaakt werd.

Blijkbaar is mijn toverstaf gemaakt van voorspelling. Hopelijk worden mijn spreuken daar niet voorspelbaar door want dan maak ik natuurlijk niet veel kans om het te winnen in een duel. πŸ˜‰

2. Je huisdier
Bevat het tweede boek dieren? Een van hen is nu jouw huisdier. Als het boek geen dieren bevat heb je jammer genoeg pech.

Oei, mijn geheugen is niet al te denderend maar als ik me niet vergis kan ik in dit boek kiezen uit een weerwolf, een fee, een gargoyle of een kat. Alleszins ik dacht toch dat Rachel en haar huisgenoten een kat hadden. Laten we er dus maar van uitgaan dat ik het me dit keer effectief goed herinner want dan zou mijn huisdier dus een sarcastische Gargoyle WereCat zijn die kan vliegen. HΓ©, we hebben het hier wel over de My Harry Potter Life Tag dus ALLES is mogelijk.

3. Your Hogwarts House
Open het derde boek op een willekeurige pagina. Bedenk bij het eerste personage dat je ziet in welk Huis hij/zij volgens jou hoort. Dit is nu ook jouw Huis.

Alweer oei. Kitty is namelijk het eerste personage dat ik tegenkom en zij is nogal moeilijk in te delen. Ze is ontzettend empatisch en maakt geen onderscheid tussen de afkomst van wezens. Op basis hiervan zou ik haar dus in Hufflepuff kunnen indelen. Daarnaast is ze echter ook erg moedig en doortastend dus dat is dan weer eerder Gryffindor. Ze beschikt niet meteen over boekenkennis maar ze doorziet wel als een van de beste allerlei ingewikkelde complotten dus ze is wel degelijk een verstandig iemand. Goh, ik denk dat voor mij persoonlijk haar morele instelling het belangrijkste is dus deel ik haar onder in Hufflepuff.

4. Vervolledig je Gouden Trio
Open boek 4 op een willekeurige bladzijde. De eerste twee namen die je tegenkomt zullen vanaf nu je beste vrienden zijn en je kliek vervolledigen. Als er slechts één naam op de bladzijde staat open je opnieuw een willekeurige pagina om je tweede vriend te bepalen.

Jamie en Jenny Fraser! Ja hoor, dat komt dik in orde. Al moet ik misschien wel wat aan een Schots accent beginnen werken zodat we ook deftig kunnen overleggen met elkaar.

5. Het hoofd van je Huis
Open het eerste boek opnieuw op een willekeurige pagina. De eerste naam die je tegenkomt zal het hoofd van jouw Huis zijn.

Simon Wolfgard wordt het hoofd van Hufflepuff. Wel ja, waarom ook niet. Ik heb zo’n vermoeden dat er in de toekomst minder gespot zal worden met de Hufflepuffers. πŸ˜‰

6. Draco Malfoy
Je hebt natuurlijk ook een aartsvijand nodig. Open boek twee, de eerste naam die je tegenkomt zal je vijand zijn.

Newt. Jammer genoeg niet New Scamander bij wie je vooral schrik moet hebben om doodgeknuffeld te worden. Nee, ik heb het hier over de uiterst krachtige en jammer genoeg ook gestoorde demon Newt uit de boeken van Kim Harrison. En nee, die heb je liever niet als vijand vermits ze de slechte gewoonte heeft om haar eigen regels te bedenken en dus onvoorspelbaar is.

7. Je patronus
Open het derde boek op een willekeurige manier. Het eerste levende wezen dat je tegenkomt is vanaf nu jouw persoonlijke patronus.

Een buitenaards wezen. Tja, dat kan handig zijn maar dan wel op voorwaarde dat het zijn/haar bovennatuurlijke krachten en versterkte vaardigheden voor het goede gebruikt. In dat geval komt het helemaal goed met die nieuwe patronus. Al ziet hij er waarschijnlijk iets minder schattig uit als mijn huidige egel.

8. Ga je de House Cup winnen?
Hoeveel pagina’s telt jouw vierde boek? Het aantal pagina’s vormt het aantal punten dat jouw Huis op het einde van het schooljaar heeft behaald. Als het boek meer als 400 bladzijden telt heb je de Cup gewonnen.

Die House Cup halen we met gemak binnen vermits De reiziger zo’n 736 pagina’s telt.

7 gedachten over “My Harry Potter Life Tag”

  1. Super! Altijd optrekken met Jamie Fraser, Kitty Kat in je huis hebben EN Simon Wolfgard als hoofd van je huis: ik wil daar ook zijn πŸ™‚

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.