Dromen in beeld – Nora Roberts

dromeninbeeldTitel: Dromen in beeld
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Harlequin
350p.

Mackenzie, Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang sinds ze zich kunnen herinneren. Met z’n vieren runnen ze Vows- wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven.

Mackenzie is fotografe en voelt zich het meest thuis achter de camera, altijd op zoek naar dat ene speciale plaatje, dat unieke geluksmoment. Ze is opgegroeid in een gebroken gezin en haar moeder verslindt de ene man na de andere. Geen wonder dat Mackenzie niet gelooft in relaties. Maar dan loop ze Carter tegen het lijf, nerdy en onhandig, en vreselijk aantrekkelijk. Ideaal voor een luchtige affaire.”

Mijn mening:

Ik weet dat je in het NU moet leven en niet te veel mag stilstaan bij wat achter en voor je ligt. Desondanks hou ik van foto’s en de herinneringen die ze bevatten. Ik vind het geweldig hoe ze een momentopname kunnen vereeuwigen en zo denk Mackenzie, het hoofdpersonage uit dit boek, er duidelijk ook over.

Het oud Victoriaanse huis dat bekend staat als het Brown-landgoed was voor haar een speelplek als kind en is nu de locatie waar ze samen met haar jeugdvriendinnen hun zaak runt. Het landgoed is echter in de eerste plek zowel toen als nu de enige plek die aanvoelt als een echte thuis.

Als kinderen speelden Mac en haar vriendinnen steeds een huwelijk na, nu ze volwassen zijn hebben ze die fantasie omgezet naar het verwezenlijken van anderen hun droomdag. Met hun afkortingen en tijdschema’s lijkt het plannen van een huwelijk een minutieus uitgevoerde choreografie in plaats van een romantische gelegenheid. Maar net door deze uitvoerige voorbereidingen en planning krijgen verschillende kersverse paren een onbezorgde dag om nooit te vergeten.

Jammer genoeg is Mac’s leven iets minder rooskleurig. Dat haar moeder de ene man na de andere verslijt is nog niet het ergste, het feit dat ze enkel rekening houdt met zichzelf en anderen steeds opnieuw voor haar kar spant tot ze hen niet langer nodig heeft … dat dan weer wel. De kleine rol die haar vader in dit boek speelt past dan weer perfect bij de onachtzaamheid van deze man. Beiden zijn de naam ‘ouder’ niet waardig. Mac’s vriendinnen zijn dan ook de enige zekerheid die ze kent én het zal niemand verbazen dat ze niet zomaar kan geloven in een rooskleurige toekomst.

Maar dan (Jaja, het is wel degelijk een Nora Roberts-boek) ontmoet ze Carter en hij lijkt haar helemaal uit haar evenwicht te brengen.

De cover deed me een ouder verhaal verwachten maar dat is gelukkig niet het geval. ‘Dromen in beeld’ is dus geen gedateerd verhaal en alle ingrediënten zijn aanwezig om van dit boek een typisch nora Roberts-verhaal te maken. Het is ontroerend maar ook grappig, vriendschap speelt een onmisbare rol én de romantiek is volop aanwezig én even geloofwaardig als de personages.

De voor haar typerende omschrijvende stijl zorgt er voor dat je het allemaal zo voor je ziet. Van het door een winters witte laken van sneeuw toegedekte vredige landgoed tot de chaotische leefruimten boven Mac’s studio. Of ik nu toe ben aan ontspanning of net een oppepper kan gebruiken … de romantische boeken van Nora Roberts weten me steeds een goed gevoel te geven.

3 gedachten over “Dromen in beeld – Nora Roberts”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.