Blogger Vriendenboek #68

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Luna van Leesdame in de spotlight.

bv-lunaNaam:
Luna

Leeftijd:
32 jaar.

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb administratieve vaardigheden gestudeerd en werkte op een kantoor in de onderwijssector.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Jazeker, tegenwoordig vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, voornamelijk met kleuren. Ik volg online tutorials en leer allerlei kleurtechnieken, ik word er rustig van en het maakt me blij. Daarnaast ben ik ook dol op make up, ik volg heel veel beautyblogs en ik vind het heel leuk om bezig te zijn met ooglooks maken. Bloggen is uiteraard ook een favoriete bezigheid, daarnaast schrijf ik ook graag korte verhalen. Een tijdje terug publiceerde ik deze verhalen op besloten site, maar de laatste maanden is er dat wat ingeschoten. Verder kan ik ook erg genieten van een middag shoppen, met lekker eten en drinken op een terrasje en een bioscoopje als afsluiter.

Je favoriete eten
Tosti’s! Ook Italiaans eten scoort hoog bij mij! Maar simpel een patatje met frikandel vind ik ook lekker.

Je lievelingskleur
Zwart, paars, roze… Mijn kledingkast bestaat voornamelijk uit zwart, maar de laatste jaren moet ik van mezelf ook wel eens wat kleur dragen. Dat lukt redelijk, maar uitbundig qua kleuren zal ik nooit worden. (Hoera! Nog iemand die van paars houdt.)

Verzamel je (naast boeken) iets?
Zegels van de Etos haha. Ik heb een tijdlang wel seizoenen van series verzameld, voornamelijk Nederlandse series. Vrouwenvleugel, Westenwind en Medisch Centrum West. Ik vind het nog steeds heel leuk om te kijken, maar dvd’s koop ik vrijwel niet meer.

bv-annelies-pluk-van-de-pettefletWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Nou ik denk dat dit ‘Pluk van de Petteflet’ is van Annie M.G. Schmidt. En ja, dat heb ik meerdere malen gelezen! ☺

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, ‘Levend verleden’ van R. Garcia y Robinson… Drie maanden mee bezig geweest en het was vreselijk, voor dat boek had ik twee andere kunnen kopen en in die tijd (drie maanden) had ik 24 andere boeken kunnen lezen.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, dat lukt me echt niet.

Heb je een favoriet genre?
Ik lees heel graag literaire romans, het stemt tot nadenken en ik vind het gaaf als een auteur buiten de gebaande paden durft te schrijven. Ik hou van venijn tussen de regels, dat het lezen mij raakt en dat het verhaal na blijft galmen lang nadat het boek uit is.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
De nieuwe thriller van Simone van der Vlugt: ‘Toen het donker werd’. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in het boek ‘Meisjesboeken van weleer’ van Kristine Groenhart. Kristine bespreekt hierin de meisjesboeken die ze las in haar jeugd en vraagt zich waarom deze boeken zo’n magische aantrekkingskracht hebben. Deze boeken las ik ook (Pitty, De dolle tweeling etc.) en daarom ben ik erg benieuwd, wat zij daarover weet te vertellen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Op kleur, maar vijf jaar geleden begon ik met digitaal lezen en sindsdien heb ik weinig fysieke boeken gekocht, maar nog steeds staat alles op kleur.

bv-luna-interview-readerLees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ebooks. Ik koop ze afwisselend bij Libris en Ako. Beide zijn goede webshops, met snelle afwerking. Bruna.nl is ook erg goed, maar had laatste maanden veel last van bugs en te late opleveringen van ebooks, terwijl ze bij Libris en Ako al wel beschikbaar waren. Zodoende ben ik overgestapt.

Heb je een favoriet boek?
Momenteel is dat nog steeds ‘Het smelt’ van Lize Spit.

wit-als-melkWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Wit als melk, rood als bloed van Alessandro D’Avenia.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik had als tiener al 200 boeken… Dus nu… dik twintig jaar later… ik durf het niet eens te zeggen haha. En dan heb ik er nog een hoop weggedaan toen ik ging verhuizen. Meer dan 500 in ieder geval. Dan heb ik het alleen nog over de fysieke boeken. (Eigenlijk tel ik zelf de ebooks ook nooit mee bij deze vraag. Op die manier lijkt het nog ‘een beetje’ doenbaar. 😉 )

Wat is je laatst gekochte boek?
De poepdokter van Nienke Tode-Gottenbos. Ik ben erg geïnteresseerd in dit soort boeken en ik hoop er altijd iets van te leren.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ja, dat was het boek ‘Moniek in het ziekenhuis’ uit de Klavertje vier serie van Kluitman. Na dat boek wilde ik meteen meer boeken lezen uit deze serie en zodoende ging ik steeds meer lezen en leende ik steeds vaker boeken uit de bieb.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Annie M.G. Schmidt, Jip en Janneke las ik stuk, maar ik vond het ook heerlijk om voorgelezen te woorden uit boeken van Annie. Daarnaast was ik ook dol op sprookjes, ik had een aantal mooie sprookjesboeken. Nog steeds heb ik dat prachtige exemplaar van Grimm van uitgeverij Lemniscaat in mijn kast liggen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Virginia Andrews. Toentertijd heb ik heel veel van haar gelezen, toen waren sommige series nog niet als omnibus verkrijgbaar, dus ontelbare pockets heb ik toen gekocht. Nu niet meer overigens, jaren geleden was ik ineens klaar met haar. (Ik heb exact hetzelfde meegemaakt met deze schrijfster. Gedurende een periode heb ik het ene boek na het andere gelezen tot ik er plots genoeg van had.)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Stuk van Judith Visser, het blijft me intrigeren dat verhaal.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, ‘Levend verleden’ van R. Garcia y Robinson… Ik dacht dat er geen eind aan kwam en in die moest ik van mezelf echt alles uitlezen waar ik in begon.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Lucia de B van Lucia de Berk
Up van Myrthe van der Meer
Na Delphine van Siska Mulder
Aan niemand vertellen van Simone van der Vlugt

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #68”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.