Blogger Vriendenboek #70

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Silke van Boek in Wonderland in de spotlight.

bv-silkeNaam?
Silke Gorremans.
Mijn blog noemt Boek in wonderland. Voornamelijk omdat ik meer dan zes jaar lang als Alice in wonderland heb geblogt. Ik kon toch niet helemaal afscheid nemen van mijn alter ego.

Leeftijd?
31 jaar…. ja dat is best “oud” als ik de boekblog community zo bekijk. (Nee hoor! Zegt degene die vier jaar ouder is. 😉 )

Wat heb je gestudeerd?
Ik studeerde Maatschappelijk werk met specialisatie personeelswerk. Ondertussen ben ik reeds 10 jaar aan de slag als Personeelsbeheerder / Planningsverantwoordelijke.

Heb je naast lezen nog andere hobbies?
Ja hoor, sowieso is schrijven een erg grote passie van mij. Ik loop al een tijdje te leuren met een manuscript bij uitgeverijen, maar tot op heden zonder succes. Verder hou ik er ontzettend van om uren in de pannen te roeren in de keuken. Vroeger, toen ik nog geen mama was, deed ik dit veel meer en was ik ook intensief bezig met deze hobby. (Cursussen, workshops,….) Maar nu is mijn grootste hobby toch wel heerlijk spelen met mijn kleine rakker.

Je favoriete eten?
Deze vind ik zo moeilijk, want ik ben echt dol op eten. En mijn lievelingsgerecht dat scheelt echt dag per dag. In de zomer kan ik echt ontzettend genieten van een tafel vol griekse mezze met een goed fris glas rose wijn. Maar in de winter doe je me veel meer plezier met een lekkere wildragout met veenbesjescompote, gevulde appeltjes en een vers kroketje!

Je lievelingskleur?
Dit is dan weer een ontzettend makkelijke vraag. Ik ben dol op de kleur roze in al zijn facetten. Donker, licht, zalm, fushia… Zolang het maar roze is wordt ik er ontzettend gelukkig van.

bv-silkeVerzamel je naast boeken nog iets?
Neen, vroeger heb ik heel lang alles met hekjes gespaard. Ik had een hele grote collectie. Maar dat is nu gewoon niet meer haalbaar. Chronisch plaatsgebrek.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat is zonder twijfel De Fautenkampioene van Marc De Bel. Ik kreeg het op mijn 10de verjaardag van mijn ouders en heb het later ook door Marc kunnen laten signeren. Ik las het al ontelbare keren en koester het met heel mijn hart.

Heb je ooit een serieuze miskoop gedaan? Een boek dat erg veelbelovend leek, maar waarvan je liever het geld aan een ander boek had uitgegeven.
Mensen die mijn youtube kanaal volgen weten ondertussen dat ik een hekel heb aan het meisje op de trein. Dus ja, ik denk dat ik hier niet anders kan dan het meisje op de trein nomineren. Elke euro die ik daar aan besteed heb, was er eentje te veel.

Luister je naar audio boeken?
Af en toe. Het is zeker niet iets wat ik regelmatig doe, maar het komt er wel eens van. Vooral boeken waar ik op dat moment geen tijd of zin in heb, probeer ik via audio te beluisteren op dode momenten tijdens het wandelen of op het openbaar vervoer.

bv-silkeHeb je een favoriet genre?
Een aantal toch wel. Ik lees niet een genre, want dat vind ik snel eentoning worden, maar ik lees wel ontzettendeel new adult, fantasy en sprookjeshervertelling. Met die drie genres omschrijf je toch wel 90% van mijn boekencollectie.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik koop eigenlijk alle boeken die ik wil, zonder daar veel over na te denken. Dus op het moment heb ik denk ik alles wat ik echt heel graag wou. Volgende week denk ik daar waarschijnlijk weer anders over. Maar een boek dat ik nu onmiddellijk zou willen kopen is het derde deel in een hof van doorns en rozen. Ik kan echt niet wachten tot volgend jaar!

bv-silke-boekenkastWelke boekenkast indeling heb je gekozen?
Eigenlijk compleet ad random. Reeksen staan wel samen, maar niet per auteur. Zo staat de glazen troon op mijn bovenste schap en een hof van doorns en rozen op het tweede schap. We hebben gewoon gekeken naar wat wij mooi vinden. Ik zeg bewust wij, want ik deel een kast met mijn man.

Lees je veel ebooks of fysieke boeken?
Ik hou ontzettend van mijn kindle, maar ik hou nog meer van papieren boeken. Mijn kindle heb ik altijd bij me en die neem ik mee op vakantie. Maar thuis hou ik toch het liefst een echt boek vast. Hoewel het bij mij vooral om het verhaal draait en niet om “the format”.

Heb je een favoriet boek?
Ja, twee zelfs…. ik kan heel moeilijk kiezen.
Een hof van mist en woede en de reiziger delen een plekje in mijn hart. Vraag me aub niet tussen deze twee pareltjes te kiezen. (Nee hoor, ik vind het al ongelofelijk knap dat je er slechts twee hebt vernoemd. 😉 )

bv-silke-mooiste-coverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik ben eigenlijk best dol op mijn throne of glass serie. Niet zo zeer de cover, maar wel de achterkant vind ik steeds prachtig. Het contrast tussen de stoere dame op de cover en de prachtige jurken op de achterkant vind ik zo heerlijk!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit?
Ja, en ik weet dat tot op de kop. Gezien ik neurotisch mijn collectie bijhoudt via goodreads. Op dit ogenblik staat de teller op 136 boeken. (Dat heb ik dus ook – al hou ik het bij in een spreadsheet. Zo weet ik meteen ook hoeveel van die boeken ik nog niet gelezen heb. )

Wat is je laatst gekochte boek?
Hex van Thomas Olde Heuvelt. Een boek dat me helemaal in halloween sfeer moet brengen. Ik kijk er al ontzettend naar uit, hoewel ik een gigantische angsthaas ben op dat vlak.

Weet je nog welk boek ervoor zorgde dat je graag las?
Neen, jammer genoeg niet. Ik ben ook niet zeker dat het één specifiek boek was. Ik ben opgegroeid in een familie van lezers en reeds van kleins af werd ik mee naar de bib genomen. Dus ik denk dat het eerder het feit “nooit anders geweten te hebben” is, dan effectief een specifiek boek.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Marc De Bel zonder twijfel! En dat blijft tot op de dag van vandaag zo. Ik kan nog altijd ontzettend genieten van zijn boeken.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast?
Zonder twijfel van Diana Gabaldon. Ik heb de ganse reizigers reeks in de kast staan en daarnaast ook de extra infoboeken en de ganse Lord John Grey reeks. Dus ja…; Diana is goed vertegenwoordigd.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Nevelen van Avalon en The witching hour. Beiden boeken lees ik al meer dan 15 jaar elke twee jaar wel opnieuw. Zeer verschillende boeken, maar wat mij betreft allebei pareltjes!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Meerderen, maar dat ligt vooral aan mezelf. Ik lees elk boek uit waar ik aan begin. In al mijn leesjaren heb ik nog maar twee boeken niet uitgelezen. Het is een afwijking en dat wil inderdaad zeggen dat ik af en toe een boek serieus tegen mijn zin uitlees.

Kan je je naam spelen met boeken uit je kast?
Absoluut!

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #70”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.