Wel/niet Boekenfan

welnietboekenwormEen tijdje terug deelde Marcia een blogpost met de titel Waarom ik geen echte boekenfan ben.  Uiteraard moesten we die blogpost niet letterlijk interpreteren. Marcia is wel degelijk een boekenliefhebber, dat bewijst ze keer op keer met haar interessante blogposts. Dit ene artikel toonde echter wel aan dat niet elke boekenliefhebber van dezelfde zaken houdt. De inspiratie voor haar blogpost haalde Marcia uit de vele ‘Je bent een boekenliefhebber als je … ‘-lijstjes.

Jullie weten maar al te goed dat ik een zwak heb voor zowel lijstjes als boeken. Ik was dan ook benieuwd in hoeverre ik mezelf kon terugvinden in zowel Marcia’s blogpost als de Boekenworm-lijstjes die je regelmatig online tegenkomt.

favicon

* Veel gehypte boeken heb ik niet gelezen. De appeltaart van hoop, Ik geef je de zon, Simon vs de rest van de wereld, elk boek van John Green, …

* Ik zag zowel The Maze Runner als de Scorch Trials maar las de boeken nog steeds niet.

* Ik koop geen speciale fotoprops. Maar vermits ik van leuke decoratieve spulletjes hou kunnen die natuurlijk wel ooit van pas komen mocht ik daar behoefte aan hebben.

* Ik lees niet graag in bed – en nog minder graag in bad.

* Ik heb ook geen Bullet Journal. Misschien komt die er ooit wel een keer, maar tot nu toe ben ik heel gelukkig met mijn vrij omvangrijke verzameling notitieboekjes. En ja, in één van hen hou ik bij welke boeken ik gelezen heb.

favicon

* Ah, de bladwijzers. Tja, daar moet ik dus wel schuldig pleiten. Ik bezit er immers heel wat. Zowel zelfgemaakte exemplaren, als boekenleggers die ik won of cadeau kreeg, … Het gekste is nog wel dat ik ondanks de grote verzameling vrijwel steeds mijn favoriete bladwijzer gebruik.

bookmarks-harry-potter

* Ik vind het leuk wanneer ik de kans krijg om een auteur te interviewen of ontmoeten. Alleen heb ik er geen 1,5 uur rechtstaan voor over om iemand gedurende 5 minuten te zien. Meestal zijn zo’n dagen ook immens druk en het lange rechtstaan is ook onhaalbaar dus het is maar goed dat ik die korte Meet & Greets niet echt mis.

* Ook bij Funko Doll’s en boekgerelateerde moet ik schuldig pleiten. Ik hou echt van Funko’s, iedere keer dat ik er voorbij wandel word ik spontaan goedgezind. Jammer genoeg zijn de meeste boekgerelateerde gadgets vrij kostelijk maar dat los ik dan weer gedeeltelijk op door een aantal van hen zelf te maken.

harry-potter-funko-dolls* Je leest ook wel eens dat de meeste boekenwormen online vrij open zijn en in real life nogal mensenschuw. Zelf ben ik vrij onzeker maar zowel in het dagdagelijkse leven als online ga ik toch graag gesprekken aan met mensen hoor. Nog liever natuurlijk wanneer we het ook over boeken kunnen hebben. 😉

favicon

Er zijn echt heel veel ‘Je bent een boekenworm als je …’-lijstjes dus vanaf hier ga ik iets bondiger te werk.

* Ook ik ben bij sommige boeken niet in staat om te stoppen met lezen
* Ik lees dan ook op elk beschikbaar moment maar ik lees NIET nachtje door. Daar heb ik mijn nachtrust te erg voor nodig.
* Mijn TBR lijkt oneindig
* Mijn boekenkast wordt af en toe te klein
* Ik heb één serie dubbel maar dat komt doordat ik te ongeduldig was – ik ben dus geen verzamelaar van meerdere edities.

favicon

* Ik heb vrijwel altijd een boek bij me
* Ik hou ervan om rond te slenteren in een boekenwinkel – dat voelt steeds aan als een schattenjacht
* Vroeger kon ik me helemaal afsluiten van mijn omgeving zodra ik aan het lezen was – jammer genoeg lukt dat nu niet meer
* Ik zei reeds eerder dat ik altijd wel ergens leestijd kan vinden maar ik hou er niet van om in korte stukken te lezen
* Ja, ook ik identificeer me met personages. Ik moedig ze aan tijdens het lezen. Soms zelfs luidop

favicon

* Ik heb een fascinatie voor (oude) bibliotheken (bewijs kan je hier terugvinden)
* En voor speciale boekenwinkels (bewijs kan je hier terugvinden)
* Ik ben niet ontzettend sceptisch bij verfilmingen. Al komt dit wel doordat ik meestal geen al te hoge verwachtingen heb vooraf. Zo kan ik natuurlijk ook niet extreem ontgoocheld worden
* Ik vind het super om mede-boekenfans te ontmoeten
* Ik heb favoriete mannelijke personages én ja ik maakte ooit zo’n gelamineerd kaartje met enkele namen erop. Maar ik heb dus niet allemaal affiches ophangen ofzo. Ergens weet ik dus ook niet of ik fanatiek genoeg ben om hen ook echt als Fictional Crushes te beschouwen.

favicon

* Ik word niet graag gestoord tijdens het lezen.
* Ik kan onmogelijk een favoriet boek kiezen
* Ik heb er geen probleem mee om alleen te zijn maar ik hou er evengoed van om met mensen af te spreken. Tja, ik ben nu eenmaal niet in één vakje in te delen.
* Lezen is een vorm van relaxatie. Ondanks de spanning van het verhaal kom ik tot rust tijdens het lezen
* Ik vind het heel jammer dat een mensenleven te kort is om alle boeken te lezen die op je TBR staan

favicon

* Soms lijkt het wel alsof mijn leven bestaat uit meerdere dimensies. Real life en alle werelden waar ik naar toe reis tijdens het lezen.
* Mijn cosplay-outfits zijn steeds boekgerelateerd
* Onze huidige cavia is vernoemd naar een personage uit Lord of the Ring. Ook een toekomstig huisdier zou ik graag vernoemen naar een fictief karakter. Jammer genoeg vindt de echtgenoot niet al mijn voorstellen goed.
* Het einde van een boek voelt altijd aan als een afscheid
* Ik ben een voorstander van leesuren in plaats van lesuren. Of hoe één klein lettertje een uur plots zoveel aangenamer kan maken.

favicon

* Alles kan dienst doen als bladwijzer. Zelfs wanneer je een massa bladwijzers ter beschikking maar buiten handbereik hebt.
* Afhankelijk van wie er mee gaat naar een verfilming probeer ik mijn eventuele ongenoegen niet teveel te uiten.
* Mensen snappen niet al mijn referenties en dat is ontzettend frustrerend 😉
* Boeken kunnen aantrekkelijk zijn. De ene heeft het met schoenen, een ander met kleding of juwelen. Zelf hou ik ontzettend van prachtige boeken.
* Maar ook van boekenkoopjes. Ik vind het geweldig wanneer ik een Kringloopwinkel – boek een nieuwe thuis kan bieden zonder er een fortuin aan te moeten spenderen

Ik denk dat we dus wel kunnen besluiten dat ik een Booknerd ben. 😉

8 gedachten over “Wel/niet Boekenfan”

  1. Zo leuk dat je hier een apartje post aan gewijd hebt! Gelukkig ben ik niet de enige die niet graag in bed leest en veel gehypte boeken niet gelezen heb 😀

  2. Je doet mij beseffen dat het superlang geleden is dat ik nog eens een nachtje doorgelezen heb. Ofwel ben ik oud aan het worden, ofwel ligt dat aan het feit dat ik niet meer alleen in bed lig (in realiteit waarschijnlijk een mix van beide, maar laten we het maar op die tweede reden houden 😉

    En ik ben heel benieuwd naar de naam van jouw cavia nu 🙂

    1. Die heeft de naam Chewie gekregen. De echtgenoot is fan van Star Wars en vernoemd worden naar Chewbacca is nu eenmaal een hele eer. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.