Nachtelijk vuur – Sylvia Day

nachtelijkvuur1Titel: Nachtelijk vuur
Auteur: Sylvia Day
Uitgeverij: Harper Collins
Pagina’s: 318 p.
Prijs: 15 €

“Hij is de fantasie van elke vrouw, schenker van grenzeloos genot. Hij bestaat allen in de schemerwereld tussen slapen en waken. Dromenbeschermer Connor Bruce heeft een missie te volbrengen … en belandt in de armen van de verleidelijke Stacey.

Stacey Daniels valt altijd voor foute mannen, en het prachtexemplaar dat bij haar op de drempel staat is beslist geen uitzondering. Ze kan bijna niet geloven dat deze droomman uit een andere dimensie komt – een wereld waar erotische dromen nodig zijn om te overleven, maar ook een wereld vol dreiging. Een dreiging die nu ook Staceys bestaan binnendringt …”

Mijn mening:

De naam Sylvia Day zal de meeste onder jullie al meteen aan erotiek doen denken. De schrijfster werd immers bekend door haar Crossfire-saga. Bij deze bekende boeken speelt het verhaal zich af in een hedendaagse wereld, terwijl drie andere boeken van haar net in een historische setting plaatsvinden. Ook las ik van haar eerder al de Marked-serie én die past dan weer in het Paranormal Romance-genre. Ook dit boek én de serie waar het deel van uitmaakt horen in deze categorie thuis.

Ondanks die verschillende tijdstippen en werelden is erotiek altijd de gemeenschappelijke factor. Ook bij deze serie is dat het geval. Nachtelijke ontmoeting, het eerste boek uit deze reeks leek in mijn ogen zelfs voornamelijk op een opsomming van vrijscènes terwijl het verhaal ver te zoeken leek. Het boek wist me niet te overtuigen en ik begon dan ook met gemengde gevoelens aan ‘Nachtelijk vuur’.

Het verhaal blijft nog steeds uiterst luchtig én erotiek is overduidelijk het belangrijkste ingrediënt in deze serie. Af en toe doet het schijnbaar onuitputtelijke uithoudingsvermogen van de beschermers me zelfs aan het bekende Duracell-konijn denken. Toch beviel dit boek me beter dan zijn voorganger. Waarschijnlijk deels doordat ik mijn verwachtingen al wat had aangepast maar ook doordat er meer aandacht leek te zijn voor de schemerzone waar de Dromenbeschermers vandaan komen.

Het feit dat de nachtmerries vorm krijgen in deze wereld zorgt ervoor dat het hele gegeven van deze wezens iets tastbaarder lijkt te worden én de stiekeme plannen van de Ouderen die deels aan het licht komen. Een ander pluspunt is dat het boek zich niet enkel op de relatie tussen Bruce en Stacey focust maar dat ook Ethan & Lyssa opnieuw langskomen.

Wat me meteen opviel bij dit boek is het grote lettertype. In combinatie met brede spaties en veel witruimte tussen de regels zorgt dit ervoor dat je het boek supersnel uitleest. Inhoudelijk is het verhaal niet zo sterk maar ‘Nachtelijk vuur’ deed wel perfect dienst als ontspannend leesvoer. Het is niet meteen een favoriet maar ik heb dit boek wel met meer plezier gelezen als zijn voorganger.

Een gedachte over “Nachtelijk vuur – Sylvia Day”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.