Blogger Vriendenboek #30

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Iris van Carpe Libra in de spotlight.

bvirisNaam
Iris

Leeftijd
25

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb Accountancy gestudeerd aan Zuyd Hogeschool

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Naast lezen vind ik het leuk om af en toe een wandeling te maken door het prachtige Limburgse heuvellandschap.

Je favoriete eten
Te moeilijk om te kiezen. Er is zoveel dat ik lekker vind! Uhm.. Vla! Daarmee bedoel ik niet het toetje maar een stuk heerlijk Limburgse vlaai! Een bakker in de buurt maakt echt de lekkerste puddingstrooisel vlaai. Om je vingers bij af te likken 🙂

Je lievelingskleur
Dat wisselt eigenlijk met de stemming die ik heb, al moet ik bekennen dat ik steeds meer naar verschillende kleuren blauw neig.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nope! Mijn boeken passen al bijna niet meer in mijn kamer, laat staan dat ik een andere verzameling begin, alhoewel mijn hoeveelheid dvd’s ook alarmerend groot begint te worden…

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
In de kast, dus niet op zolder of ergens anders? Dan is het Het jaar dat de Paarden kwamen van Mary Mackey. Een boek dat bijna even oud is als ik en dat ik al sinds mijn vijftiende ofzo heb. Het is een afgeschreven bibliotheekboek dat ik, zodra ik het op de uitverkoop tafel zag liggen, besloot mee te nemen. De gehele trilogie trouwens. Het zijn stuk voor stuk mooie verhalen over mensen die duizenden jaren geleden leefden.

lastdragonstandingHeb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Jammer genoeg wel. De laatste was Last Dragon Standing van G.A. Aiken, een van mijn favoriete schrijfsters. Ik ben dol op al haar andere boeken. Dit boek was echter een verschrikking. Ik heb met moeite tot bladzijde honderd ofzo gelezen voordat ik het opgaf. Keita, de hoofdpersoon, en ik boteren totaal niet!

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Ook nog nooit geprobeerd. Ook al lijkt het me ideaal als je even je handen niet kan gebruiken toch een boek te kunnen lezen, duurt het toch een stuk langer om een audioboek te luisteren dan een boek te lezen. Tijd die ik had kunnen besteden om nog een boek te lezen 😉
Ook lijkt het me minder fijn, zo’n audioboek. Diegene die voorleest wekt toch een bepaald beeld op door ergens nadruk op te leggen of juist niet. Dit in tegenstelling tot een boek, waar je geheel je eigen weg kan gaan en er van alles bij kan fantaseren.

Heb je een favoriet genre?
Dat is nogal aan verandering onderhevig. Ik ben een tijdje dol geweest op Paranormal Romance, maar merk dat ik nu meer en meer New Adults oppak en verslind. Dus mijn ideale genre zou een New Adult Paranormal Romance zijn? Bestaat dat al?

untillfridaynightWelk boek zou je op dit moment willen kopen?
Tsja, heb de laatste tijd asociaal veel boeken aangeschaft, al zeg ik het zelf. Dus mijn honger naar nieuwe aanwinsten is op dit moment een beetje bevredigd. Enige boek dat ik op dit moment kan bedenken dat ik nog niet heb binnen gehaald is Until Friday Night van Abbi Glines. Maar dan ook alleen omdat ik de hardcover van dit boek wil hebben. Ik vind de kaft namelijk gewoonweg prachtig!

Voor welke boekenkast indeling heb jij gekozen?
Stapeltjes door de kamer. Ik heb veel boeken. Heel veel boeken. Zoveel dat ze helaas niet allemaal in de kast passen en ik de rest noodgedwongen in stapeltjes door mijn kamer heb staan. Om alle boeken die ik heb toch min of meer een plek te geven hanteer ik het systeem van meest efficiënt gebruik van de ruimte, waarbij ik er wel voor zorg dat series en boeken van dezelfde auteur bij elkaar staan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Uhm in verband met het ruimte gebrek ging mijn voorkeur altijd uit naar e-books. Echter de laatste tijd merk ik dat ik het toch fijner vind om fysieke boeken in huis te hebben. Het heeft toch wat om door bladzijdes om te kunnen slaan. De geur van boeken te kunnen opsnuiven en het staat gewoon mooi, al die boeken!

Heb je een favoriet boek?
Oh dat is een strikvraag! Zoals menig boekliefhebber kan ik hier echt geen eenduidig antwoord op geven. Er zijn gewoon te veel boeken die een plaatsje in mijn hart hebben veroverd. In plaats daarvan zal ik gewoon de meest recente toevoeging noemen. Dat is de Kroon van de Tearling door Erika Johansen. Totaal onverwacht een geweldig verhaal dat me in een intrigerende wereld zoog. Echt een aanrader!

bvirismooistecoverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Hier speel ik een beetje vals door twee verschillende covers te kiezen: een manga en een “normaal” boek. Skyfire van Jess E. Owen en het zesde volume van A Bride’s Story door Kaoru Mori. Beide prachtig getekend, net zoals de andere delen in hun respectievelijke serie trouwens, maar deze springen net dat beetje meer bij mij in het oog. Ook de verhalen zijn zeer interessant en fantastisch. Als je de kans hebt raad ik je van harte aan om allebei deze boeken op te pakken! (Ik zal ze alvast mee op mijn TBR zetten. Hopelijk komt het er ooit ook echt van om al de boeken op die lijst te lezen. 😉 )

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Mijn fysieke boeken zijn met gemak meer dan 300. Ik kan helaas geen echt aantal geven omdat een gedeelte helaas noodgedwongen op zolder staat. Te wachten tot ik eindelijk eens meer plaats heb.
Ook ebooks heb ik het nodige aantal. Daar kan ik ook helaas niets definitiefs noemen, maar ik weet wel meer dan 4000. Ik weet het… erg he. De meeste heb ik ook niet eens gelezen… Maar er staan zoveel leuke freebies op Amazon en Smashwords, dat voor ik het weet het aantal weer hoger is… (Wauw! Zoveel … dan zou ik het overzicht helemaal kwijtraken. Eigenlijk vind ik het wel leuk dat ik van buiten weet of ik een boek wel/niet heb, maar dat zou me niet meer lukken met zo’n groot aantal.)

bvirisrecenteaankoopWat is je laatst gekochte boek?
Oh dat is in Dublin geweest! Daar heb ik Defiance van C.J. Redwine aangeschaft. Ben benieuwd!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik kan beter antwoorden met wie: mijn moeder. Zelf ook helemaal leesgek en haar beroep als lerares maakte haar uiterst geschikt om mij op vroege leeftijd al te leren lezen en om leesmateriaal aan te leveren. Ik kan me namelijk geen enkel moment herinneren dat ik niet dol was op lezen en niet in een boek verdiept was.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Weer zo’n moeilijke… maar wel wat makkelijker om te beantwoorden : Thea Beckman. Hoewel ik tig andere boeken gelezen heb, keerde ik om de zoveel tijd naar haar boeken terug. Om ze opnieuw te lezen. Om opnieuw de spannende avonturen te beleven. De prachtige werelden te ontdekken en geschiedenis te laten herleven. Nu nog steeds ben ik een groot fan en alleen dit stukje schrijven zorgt ervoor dat ik de kriebels krijg om haar boeken weer op te pakken. Ze schrijft echt fantastische, leeftijdloze verhalen!

bvirismeesteboekenVan welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Weer deel ik dit op in manga en non-manga. Anders zou het niet echt eerlijk zijn! Manga heb ik van zowel de Angel Diary series als Dawn of the Arcana alle 13 delen in huis. Van de non-manga heb ik de meeste boeken van Cassandra Clare, daar heb ik op dit moment 9 van in huis. Nog niet allemaal gelezen, maar dat gaat binnenkort wel een keer gebeuren 😉

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Uhm… Tot mijn grote verbazing zie ik dat ik volgens Goodreads nog geen enkel boek meer dan drie keer heb gelezen! Boeken uit mijn kindertijd daargelaten, ben ik denk ik wel eens een keer, of meerdere keren vergeten op te schrijven dat ik het boek nog een keer gelezen had…

Verander dus de vraag een beetje: welk boek dat je al drie keer hebt herlezen zul je het snelst opnieuw oppakken?
Nou daar hoef ik niet zo lang over na te denken: dat is Beast Behaving Badly van Shelly Laurenston. Ik ben doool, maar dan ook echt dooool op Bo en op de manier waarop Shelly Laurenston de meest magnifieke en hilarische verhalen en personages kan bedenken. Zij is dan ook een van de weinige auteurs die op mijn auto buy lijst staat.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Gabrielle door Lara Adrian. Het hele verhaal was gewoon niet mijn ding, maar was toch wel nieuwsgierig naar hoe het zou aflopen en hoopte tegen beter weten in dat mijn gevoelens en het verhaal zouden veranderen ten goede. Helaas was dit niet het geval en ben ik er alleen door mijn koppigheid uiteindelijk in geslaagd om tot de laatste bladzijde te komen. Nooit weer.

bvirisnaaminboekenKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Jazeker!

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #30”

  1. Yay, hij staat online! Ja overzicht bewaren met zoveel boeken is moeilijk, daarom ben ik ook hartstikke blij met Goodreads. Zonder zou ik het echt niet meer weten 😉

  2. Leuk om te lezen 🙂 En grappig dat ze het steeds opdeelt in manga/niet-manga (op zich wel logisch als je veel stripboeken hebt, want daarin spelen tekeningen toch een veel grotere rol dan in gewone boeken). De foto met de twee mooiste covers bevat inderdaad echt mooie kaften!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.