Blogger Vriendenboek #50

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Eline van All the Feels in de spotlight.

bv-eline-profielNaam: Eline

Leeftijd: 16

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik zit momenteel nog in 6 atheneum, dus ik heb nog niks gestudeerd, maar als de loting even meezit begin ik in september aan de studie Criminologie.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Bloggen, maar ik denk zomaar dat dat voor zich spreekt. Verder houd ik heel erg van schrijven, maar ook van lui onderuit gezakt films en series kijken. Is dat een hobby? Aangezien ik er zeer veel skills in heb vind ik toch van wel.

Je favoriete eten:
Heinz baked beans, Iglo Crispino vissticks en pommes duchesse (fancy woord voor aardappel toefjes). Dit klinkt heel random, maar geloof me, je wil straks niks anders meer.

Je lievelingskleur:
Mijn favoriete kleur verandert echt elke dag. Ik houd bijvoorbeeld heel erg van blauw, maar als er te veel blauw is wordt het zo koud. Verder houd ik heel erg van rood, maar te veel rood wordt zo druk. Verder vind ik groen heel mooi, kan ik ook nog wel van geel genieten, en zijn paars en oranje grote favoriet. De enige kleur die ik gewoon echt stom vind is roze. Van dat knal ‘hot pink’ roze, weet je wel? Afschuwelijk.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Buttons! Ik heb heel veel Supernatural buttons, en ook een hele lading Harry Potter buttons. Het meest trots ben ik toch op mijn Grumpy Cat button. Gewoon omdat het kan. Verder verzamel ik gesigneerde boekenleggers en kaartjes van schrijvers waar ik van houd, en ben ik de trotse eigenaar van vier Funko Pops.

hetgrotemisschienWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat dat Het Grote Misschien is van John Green. Die heeft mijn vader ooit in mijn kast gezet omdat hij vond dat ik hem moest lezen, en ik had niet door dat het dus om Looking for Alaska ging, dus ik liet hem links liggen. Totdat ik, +-2 jaar daarna, erachter kwam welk boek het was. Goed bezig, El. Ik heb hem toen meteen gelezen, en hield er echt van.

redqueenHeb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Het boek dat me meteen te binnen schiet is Red Queen van Victoria Aveyard. Tjongejonge, wat baal ik ervan dat ik daar geld aan uitgegeven heb. Veel mensen vinden dit boek geweldig, en dat mag, maar ik hoor zeker niet bij de fans.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb alle zeven Harry Potter boeken in audio boek vorm op mijn iPod staan, voorgelezen door Stephen Fry, maar dat zijn dan ook de enige audio boeken waar ik ooit naar luister.

Heb je een favoriet genre?
Ik denk dat ik hier maar het beste Young Adult kan zeggen. Het ene moment houd ik ontzettend veel van YA contemporary, het volgende moment is YA fantasy helemaal mijn ding. Zo lang het maar goed in elkaar zit en sterke personages heeft, vind ik alles best! Behalve horror, brrrr.

savingfrancescaWelk boek zou je op dit moment willen kopen?
Het is best grappig, want ik zit terwijl ik dit invul dus ook online boeken in mijn winkelmandje te gooien. Ik wil op dit moment Saving Francesca van Melina Marchetta kopen. Ik heb hem al gelezen, maar dan in e-book vorm, en ik wil hem zo graag in mijn kast hebben! En ik heb een excuus nodig om hem te herlezen, dus daarom ook.

 

Hisilicon K3

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
In plaats van rechtopstaande rijen heb ik gekozen voor stapels waar de boeken op hun kant liggen. Dit komt omdat er zo meer boeken op een plank passen, en mijn kast overvol geraakt is. Dat mijn boeken er zo toevallig heel mooi uitzien is mooi meegenomen!

 

simonversusdeverwachtingenLees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik ben nog bezig met het kopen van een e-reader, dus eigenlijk lees ik amper e-books. Als het er vijf in een jaar zijn is dit veel. Misschien verandert dit als ik eenmaal die e-reader heb, maar momenteel houd ik toch echt meer van fysieke boeken!

Heb je een favoriet boek?
Simon vs. the Homo Sapiens Agenda/Simon vs. de Verwachtingen van de Rest van de Wereld van Becky Albertalli. Dit boek, jongens. Dit boek.

theglasssentenceWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik denk dat dat mijn hardcover van the Glass Sentence van S. E. Grove is. De dustjacket om het boek heen is heel erg mooi, maar onder de dustjacket zit ook een plaatje. Doordat de dustjacket semi-doorzichtig is, zie je het onderliggende plaatje dus door het plaatje van de dustjacket heen. Dit ziet er zo ontzettend mooi uit, ik kan er echt heel erg lang naar staren. (Bedoel je deze editie?)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Een tijdje geleden heb ik het geteld, en toen kwam ik op 208 uit. Sindsdien heb ik wat boeken weggedaan, maar er ook zeker flink wat bij gekregen. Ik denk dat het er meer dan 200 zijn, maar minder dan 300. Hoop ik.

ontheedgeofgoneWat is je laatst gekochte boek?
Vandaag was ik in Amsterdam voor een boekpresentatie, en kon het niet laten om naar wat boekwinkels te gaan. Het meest recente boek, echter, was toch het boek waar de boekpresentatie over ging, omdat ik direct na het kopen ervan een handtekening heb laten zetten, en toen naar huis ben gegaan. Het boek waar ik het over heb is On the Edge of Gone van Corinne Duyvis. Ik ben er meteen in begonnen, en ook al ben ik pas op pagina 50 vind ik het nu toch al een ontzettend goed boek!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dit klinkt misschien cliché, maar ik moet hier toch Harry Potter zeggen. Als kind was ik redelijk snel met lezen. Ik ging als een speer door de avi’s heen, en er was al snel eigenlijk geen uitdaging meer. Het duurde echter even voordat ik boeken mocht lezen die buiten het avi systeem vielen, omdat ik daar te jong voor was. Na veel gepraat met de school kreeg ik eindelijk toestemming om boeken te lezen voor oudere kinderen dan ik. Zo gebeurde het dat ik op mijn zevende begon aan Harry Potter. Tot dan toe vond ik lezen maar saai, want al die boeken waren veel te makkelijk. Toen ik Harry Potter zag ging er echt een wereld voor me open.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Hier hoef ik niet zo lang over na te denken; Enid Blyton. Zij schreef de De Dolle Tweeling boeken, maar ook de boeken over Pitty op Kostschool en de De Vijf serie. Mijn moeder verzamelde Enid Blyton’s boeken toen zij jong was, dus we hebben een hele plank vol met allemaal oude edities van haar boeken. Ik durf te wedden dat ik sommige van die boeken meer dan vijf keer gelezen heb, zo leuk vond ik ze.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
John Flanagan. Ik heb de Grijze Jager serie compleet in het Nederlands in mijn kast staan (1-12), deel 7 en de omnibus van 1 en 2 in het Engels, de volledige Broederband serie in het Nederlands en Engels (1-5), en het nieuwe boek, het eerste deel van de Vroege Jaren serie, heb ik ook in het Nederlands en Engels. Dat is dus 26 boeken. Oeps?

harrypotterendesteenderwijzenWelk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De volledige Grijze Jager serie, de volledige Harry Potter serie, de genoemde Enid Blyton boeken, en De Strijd om Troje van Simone Kramer (ik had echt een obsessie met dit boek vroeger).

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Red Queen is een goed voorbeeld. Daar heb ik mezelf echt moeten forceren om door te lezen. Dit heb ik ook ervaren met Cinder van Marissa Meyer, en Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Ook bij Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs kwam ik maar moeilijk door de laatste paar pagina’s heen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
E: the Elite
L: Legend
I: Insurgent
N: de Nedergrim
E: Een wereld zonder Hemel

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.