Blogger Vriendenboek #46

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Jaike van Jaike vs. de boeken in de spotlight.

bv-jaikeNaam: Jaike

Leeftijd: 18 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik zit momenteel in havo 5 wat betekent dat ik dit jaar examen mag gaan doen. De kans is vrij groot dat ik het haal. Na de zomer start ik met de studie elektrotechniek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik hou van kleuren! Ik heb meerdere kleurboeken voor volwassenen en ik haak nog graag. Momenteel ben ik bezig met een muziekster en een deken. Natuurlijk game ik ook nog de nodige uren per dag, League of Legends is echt mijn spel. (Laat je je haakprojecten zien wanneer ze af zijn?)

Je favoriete eten:
Ik zweer echt bij chocolade en frikadelbroodjes haha. Dat van de snacks wat betreft warm eten ben ik dol op pizza en andijviestampot.


Je lievelingskleur:

Ik ben dol op de kleuren rood en blauw, liever niet gecombineerd.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Kleurboeken dan en boekenleggers van The book depository. Hebben jullie de nieuwste al gezien? Dit zijn mini kleurplaten, zo kan jij elke boekenlegger uniek maken. (Ik heb al enkele mooie exemplaren van The Book Depository maar die nog niet.)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat mijn eerste echte boek Harry Potter en de steen der wijzen was, natuurlijk heb ik die al gelezen. Niet een keer.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Dat had ik echt bij A gameboard of the gods van Richelle Mead. Ik hou van de schrijfstijl van Richelle Mead maar dit boek was gewoon bagger.


Luister je naar audio-boeken?
Graag! Ik vind het heerlijk om op de fiets een audioboek te luisteren. Ik fiets zes dagen per week gemiddeld twintig minuten heen en twintig minuten terug. In die tijd hoor je toch wel veel.

boekenHeb je een favoriet genre?
Weet ik eigenlijk niet, ik lees namelijk alle genres. Als ik dan toch moet kiezen lees ik liever een Fantasy boek dan een Young Adult boek.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
A court of mist and fury. In minder dan drie weken komt hij uit en natuurlijk heb ik hem al gepreorderd maar dat neemt niet weg dat ik hem niet zou willen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb een klein beetje last van ruimte gebrek. Ik heb de Engelstalige boeken van de Nederlandstalige gescheiden. Voor de rest series bij elkaar en alles staat twee rijen dik in mijn kast.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Beide eigenlijk. Ik lees voor fysieke boeken maar wanneer ik een ebook binnen krijg lees ik die ook gewoon. Ik probeer het een klein beetje gelijk te houden, een e-reader neem je toch sneller mee dan een boek van vijfhonderd pagina’s.

Heb je een favoriet boek?
Eigenlijk niet. Er zijn zo veel toffe boeken die ik in bezit heb dat ik niet kan kiezen. Ergens boven aan staan Harry Potter, List en Leugens en Een lied van ijs en vuur.

bv-jaike-The hunger gamesWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik heb echt een liefde voor de covers van The Hunger Games. De appeltaart van hoop is ook nog super mooi. (Wauw, deze editie ziet er echt bijzonder uit.)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Tussen de 100 en de 200 gok ik.

Wat is je laatst gekochte boek?
Lady Midnight van Cassandra Clare

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Harry Potter J.K. Rowling en Carry Skee

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik denk van Cassandra Clare. Ik heb namelijk The Mortal Instruments (6 boeken) The infernal devices (3 boeken) en Lady Midnight wat het totaal op tien boeken brengt!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?

Elk Harry Potter boek van J.K. Rowling

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Dit is een lastige. Ik lees eigenlijk alleen boeken die mij aanspreken. Verwelken van Lauren DeStefano heb ik met veel pijn en moeite uitgelezen. Daarnaast heb ik Delirium van Lauren Oliver niet eens uitgelezen omdat ik er gewoon weg niet door heen kwam.

naamKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik heb sinds vandaag een nieuwe naam, Aike. Ik had namelijk geen boek die begon met een J in mijn kast staan.
Dus

– De Appeltaart van hoop
– I’ll give you the sun
– De Kroon van Tearling
– Extreem luid en ongelooflijk dichtbij

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #46”

  1. Wat een leuk idee zo’n virtueel vriendenboek. En ja, ik heb dat IRL ook nog gekend zo van die tekstenboeken (meestal in een atoma schrift, daar werd dan een mooie tekst in geschreven en links een mooie kaart bij gekleefd, leuke herinneringen aan).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.