Blogger-vriendenboek #9

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Lieke van ‘Make it personal in de spotlight.

LiekeNaam:
Lieke Jongenelis

Leeftijd:
23 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Eerst heb ik een jaartje Dierverzorging & Paraveterinair gestudeerd op het Prinsentuin College. Maar ik merkte dat dat toch niks voor mij was. Daarna ben ik de opleiding Mediavormgever gaan doen op het Zoomvliet College.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Jazeker! Naast lezen is gamen echt een hele grote hobby van me. Daarnaast hou ik er ook van om creatief bezig te kunnen zijn. De creativiteit kan ik ook uiten op mijn blog dus dat is natuurlijk super leuk 😀 En verder speel ik nog gitaar, doe ik aan pilates (ik volg het programma van Blogilates wat ik echt heel leuk vind) en tekenen. Alhoewel ik dat laatste weer eens op moet gaan pakken, want ik doe het niet meer met regelmaat.

Je favoriete eten?
Ik vind broodjes gezond altijd wel heel lekker! Verder hou ik ook erg van nasi, pannenkoeken en chocolade natuurlijk ;D

Je lievelingskleur?
Steeds als deze vraag gesteld wordt, dan weet ik het gewoon niet! Best wel erg, maar meestal ga ik voor paars, roze of rood :’D Alhoewel ik groen en blauw ook erg mooi vind. Lastig…

VerzamelingPOPFiguresVerzamel je (naast boeken) iets?
Vinyl POP! Figures 😀 En manga’s, Collector Edition’s van games, ander figurines en Stitch dingetjes. (Ik hou van je verzameling Vinyl POP! Figures. Binnenkort ga ik er zelf ook enkele aanschaffen, eerst nog even wachten tot ze beschikbaar zijn.)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Hmmm, laat me even denken. Ik denk dat de Wicca serie één van de eerste series was die ik in mijn kast had staan (voor zover ik het me nog kan herinneren). En die heb ik helemaal gelezen! Daarnaast wilde ik ook heel graag De Vuurbaken serie lezen. Deze heb ik ook al jaren compleet in mijn kast staan, maar die heb ik nog niet gelezen ^^”

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Niet dat ik me kan herinneren, nee. Wel staan er nog een hoop ongelezen boeken in mijn kast, dus misschien zit er daar wel eentje tussen wat echt een miskoop was geweest. We zullen zien!

Luister je naar audio-boeken?
Nee, eigenlijk niet.

Heb je een favoriet genre?
Dystopian vind ik nog steeds wel erg gaaf! Welk boek zou je op dit moment willen kopen? A Court of Thorns and Roses van Sarah. J Maas.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb alle gelezen boeken bij elkaar gezet en alle ongelezen boeken bij elkaar. De gelezen boeken zien er netjes uit, maar het ongelezen gedeelte… hehe ^^” Dat is echt een rommeltje!

FavorieteBoekLees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysieke boeken.

Heb je een favoriet boek?
Harry Potter and the Philosopher Stone <3 (Zoveel liefde voor dit boek!)

MooisteCoverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Laatst mocht ik Pupil ontvangen van Julie Kagawa en ik moet zeggen – die cover is echt zó mooi! Je kan de schubben van de draken voelen en als een cover, zegmaar, ‘voelbaar’ is, ben ik verkocht :’D (Ik kreeg hem gisteren toegestuurd én heb er echt een aantal minuten verliefd naar zitten staren terwijl ik die schubben aaide – er waren gelukkig geen getuigen in de buurt)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? 100, >200, >300 …?
Ik denk toch wel >200, in de buurt van >300.

Wat is je laatst gekochte boek?
Het laatste boek wat ik ontvangen heb was Lobsters. Het laatste boek wat ik zelf kocht was, ehm… ik denk de Nederlandse hardcover van Spotgaai die ik bij de kringloopwinkel vond.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
De Hoe Overleef ik boeken en Harry Potter natuurlijk!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl – ik vond Joris en de Geheimzinnige Toverdrank echt geweldig!

MeesteAuteurVan welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Cate Tiernan! De complete Wicca serie bevat 15 boeken + De Vuurbaken serie bevat 4 boeken dus dat maakt 19 boeken van Cate Tiernan in totaal :3

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Dan komen we weer terug op Harry Potter and the Philosopher Stone, haha 😛

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, Alice in Zombieland. Ik vond er helemaal niks aan, maar het was een recensie exemplaar, dus ik vond het wel zo netjes om hem uit te lezen.

NaammetboekenKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Mijn naam is niet zo moeilijk, dus dat moet lukken! Eens zien… Tadaaa!

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

3 gedachten over “Blogger-vriendenboek #9”

  1. Yay! Dankjewel <3 Helemaal vergeten dat 'ie gisteren online kwam trouwens ._. En ik had het nog wel opgeschreven! Ik ga hem morgen ook nog even op mijn blog zetten, met een linkje naar jouw blog :3

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.