Blogger Lovin #13

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

Ik dacht vorige maand al dat ik een omvangrijke selectie had verzameld. Blijkbaar liep het deze maand helemaal mis. Daarom probeer ik mijn favoriete blogposts van de afgelopen maand dit keer een beetje anders aan jullie voor te stellen.

Over bloggen:

Screen Shot 2016-05-27 at 14.59.56

Zo somt Iris voor ons de elementen op die haar van het bloggen doen houden. Dagmar staat dan weer even stil bij de toekomst van bloggen en Joany schreef heel openhartig over het taboe dat rust op geld verdienen met je blog.

Liefde voor bloggen: waarom ik er zoveel van hou – Carpe Libra
De toekomst van bloggen – Dagmar Valerie
Taboe!!? Geld verdienen met je blog. – Nerdy Mommy

Screen Shot 2016-05-27 at 15.02.03

Vivian deelt dan weer twee lijstjes met handige tips met haar volgers. De tip die Lisa met haar bloggers deelde vond ik dan weer helemaal geweldig en het lijstje van Adorable Books met dingen die je als boekblogger liever niet wil horen was dan weer heel herkenbaar.

10 tips voor een briljante blogbrainstorm – Vivians Vocabulaire
Elke dag met je blog bezig zijn: hoe doe je dat? – Vivians Vocabulaire
Mijn tip voor boekbloggers – Leave No Story Behind
Deze dingen wil je als bookblogger liever niet horen – Adorable Books

Screen Shot 2016-05-27 at 15.02.34

Tenslotte schreef Marcia over hoe haar volgers haar hielpen bij het afstuderen. Ik vind het zelf eigenlijk wel leuk wanneer je anderen met iets kan helpen. Bijvoorbeeld door mee uit te kijken wanneer iemand op zoek is naar een specifiek boek dat niet meer verkrijgbaar is. In de laatste blogpost in deze rubriek geeft Vanessa wat meer uitleg over het onderscheid dat ze maakt bij het schrijven van recensies.

Hoe mijn bloglezers me helpen afstuderen – Oog op de toekomst
Hoe ik rate part 2: grading on a curve – Mijn BIEB

Over boeken:

Screen Shot 2016-05-27 at 15.03.15

Vrij recent leerde ik Annemieke’s blog kennen en ondertussen las ik al heel wat leuke en vaak ook herkenbare blogposts. De twee bovenste in dit lijstje zijn daar alvast mooie voorbeelden van. Ook Vivian’s artikel over literatuur was erg herkenbaar. Dankzij Yolande deed ik dan weer een scheldwoorden-test en de Boekenbuit-filmpjes van Kathleen vind ik altijd leuk om te zien. Daar geniet ik echter iedere keer van.

Top Ten Bookworm Delights – A dance with books
Top Ten YA Characters I’d Love to Read About Ten Years After – A dance with books
Column: Literatuur is zeg maar niet mijn ding – The Book Review
Taalkronkels #9 – Letterkronkels
De boekenbuit van april – Verbeelding

Persoonlijk:

Screen Shot 2016-05-27 at 15.03.51

Emmy heeft het bijvoorbeeld over iets waar ik het zelf nog steeds moeilijk me heb en Sas staat even stil bij het feit dat we steeds online zijn waardoor het moeilijker wordt om van het moment zelf te genieten. Meisje van nummer 44 vroeg aan haar volgers of ze zich even persoonlijk wilden voor te stellen en Hilde schreef een mooi eerbetoon aan haar vriendinnen.

Jezelf een vrije dag gunnen – Zon en Maan
Het altijd maar online zijn – I live for my dreams
Hallo daar – nummer 44
Nog ergens in een doos: vriendinnen fotoboek – Regenboogbui

Screen Shot 2016-05-27 at 15.04.21

Madelon schreef haar ervaring met het Eurovisie Songfestival neer in een grappige blogpost en Jessica deelde enkele Film bekentenissen. Melissa toonde dan weer haar uitgebreide collectie boekenleggers en geeft me dankzij deze blogpost meteen ook het perfecte excuus wanneer iemand denkt dat ik teveel bladwijzers heb.

Wat ik heb ‘geleerd’ van het Eurovisie Songfestival – The Book Diaries
Blogathon / Film bekentenissen – Reviews & Roses
– BOEKENLEGGERS: Mijn collectie en Tips om te sparen! – Melissa’s bookworld

Screen Shot 2016-05-27 at 15.04.50

Annelies schreef dan weer een mooie post over de bibliotheek waarin ik mezelf helemaal kon terugvinden en Annabel toonde ons een blik in het dagelijkse leven van een boekenworm én in haar mooi gevulde boekenkast. Joost liet dan weer zien dat een NerdyGeekyFanboy verschillende persoonlijkheden heeft en Kwante schreef dan weer een heel herkenbaar stukje over het belang van boekenvrienden.

Waarom de bib fantastisch is (of niet)
De week van een boekenworm – Het leven van een boekenworm
De verschillende kanten van NerdyGeekyFanboy
Deze booknerd en haar bookbuddy’s

Dit bewijst weer maar eens dat ik het echt moeilijk vind om favorieten te kiezen. Misschien moet ik kritischer zijn maar eigenlijk vind ik deze (én andere – ja! Ik heb me echt wel ingehouden) blogposts gewoon allemaal leuk.

6 gedachten over “Blogger Lovin #13”

  1. Wat ontzettend lief weer! Veel van de andere posts heb ik inderdaad ook gelezen! Zoals die van Joany die behoorlijk wat ophef gaf! Hoe op haar werd gereageerd was echt absurd. Melissa haar boekenlegger collectie is mooi hè de overige posts ga ik deze week eens bekijken!

  2. Waarom zou je kritischer moeten zijn? Het laat zien dat je van veel dingen kunt genieten, je over kunt verbazen, je aan het lachen kunnen brengen, noem maar op. Een mooie eigenschap zou ik dus willen zeggen. Daarom, vooral houden zo!!!

  3. Wat leuk dat je mijn blogje deelt :). Vind het toch altijd weer grappig dat mensen iets het delen waard vinden, want zelf denk ik nooit zo hoog over m’n eigen artikelen xD

  4. Super leuk dat je wat van mijn blog deelt. <3 Soms zijn er echt periodes dat je denkt dat je alles wel wilt delen wat je leest. Maar als je ze allemaal leuk vindt dan is dat toch ook goed. Er hoeft ook geen maximum aan te zitten, zolang jij ze het maar waard vindt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.