Als je van mij was – Bella Andre

Andre_05_Sullivan_Serie_Als_je_van_RZ.inddTitel: Als je van mij was
Serie: Sullivan-serie #5
Auteur: Bella Andre
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 272 p.
Prijs: 15€

“Het laatste wat Zach Sullivan wil is op het hondje van zijn broer passen. Tot hij de puppytrainer ontmoet. Heather is mooi, slim en Zach kan haar maar niet uit zijn hoofd zetten. Helaas is Heather de enige vrouw op aarde die niets met hem te maken wil hebben.

Heather Linsey kan het niet uitstaan dat ze met een van de rijkste mannen ter wereld moet samenwerken. Zeker als ze merkt dat hij niet alleen zijn logeerhond onder controle wil krijgen, maar haar ook! Heather heeft besloten dat ze nooit of te nimmer meer haar hart wil verliezen. Maar kan ze de spanning die tussen haar en Zach zindert wel ontkennen? Kan Zach haar geloof in de liefde weer teruggeven?”

Mijn mening:

Van één ding kan je zeker zijn bij de Sullivan-boeken. Deze verhalen van Bella zijn steeds opnieuw voorzien van zowel humor als liefde en ze eindigen gegarandeerd met een positieve noot. Op dat vlak lijken ze dus wel wat op een Disney-film – inclusief het ‘En ze leven nog lang en gelukkig’-gedeelte. Alleen zijn de sprookjes van Bella Andre net iets pikanter.

Of een Sullivan-boek me echt aanspreekt of niet hangt dan ook voor het grootste deel af van de personages. Bij dit boek zorgden deze af en toe voor een struikelblok. Zo vond ik Zach’s grote angst geloofwaardiger als de manier waarop Heather op haar vaders handelingen reageert. In de war? Ja Ontgoocheld en/of boos? Ja, dat ook. Maar mate waarin ze getraumatiseerd is kwam dan weer minder geloofwaardig op me over.

Ik verwacht ook niet dat de uitwerking van de personages in een beknopt boek als dit erg diep gaat, maar dat één van hen niet al te geloofwaardig op me overkwam was af en toe wel een stoorzender. Hierdoor vielen enkele foutjes in het boek me ook sneller op (een fout woord, tweemaal hetzelfde woord en enkele hoofdstukken later een woord dat spoorloos verdwenen is).

Helemaal aan het begin van het verhaal vreesde ik ook even dat Zach een probleem zou vormen. Die omschreef immers een erg bizarre fantasie die mijn tenen even deed krullen. Iets met pizza en een blote buik .. Die tenen krulden dus niet van plezier maar van ongemak. Gelukkig bleek dit iets eenmalig te zijn en kwamen er nadien geen ongemakkelijke scènes meer aan te pas.

Het gekke is dat je echt sneller over dit soort zaken struikelt wanneer de personages je niet helemaal kunnen overtuigen. De andere boeken in de Sullivan-serie zijn evengoed voorspelbaar en voorzien van een aantal cliché’s. Alleen storen die me doorgaans niet terwijl ze er dit keer wel voor zorgden dat mijn aandacht voor het verhaal af en toe even zoek was.

Toch waren er ook enkele factoren die er voor zorgden dat ik dit boek uiteindelijk wel vermakelijk vond. Het grootste pluspunt van ‘Als ik van jou was’ zijn naar mijn mening de honden. Echt waar, de relatie tussen Cuddles en Atlas wist me met momenten meer te charmeren dan die van hun baasjes.

Daarnaast is ook de vlotte schrijfstijl van Bella Andre een voordeel. Voor ze zich toelegde op boeken hield Bella Andre zich bezig met het schrijven van songs. Misschien verklaart dat waarom haar boeken zo’n up beat tempo hebben. Haar boeken waarin de personages steeds onverwachts de ware ontmoeten doen me dan ook vaak denken aan nummers als ‘Love At First Sight’, ‘You had Me From Hello’ en ‘Crazy in Love’.

Romantiek alom dus en ook de andere Sullivans komen opnieuw even langs. Ook dat is een pluspunt vermits ik echt wel van deze familie hou. Alleen is dit boek dus niet meteen mijn favoriete Sullivan-verhaal. Zach en Heather wisten me jammer genoeg minder te betoveren als hun voorgangers.

2 gedachten over “Als je van mij was – Bella Andre”

  1. Heb ze ondertussen allemaal verslonden, in de originele versie. Het wordt hoe langer, hoe beter. Verstand op nul en lezen maar!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.