Blogger Vriendenboek #25

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Kwante van Kwante in Wonderland in de spotlight.

kwantebvNaam:
Kwante is mijn bijnaam, deze gebruikt eigenlijk iedereen en die hoor ik ook liever dan mijn echte naam!

Leeftijd:
32, maar dat is het nieuwe 23 toch? (Absoluut! Ik hoop trouwens dat dit ook voor 34 telt. 🙂 )

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik deed de SPW3 maar ik bestudeer nog dagelijks de mens!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s:
Ik hou van dansen, goede films, knutselen, koken en uit eten gaan!

Je favoriete eten:
Dat is een heel lastige, ik ben namelijk verzot op eten…. Het liefst eet ik Italiaans of Tapas!

Je lievelingskleur:
Dat zijn zwart en goud….

collage-2015-11-10Verzamel je (naast boeken) iets?
Ja ik spaar Swarovski en Capodimonte beelden en (Disney) Bluray dvd’s

 

 

666865860Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Het langst in mijn kast is de Dawn serie van Virginia Andrews, en ja die heb ik gelezen! (Van die schrijfster heb ik als tiener een massa boeken gelezen)

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Helaas wel, ik had dit bij Lobsters!
Het leek me echt een geweldig en hilarisch boek, ik was vrij teleurgesteld!

Luister je naar audio-boeken?
Ik probeer het wel eens, het gaat me echter niet vlot genoeg….

Heb je een favoriet genre?
Mijn interesses schieten alle kanten op, ik merk wel dat ik New Adult de laatste tijd erg leuk vind!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Och jee, ik heb een verlanglijstje van de bol…. Dat zijn de boeken die ik wil hebben zodra mijn geldboompje weer rinkelt! Laten we het erop houden dat ik eigenlijk bijna elk YA Boek wat de komende tijd uitkomt hebben wil en nog heel wat boeken nodig heb om series compleet te maken 😉

11960274_758500400942706_1609301242464264075_nVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb alles op alfabetische volgorde staan, achternaam van de auteur.

12231343_790689537723792_2017141199_nEn nog twee kasten apart, namelijk 1 Blossom Books kast en 1 Harper Collins kast

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Eigenlijk bijna alleen maar fysieke boeken, dit leest vind ik een stuk prettiger, daarnaast ben ik iemand die graag het boek in mijn bibliotheek wil zetten en met een e-reader gaat dat niet!

Heb je een favoriet boek?
Oh ik heb veel favorieten, maar Soulmates van Holly Bourne is wel een van de mooiste!

11951291_758136864312393_7586801826121334632_nWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dat is de Juliette trilogie van Tahereh Mafi

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Op dit moment ben ik de trotse eigenaresse van 436 fysieke boeken!

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat is een stapeltje 😉
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Omhulde stad, De Grisha 1 – Schim en schaduw, De Grisha 2 – Dreiging en duisternis, De Grisha 3 – Val en verlossing, de Godinnen Test Trilogie, Gebroken, Dingen die we zeker weten, Hij is van mij.
Ja ik schaam me diep 😉

17205407Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik kan me heugen dat ik als kind het prachtige boek van Hector Malot
had Alleen op de wereld met prachtige grote plaatjes. Dat is een boek wat me echt bij is gebleven, verder was ik toen al een echte boekenwurm en las ik eigenlijk alles graag! (Van dit boek was ik als kind ontzettend onder de indruk.)

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Annie M.G. Schmidt, Roald Dahl en Paul van Loon

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Waarschijnlijk is dat Cate Tiernan…. Ik houd van haar Wicca boeken!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Diezelfde Wicca reeks, die las ik al wel 10x ik krijg er geen genoeg van!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee ik leg het dan meestal gewoon weg of geef het aan iemand die het wel leuk lijkt!

12212051_790701277722618_1251568123_nKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Natuurlijk kan ik dat 😉

 

 

 

 

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

6 gedachten over “Blogger Vriendenboek #25”

  1. Dit blijft zo’n leuke rubriek; ik ben gek op mooie boekenkast-foto’s en vind het leuk om te lezen over de favorieten van anderen 😀 Mag ik ook eens in je vriendenboek schrijven? hihi

  2. Och, Virginia Andrews, dat is lang geleden! Ik vraag mij eigenlijk af of ik een reeks als Bloemen op zolder nu ook nog leuk zou vinden; misschien eens kijken in de bib of ik die boeken hier vind.

    En die laatste vraag vind ik zo tof! Gisterenavond het eens uitgetest met mijn vriend en we kunnen ook allebei onze naam vormen 🙂

    1. Ik wil je gerust de vragen een keertje doormailen hoor. Voor dit jaar staan er al enkele op de planning, maar als je wil kan je als één van de eerste in 2016 in mijn Blogger Vriendenboekje verschijnen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.