If in doubt drink tea – tag

ifindoubtdrinkteatagBooks and tea are all you need. Die uitspraak kennen jullie waarschijnlijk wel. Zeker met het natte weer van de afgelopen dagen klopt die stelling helemaal wat mij betreft. Pickwick gaat echter nog een stapje verder. Dankzij hen komt er bij het boek รฉn de warme beker thee ook nog is een vraag bovenop. Zij hebben immers vragen gedrukt op de labels die aan je theebuiltjes hangen. Het leek me leuk om een aantal van deze vragen (jaja, het zijn er regelmatig andere) op foto vast te leggen en ze nadien te verwerken in een tag voor mede-theeleuten.

eerstehulpBen je ooit naar de eerste hulp geweest?

Meerdere keren zelfs. Enkele keren omdat mijn suikerwaarden zo laag waren gegaan dat ik in een coma ging. Maar ook een keer toen ik een voedselvergiftiging had opgelopen waar ik nogal hevig op reageerde (wanneer je keel en lippen plots beginnen opzwellen ga je sowieso naar de spoed). Oh, de keer dat ik op de trap gevallen was en mijn grote teen gebarsten was, โ€ฆ Het schilt niet veel of ze kunnen me daar een klantenkaart gaan aanbieden. ๐Ÿ˜‰

jaarzondertvofsnacksHeb je liever een jaar geen tv of een jaar geen snacks?

Ik denk dat ik toch maar een jaartje de televisie overslaag dan. Dat gemis kan ik wel opvullen met het lezen van enkele extra boeken terwijl ik niet zo snel een alternatief kan bedenken voor de behoefte aan snacks.

 

 

liefstopregenachtigedagWat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Wegkruipen in de zetel met een beker lekkere thee en een heerlijk boek om in weg te duiken. Tja, dat hadden jullie nu echt niet verwacht hรฉ. ๐Ÿ˜‰

 

 

 

 

favorietekledingstukWat is je meest favoriete kledingstuk?

Mijn lievelings-kledingstuk is de trouwjurk die mijn moeke voor me heeft gemaakt. Het is eigenlijk een replica van de Requiem Dress die Arwen in de Two Towers-verfilming draagt en ze heeft er echt een prachig werkje van gemaakt. Gewoon al het feit dat ze door haar handgemaakt is voor onze trouwdag maakt de jurk voor mij zo speciaal. Gelukkig kan ik ze nog wel is aandoen wanneer we naar een Convention gaan.

stopwoordHeb je een stopwoord?

Ik denk het niet. Maar waarschijnlijk ben je je daar vaak niet zelf van bewust. Laat het me dus maar gerust weten wanneer ik me vergis.

favorietesnoepWat is je favoriete snoep?

Goh, een favoriete snoepsoort. Ik hou wel van cuberdons en halve maantjes. Een favoriet dessert kiezen zou een pak moeilijker zijn.

hoeveelpaarschoenenHoeveel paar schoenen heb je?

Die moet ik eerst is gaan tellen. Niet dat het er zoveel zijn hoor. Als ik ze allemaal optel, dus ook de oude schoenen die zo versleten zijn dat ik ze beter zou wegdoen dan kom ik op 12 paar.

waarstoorjejesnelaanWaar stoor jij je snel aan?

Ik word vooral ongelukkig van mensen die een erg negatieve instelling hebben. Ook mensen die zich beter voelen als anderen en gemene mensen horen in dit lijstje thuis.

laatstgekochtWat heb je het laatst gekocht?

Vandaag deed ik boodschappen maar ik ga er vanuit dat ze iets anders aankopen bedoelen. Het laatste dat ik gisteren kocht was een paars fluwelen rokje. Een laatste exemplaar op een soldenrek dat toevallig de juiste maat had รฉn de juiste kleur. ๐Ÿ™‚

hoelangnonstopwakkerHoelang ben je ooit achter elkaar wakker geweest?

Ik herinner me dat ik ooit op weekend was met een soort jeugdbeweging (Kring 13, voor wie in Vlaanderen woont) en net als de anderen nachtje door wilde doen. Tja, dat ging me dus duidelijk niet goed af. Blijkbaar is zoiets niet voor mij weggelegd. Ik vermoed dat 18u een maximum zal zijn.

welktijdperkIn welk tijdperk zou je willen leven?
Mag ik valsspelen en verschillende tijdperken combineren? Nee? Ok, dan kies ik voor het jaar 1743 maar dan wel op voorwaarde dat ik me in Schotland bevind en in het gezelschap van Jamie Fraser. ๐Ÿ™‚

Je hoeft je uiteraard niet verplicht te voelen maar โ€ฆ Tik, jullie zijn hem ๐Ÿ˜‰

Sas van I live for my dreams
Ellis van Cinderellis
Lieke van Make it Personal
Vivian van The Book Review
Michelle van Kersenbloesems
Fieke van Fiekefatjerietjes
Anneke van Surfing Ann
Annelies van Boekboetiek

Oh ja, Jullie mogen de foto’s met de vragen gerust gebruiken als je de tag wil invullen.

Blijkbaar ben ik niet de enige die door deze Pickwick-vragen aan het denken werd gezet want ook Eveline van Books & Storiesย  werd erdoor geรฏnspireerd tot het schrijven van deze blogpost.

19 gedachten over “If in doubt drink tea – tag”

 1. Dankjewel, ik zal die een dezer dagen invullen op mijn blog. Heb eerst nog een andere tag en vandaag of morgen een boekrecensie die ik voor wil laten gaan. Ik laat het je wel weten als ik die heb ingevuld. Het is in ieder geval een hele leuke tag en je hebt er leuke antwoorden op gegeven.

  1. Tuurlijk, zie maar wanneer het voor jou het beste uitkomt. Ik vind het alleszins al heel erg leuk dat je hem ook een keertje wil invullen.

    1. Dankjewel voor de link Anneke. Ik was vandaag naar een Bloggerslunch en heb dus nog geen tijd gehad om mijn Bloglovin-feed bij te lezen.

 2. Ik was toevallig net tegen mijn vriend aan het vertellen hoe briljant ik die tags aan die theezakjes vind. Bij mij stond erop: ‘Welke landen heb je allemaal bezocht?’ (<3 Appeltaart-thee)

 3. Ook al ben ik absoluut geen fan van Pickwick, dit vind ik wel geweldig :-). Zouden deze vragen op alle thee die nu in de winkel is staan? Wat daarvoor alleen al zou ik wel een uitzondering willen maken, misschien.
  Bedankt om de tag aan mij door te geven, ik vul ‘m zeker in, maar pas nadat ik enkele andere eerst heb ingevuld. Moet ik dringend eens werk van maken!

  1. Ik heb de vragen tot nu toe enkel gezien bij de theezakjes die ik in Nederland kocht. Misschien zijn ze ondertussen ook hier verkrijgbaar maar dat weet ik zelf dus niet.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.