Foto-update #66

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

deselectiereeksIk deelde deze foto eerder al op Twitter en Facebook maar kan eigenlijk nog steeds maar moeilijk geloven dat ik zo’n koopje heb kunnen doen. Toen ik terugkwam van de dokter besloot ik als afleiding even bij de kringloopwinkel binnen te springen en daar kwam ik dus deze vier boeken tegen voor slechts 10€. Tot nu toe het koopje van 2016.

20160316_115722Samen met mijn schoonzusjes ging ik uit eten en naar de film. Het was nog een cadeautje voor de verjaardag van één van hen en de jarige koos de film ‘How to be single’ uit. Ik had er eigenlijk geen al te grote verwachtingen van en was dus heel blij dat hij beter meeviel dan ik had gedacht.

musemaartbrusselVan mijn eigen verjaardags-cadeau had ik dan weer wel ontzettend hoge verwachtingen én die werden 100% verwezenlijkt. Mijn broer en schoonzusje wisten me ontzettend te verrassen toen ze me voor mijn verjaardag een briefje gaven waarin stond dat ze me mee gingen nemen naar het optreden van Muse. Mijn recensies zijn doorgaans vrij omvangrijk maar ik was zo onder de indruk van hun optreden dat mijn reactie dit keer beperkt bleef tot … wauw!

antwerpenmaart2016Ondertussen was het ook weer tijd voor het maandelijks afspraakje met mijn vriendin. We spraken in Antwerpen af waar ik met boek én drankje even bij Starbucks ging wachten. Het leuke aan Starbucks is dat IK niet ga bijkomen van die Strawberry & Cream. LiebetH daarentegen gaat het geweten hebben. 😉 Wanneer ik me wat minder voel heb ik al snel de neiging om zoetigheden goed te praten. Dat zou ik waarschijnlijk beter niet doen maar dit lekker 3 uur-tje was wel erg lekker. Verder zag ik ook nog een prachtig notitieboek (dat ik heel braaf NIET kocht), ging ik mijn bestelde boeken van Diana Gabaldon ophalen en mocht ik lootjes krassen. Jammer genoeg zonder te winnen.

zilverenzicht

De dag werd zelfs nog wat leuker toen ik bij thuiskomst ontdekte dat Zilveren zicht was aangekomen. Eindelijk is hij daar. Hier heb ik echt naar uitgekeken.

pechdagjeLater die week had ik met een andere vriendin afgesproken tijdens haar lunchpauze. Het bijpraten was heel erg leuk maar ik had die dag een beetje pech met andere zaken. Zo bleek de winkel waar ik naartoe moest verhuisd te zijn waardoor ik voor niets was omgereden, vervolgens ontdekte ik dat er enkele tramhaltes niet bediend werden door werken (waardoor ik een stuk te voet moest doen) en tenslotte was de bus op weg naar huis net één minuut te laat om met hetzelde ticket te mogen rijden.

Toen ik thuiskwam bleek ook dat ik de postbode had gemist én dat ik dus nog twee dagen moet wachten vooraleer ik weet wat er in dat mysterieuze pakket zit. Het was ook de dag waarop ik een ontsnapt hondje onderschepte – en dankzij het gsm-nummer op zijn halsband – terug bij zijn baasje bracht.

20160319_092132

Eindelijk vond ik de tijd om Vertigo (het tijdschrift dat je in cinema’s kan terugvinden) te doorbladeren. Als ik dat niet gedaan had dat had ik dit interview met Rupert Grint gemist. Blijkbaar is hij zo openhartig dat ze aan het einde onder de titel ‘Rupert ratelt’ lieten weten dat je online kon verderlezen.

20160319_092104

Af en toe is er dan toch nog is een nieuwe vraag én dit keer zelfs eentje die ik makkelijk kan beantwoorden. Als ik geen rekening moet houden met budget en haalbaarheid (het blijft uiteraard bij dromen) dan had ik waarschijnlijk een boekenwinkeltje waar je in een hoekje van een warm drankje en vers gebak kon genieten. Met verschillende zeteltjes doorheen de hele winkel die uitnodigen om wat langer te blijven. Met leuke boekige items voor wie zich niet tot boeken wil beperken, ….

amnestymaart2016

Na casual friday komt Faire Zaterdag. Op die dag schreef ik mijn maandelijkse Amnesty-brief en verwonderde me weer over het feit dat mensen opgesloten kunnen worden omdat ze iets delen op social media. Tot daar het recht op vrije meningsuiting …

eerlijkebuiten haalde ik boodschappen bij de plaatselijke kringloopwinkel. Dit was mijn (h)eerlijke buit.

20160319_132425

Dankzij hun magazine leerde ik meteen ook iets nieuws kennen. Dit ga ik tegen mijn volgende bezoekje aan de winkel toch eens opzoeken én waarschijnlijk ook meteen aanschaffen om uit te proberen.

20160320_135030

Dit keer geen plantje voor mijn schoonmoeder maar eentje voor mij. Correctie: een PAARS plantje én daar wordt dit zwart raafje helemaal happy van.

magimix

Jaja, de knoop is doorgehakt. Ik overwoog al enkele keren om een deftige foodprocessor aan te schaffen. Die hadden we tot nu toe nog niet én bij sommige kookboeken lijkt hij echt onmisbaar te zijn. Vermits de vorige keukenrobot, die enkel kon kneden en kloppen, zijn pensioengerechtigde leeftijd had bereikt – werd er met deze nieuwe aanwinst een opvolger in huis gehaald.

10 gedachten over “Foto-update #66”

  1. Wat gaaf dat je naar Muse mocht! Ik heb er zelf niet zoveel mee maar manlief wel. Het moeten spectaculaire shows zijn wat ik ervan begreep. En campanula’s blijven leuk! Ieder jaar haal ik ook voor op het balkon, eigenlijk zijn het vaste planten maar ik vergeet ze nog wel eens water te geven en dan overleven ze niet zo lang in een potje.. oeps.. Leuke foto update weer!

    1. Ze staan op de vensterbank achter de keukenkraan, dus dat zou al moeten helpen om ze regelmatig water te geven. Ik maak het mezelf alvast wat makkelijker om mijn slechte geheugen te compenseren. 😉

  2. Super dat je naar Muse kon! Ik zag ze ooit, jaren geleden, op Werchter en dat was toch wel indrukwekkend.

    Seepje hebben wij hier in huis (de neutrale versie) en op zich zijn we er wel tevreden van, maar we gebruiken desondanks toch vaker ons gewone (ook wel ecologische) waspoeder. Omdat Seepje soms wat tekortschiet bij echte vlekken en hoewel het merendeel van onze kleren niet écht vuil zijn, zit er in bijna elke wasmachine toch wel eentje dat wel onder die noemer valt (door het lopen, het fietsen…).

    1. Ah, super. Zo’n artikeltje is natuurlijk intrigerend maar het is nog beter om van iemand die het al gebruikt heeft te horen wat ze ervan vindt. Hier komen er dankzij het fietsen ook wel is kleren met smeervlekken tussen de was terecht. Daar zal ik dan toch rekening mee moeten houden.

  3. Ik ben zó jaloers dat je De selectie-boeken zo goedkoop hebt kunnen scoren. Ik ga morgen waarschijnlijk naar de kringloop. Doe je even een schietgebedje in de hoop dat ik ook toffe boeken vind? 😛

    1. Niet om je te ontmoedigen maar zo’n meevaller heb ik meestal maar één keer op de 20 bezoekjes.;) Ik duim alleszins volop mee dat jij straks ook zo’n prachtig koopje op de kop kan tikken. Nadien wel laten zien hé

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.