Liebster Award #2

liebsterawardJa hoor, jullie geheugen laat je niet in de steek. Er verscheen inderdaad reeds eerder een Liebster Award. Vrij recent zelfs, maar vermits ik niet dagelijks mijn Bloglovin-achterstand kan bijwerken, ontdekte ik met wat vertraging dat ik niet twee maar VIER keer getagd werd. Ook Ellis van DoorEllis en Merith de Haas hadden enkele vragen voor me en in deze uitgebreide blogpost kunnen jullie mijn antwoorden terugvinden …

De vragen van Ellis:

1. Als je één penpal mocht kiezen (uit een boek, serie of misschien een blogger of vlogger?) met wie zou je dan gaan schrijven?                Ik heb in het verleden een aantal pennenvriendinnen gehad maar vermits die vriendinnen het steeds drukker kregen liep de correspondentie uiteindelijke stil. Ondertussen lijkt het wel alsof brieven hebben afgedaan, maar gelukkig heb ik wel al enkele jaren een heel lieve mailvriendin. We sturen elkaar zelfs zo’n lange mails dat Hotmail en Co problemen hebben met het laden van die uitvoerige correspondentie. Maar ook al hebben we het vrijwel continu over boeken ze is uiteraard geen fictief personage en vermits ze ook geen blogster is … kies ik er gewoon uit elke rubriek ééntje:

Serie:

IchabodCraneMet een penpal als Ichabod Crane uit Sleepy Hollow krijg ik gegarandeerd ouderwetse brieven in een perfect handschrift. Het zal wel eventjes wennen zijn aan dat oude taalgebruik én er zullen ongetwijfeld de nodige misverstanden opduiken.

 

 

Boeken:

hermioneIk ga toch voor Hermione Granger. Net als bij mijn echte mailvriendin kan ik het met haar waarschijnlijk eindeloos hebben over onze gemeenschappelijke liefde voor boeken. Misschien kan ze me ook wel enkele handige spreuken aanleren.

 

Blogger: Tja, daar is die éne wel een favoriet. Ik zou sowieso één van de blogsters kiezen wiens artikelen me vaak aan het lachen brengen of uiterst herkenbaar zijn … Joany, Ellis, Vanessa,

2. Je bent uitgenodigd voor een COSplay feestje (hoe noem je zoiets), als wie ga je verkleed? Je hoeft uiteraard geen rekening te houden met budget e.d.

cosplay1

Tijd en budget zijn inderdaad hindernissen, maar eigenlijk ben ik wel gelukkig met de outfits die ik tot nu toe heb. Twee keer ging ik als Arwen, twee keer als Steampunk Librarian en de laatste keer als Steampunk Belle. Die laatste outfit was echter niet zo denderend maar het lijkt me super mocht ik die volledig naar mijn zin kunnen maken.

cosplay2

Ik post eigenlijk zelden foto’s van mezelf maar voor deze vraag maakte ik dus duidelijk een uitzondering. 😉

3. Je mag mij een cadeautje geven. Wat zoek je voor me uit?

Dat zou makkelijk zijn … Maar mocht je alvast een verjaardagslijstje willen samenstellen dan kan je je vrienden en familie naar hier doorverwijzen: Pluche Unicorns, Oorbellen en Halsketting 😉

4. Je eerste kind moet je vernoemen naar een boekkarakter. Wat wordt haar/zijn naam?
Ik vind zowel Jenna als Tess mooi. Beide zijn hoofdpersonages uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian. Maar ik moet toegeven dat ik me enkel op de namen én niet op de karakters van deze personages heb gebaseerd. Als ik het andersom deed zou ik uitkomen op namen als Minerva en Hermione, maar die klinken niet bepaald vlot. 🙂

5. Als je één magisch item mag uitzoeken, wat kies je dan?
hpwandsEuhm … normaal zou ik meteen voor de TimeTurner gaan vermits die voor extra leestijd kan zorgen. Maar misschien moet ik toch maar gewoon voor een toverstaf gaan. Vermits Hermione ondertussen mijn penvriendin is geworden kan zij me ongetwijfeld de spreuken uit haar toverboeken aanleren én dan ben ik waarschijnlijk tot veel meer in staat dan enkel tijd besparen.

6. Kies je smaak Bertie Bott’s Every Flavour Beans. Mag bestaand, mag nieuw. Het is jouw keuze
Van de bestaande smaken zou ik de Kers wel willen proeven. Maar eigenlijk lijkt het me wel super wanneer er eentje zou zijn zoals de kauwgom uit Roald Dahl’s Sjakie and the Chocolate Factory – eentje die de smaak aanneemt waarin je op de moment zin hebt.

7. Als je een filmpje zou mogen opnemen met iemand, met wie zou je dat dan willen doen?
Geen flauw idee. Echt, ik kan niets bedenken.

8. Wat is jouw guilty pleasure?
Goh, ik vind het nog steeds zo’n rare term. Dan moet het iets zijn waar ik me tegelijkertijd schuldig om voel. Geen Paranormal Romance dus want daar komen totaal geen schuldgevoelens bij kijken. Zoete lekkernijen hebben wel dat effect op me. Ik kan er echt heel veel zin in hebben en me tegelijkertijd schuldig voelen wanneer ik er van aan het genieten ben.

9. Als jij een Moleskine agenda mocht ontwerpen, wat zou dan heet thema zijn?
Hmmm, mijn favoriete kleur paars zou er sowieso een opvallende rol in spelen en ik vermoed dat er ook uiltjes of boeken bij zouden komen kijken. Misschien gewoon allebei vermits we het toch voor het zeggen hebben.

10. Heb je een favoriete bloem?
seringenNiet echt één favoriet denk ik. Ik hou wel van de geur van verse seringen, van de elegantie van een orchidee en van vrijwel elke paarse bloem.

11. Fictional crush, wie neem je mee uit?
touchedbyanalienOei weer zo’n moeilijke. De meeste kunnen hier meteen op antwoorden maar ik weet het dus nooit niet. Wil ik een rondleiding van Harry tussen de stoffige gangen van Flourish & Blotts of een rondleiding in het verleden van Matthew Clairmont? Iets gaan drinken in Fangtasia in het gezelschap van Eric Northman of een afspraakje met Jeff Martini tussen het redden van de wereld door? Misschien toch het laatste want bij die fictional crush zijn meteen ook wat Poofs inbegrepen.

Merith De Haas:
1. Als jij mocht ruilen van ”leven” (wel met iemand uit boeken of films) met wie zou je dan willen ruilen?
bellebibliotheekIk wil me wel bekommeren over Belle’s gigantische bibliotheek. Ik heb een graduaat in het bibliotheekwezen behaald, misschien kan ik dat voorleggen bij een eventuele sollicitatie.

 

 

 

2. Hoe zie je jezelf over tien jaar?                                                                            Eigenlijk kijk ik niet zo ver vooruit in de toekomst. Ik probeer zoveel mogelijk van het heden te genieten. Maar vermits ik best wel gelukkig ben hoop ik dat ik binnen tien jaar exact hetzelfde kan zeggen.

3. Als er nu brand uitbrak in je huis (beetje luguber, mijn excuses) en je kon 2 dingen mee nemen, wat zou je meenemen (buiten je huisdieren en familieleden om)?                                                                             Goh, ik heb eigenlijk heel trage reflexen en mag dus waarschijnlijk al heel blij zijn dat ik zonder struikelen tijdig buiten geraak. Gelukkig heeft Merith er al voor gezorgd dat mijn echtgenoot en onze huisdieren al in veiligheid zijn gebracht. Ik vermoed dat ik er op zo’n ogenblik niet aan zou denken om iets mee te nemen. Mocht dat wel het geval zijn dan zou ik sowieso voor iets met emotionele waarde kiezen als een foto-album of brieven. Zaken die onvervangbaar zijn.

4. Heb je iets wat je eigenlijk wel heel mooi vind en zou willen, maar niet durft? (Lekker onduidelijk: ik bedoel raar kapsel, piercing, tattoo etc.)                                                                                                                                    Niet echt. Mijn haar hou ik het liefst lang omdat ik dat bij het mooiste vind. Er zijn verschillende boekige tattoo’s die ik mooi vind bij anderen, maar zelf verlang ik er niet echt naar. Het enige dat ik misschien zou willen zijn gaatjes in mijn oren. Die heb ik immers niet en soms zie ik mooie (meestal zilveren) oorbellen waardoor ik ze wel mis.

5. Met wie zou je het liefst daten? Voor de meiden: Robert Pattinson, Ian Somerhalder of Ed Sheeran? Voor de jongens: Kristen Stewart, Jennifer Lawrence of Ariana Grande?
Uit dit rijtje kies ik voor Ian Somerhalder.

6. Je kan nog maar één serie kijken, de rest van je leven, welke zou je kiezen?                                                                                                                                    thebigbangtheoryDat is moeilijk. Langs de ene kant zou ik voor een serie als Once upon a Time of Game of Thrones willen kiezen vermits er daar vanalles in gebeurd. Maar langs de andere kant zie ik me die niet oneindig vaak herbekijken. Ik blijf echter wel lachen met een serie als Friends of The Big Bang Theory, dus doe me die laatste maar.

7. Wat is je beste herinnering?
Onze trouwdag

8. Waar heb je een vreselijke hekel aan?
Ik weet dat niet iedereen het glas als halfvol beschouwt, maar kan me best wel ergeren aan mensen die telkens steeds het negatieve lijken te zien. In andere mensen, in gebeurtenissen, in vrijwel alles én dan ook nog eens de behoefte hebben om die negatieve zaken via sociale media te verspreiden. Het stoort me vooral omdat die mensen vaak niet lijken te beseffen dat ze zoveel hebben om dankbaar om te zijn.

9. Wat is een eigenaardig/ongewone gewoonte van je?
klokHet feit dat ik de treden van trappen tel? Of dat negen van de tien keer dat ik naar een klok kijk het uur 13u13 of iets dergelijks is? Of die keren dat ik op exact hetzelfde moment iemand via de telefoon probeer te bereiken en telkens de bezettoon te horen krijg? Tja dat zijn toch wel drie vrij eigenaardige zaken.

10. Waar word je EXTREEM blij van?
Afspraakjes met vriendinnen, iets leuk samen doen met mijn echtgenoot (uit eten, naar de cinema, een optreden, een filmavondje thuis, … ), nieuwe boeken, reacties op de blog, zien dat een fragment uit één van mijn recensies ergens gedeeld wordt of die ene keer dat het zelfs op de cover van een boek terechtkwam, …

11. Waar en hoe zou jij later willen wonen (land, stad, flatgebouw, landhuis??)
Toen ik jonger was droomde ik van verschillende soorten woningen. Een huisje aan een bos, een gerestaureerde boerderij of een herenhuis. Ondertussen hebben we al een tijdje ons eigen huis en dat voelt helemaal aan als thuis. Het is een rijwoning, die na de nodige verbouwingen vrij licht is én ruimer aanvoelt dan ze is. Ik woon hier super graag. Het enige nadeel is dat die geheime bibliotheek wel erg goed verborgen is.

Oops, door de vele vragen werd dit een wel heel lange blogpost.

3 gedachten over “Liebster Award #2”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.