Blogger Vriendenboek #42

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Lindsey van Burn my book in de spotlight.

bvlindseyNaam: Lindsey Welters

Leeftijd: 23 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer momenteel Pedagogiek op Hogeschool Windesheim.
Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Bingewatchen van series. Ik ben meer een heel seizoen per dag dan één aflevering per week mens. Ook vind ik het heerlijk om tijdens dit mooie weer een wandeling te maken in de buitenlucht.

Je favoriete eten:
Lasagne 😀

Je lievelingskleur:
Rood

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel Funk Pops, Nendoroids en boekenleggers uit verschillende steden. (Ik heb echt geen flauw idee wat Nendoroids zijn dus dat moet ik zo meteen is opzoeken. De andere twee verzamelingen snap ik dan weer volledig. 😉 )

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Mijn Harry Potter collectie is de oudste serie die ik in mijn kast heb staan. Natuurlijk heb ik deze een beetje te vaak verslonden. (Nee hoor, die boeken kan je onmogelijk te vaak verslinden.)

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Niet zozeer. Als er boeken zijn die ik écht wil aanschaffen, omdat de recensies zo lovend zijn dan koop ik het. Tot nu toe ben ik nog nooit teleurgesteld bij een gekocht boek. Wel eens recensie-exemplaren, maar dat zijn boeken die ik dan weg geef aan andere liefhebbers.

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Het trekt me niet zo.

Heb je een favoriet genre?
Young Adult, New Adult en fantasy!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Oef.. zal ik mijn hele waslijst erbij halen? Haha. Teveel om op te noemen!

bvlindseyfavorieteboekenVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Series bij elkaar. De series die ik het mooiste vind staan op de bovenste plank.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysiek. Tenzij ik een recensie-exemplaar als ebook krijg. Daar maak ik graag een uitzondering voor.

Heb je een favoriet boek?
Ik heb niet één specifiek boek, maar wel een aantal series die de eerste plek delen.

mafi1Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De Touching Juliette serie. Heb je die covers ooit gezien? Stunning!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Oef.. Ik denk nu tussen de 300 en 400 boeken.

Wat is je laatst gekochte boek?
De verborgen universiteit deel 3!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik heb héél lang geen boeken meer gelezen. Uiteindelijk kocht ik de neon versie Spotgaai en ik was gelijk verkocht. Daar begon de leesverslaving weer!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik heb dus werkelijk geeeeeen idee wat mijn favoriete auteur was.. Ik las graag de boeken van Kippenvel en Paul van Loon.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
James Dashner, Tahereh Mafi, J.K. Rowling en Julie Kagawa.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Harry Potter!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Iets tegen mijn zin in lezen heb ik eigenlijk nooit. Dat ik er moeilijk doorheen kom, komt wel eens voor. Vaak is het dat het begin en het midden van een verhaal niet zo sterk zijn, maar het einde dat weer helemaal goed maakt. Zo’n boeken heb ik wel vaker gehad.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
L: List & Leugens
I: Ik geef je de zon
N: Nachtster
D: De behandeling
S: Storm & Stone
E: Een wereld zonder hemel
Y: Younger

Wil jij jezelf en je blog ook graag voorstellen in het Blogger Vriendenboek? Stuur me dan gerust een mailtje. Binnenkort heb ik weer plaats voor nieuwe deelnemers.

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #42”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.