In één pan – Blanche Vaughan

ineenpanTitel: In één pan
Auteur: Blanche Vaughan
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Pagina’s: 239p.
Prijs: 25,00€

“Dit is echt voedsel, simpel bereid en … in één pan! Beter kan niet.

Nooit waren eenpansgerechten zo inspirerend en verrukkelijk. Dit boek heeft een recept voor elke gelegenheid, van simpele doordeweekse maaltijden tot picknickgerechten en feestelijke diners. Deze heerlijke gerechten zitten boordevol smaak en zijn snel en gemakkelijk te maken. Het is verrassend hoeveel u met één pan kunt doen.”

Mijn mening:

ineenpan1Als ik uiterst objectief ben kan ik vrijwel niets aanmerken op dit kookboek. Van de kwaliteit – een mooie ingebonden hardcover met stevige matte bladzijden, tot de lay-out die rust uistraalt dankzij de sobere opmaak en de eenvoud van de foto’s. Ik hou van het kleurgebruik, van de overgangsbladen die een nieuwe rubriek aankondigen, de duidelijke formulering van de bereidingswijze, de overzichtelijkheid van dit kookboek, het feit dat er niet nodeloos wordt uitgewijdt over bepaalde zaken.

ineenpan2Heel wat zaken die voor mij een belangrijke rol spelen bij het al dan niet waarderen van een kookboek. De recepten in ‘In één pan’ zijn ook opgesplitst in duidelijk afgelijnde rubrieken.

Snelle potjes: Simpele en snelle doordeweekse gerechten
Langzame potjes: Verkwikkende weekendgerechten voor als u meer tijd heeft
Kleine potjes: Lekker eten voor één of twee
Potjes om mee te nemen: Meeneem-eten voor picknicks of een lichte lunch
Zoete potjes: Puddingen, gebak en overheerlijke desserts
De basis: Recepten en technieken die altijd van pas komen.

Bondig, duidelijk én overzichtelijk. Op het eerste zicht enkel en alleen maar pluspunten dus.

ineenpan3Alleen … Tja, misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog. Ik ben nu eenmaal een fan van eenpans-gerechten en ik dacht echt dat dit boek helemaal iets voor mij zou zijn. Alleen bleek toen dat het aantal recepten die me aanspraken om aan het koken/bakken te gaan lager lag dan ik had verwacht en dat was uiteraard ontgoochelend.

ineenpan4Smaak is uiteraard iets persoonlijk en wisselt van mens tot mens. Objectief kan je het dus moeilijk noemen. Sommige combinaties spraken me echter totaal niet aan. Ook het gebruik van veel kruiden (iets dat ik zelf zelden doe) en ingrediënten die ik niet verdraag zorgden er voor dat het merendeel van de gerechten me niet lag. Gelukkig vond ik toch enkele recepten die me wel aanspraken  …

ineenpan-dalDeze Dal met rode linzen, spinazie, tomaten en een veelvoud aan kruiden klonk alleszins interessant. Jammer genoeg was ik geen fan van de papperige textuur.

ineenpan-courgettegratinDe Ovenschotel met aubergine, mozzarella, tomaat en courgette was dan weer wel lekker. Zoals je op de foto kan zien was ik echter vergeten om de schijfjes mozzarella toe te voegen aan het gerecht.

ineenpan-tartetatin-banaanTenslotte maakte ik ook nog deze Tarte Tatin met bananen en rum. Hij ziet er niet uit en ik zal hem hierdoor niet snel klaarmaken voor een etentje. Je zal me dus ook op mijn woord moeten geloven wanneer ik zeg dat hij wél lekker smaakt.

Een gedachte over “In één pan – Blanche Vaughan”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.