Getemd – Emma Chase

getemd

Titel: Getemd
Auteur: Emma Chase
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
233p. + bonusverhaal

“In dit derde en onvergetelijke boek van New York Times-bestsellerauteur Emma Chase wil Matthew Fisher, de beste vriend van Drew Evans uit Gebonden en Gewillig, settelen. Daarvoor zal hij eerst de wantrouwende en uitermate levenslustige Dee Dee Warren moeten overtuigen.

Je kent het verhaal vast: meisje ontmoet womanizer, ze worden verliefd op elkaar, womanizer verandert zijn levensstijl. Het is een goed verhaal, maar niet het onze. Dat van ons is een stuk kleurrijker. Toen ik Dee ontmoette, wist ik meteen dat ze heel bijzonder was. Toen ze mij ontmoette, dacht ze dat ik alles behalve bijzonder was – ik was hetzelfde als iedere andere vent die haar belazerd en gedumpt had. Het duurde even voor ik haar van het tegenovergestelde overtuigd had, maar het blijkt dat ik erg overtuigend kan zijn als er seks in het spel is.

Het is misschien duidelijk welke kant dit verhaal op gaat. Maar het interessante ervan is niet hoe het eindigt, maar juist hoe we daar gekomen zijn.”

Mijn mening:

Ik geef grif toe dat ik wat ontgoocheld was toen bleek dat ‘Gewillig’ niet vanuit het perspectief van Drew Evans was geschreven. Het was juist uitermate verfrissend geweest om dit soort verhaal volledig vanuit het perspectief van de man te beleven. Tegenwoordig zijn er steeds meer boeken waarin de perspectieven zich afwisselen, maar een heel boek lang de gebeurtenissen volgen vanuit mannelijke invalshoek … dat was voor mij vernieuwend.

‘Gewillig’ werd echter verteld door Kate én daardoor vond ik dat tweede deel plots minder bijzonder. Ik was dan ook een beetje terughoudend wat dit derde boek betreft. Maar nu, na het lezen kan ik zeggen dat ik minstens even zeer van dit verhaal heb genoten als van het allereerste deel uit deze serie.

Mocht je je net als ik wel eens afvragen hoe je zoveel van een ontspannend boek kan genieten ook al kan je het einde voorspellen van bij het begin … Wel Matthew Fisher, Drew’s beste vriend die in de eerdere boeken enkel sporadisch aan bod kwam weet het waarom hiervan perfect te verwoorden.

“Dus lees vooral verder, ook al denk je misschien dat je al weet hoe dit afloopt. Want het beste deel van een road trip is niet bij de bestemming aankomen. Het draait juist om alle onverwachte dingen die onderweg gebeuren.”

En geef toe … een gegarandeerd ‘Eind goed, al goed’- einde is af en toe zeer welkom. Dit boek is trouw aan die garantie, maar het is vooral ook uiterst humoristisch. Echt waar, al die (on)verwachte gebeurtenissen zorgden er voor dat ik nog meer moest lachen met ‘Getemd’ dan met ‘Gebonden’. Daar zijn de hoofdpersonages ongetwijfeld grotendeels voor verantwoordelijk.

Drew kwam dankzij zijn charmes weg met zijn arrogante trekjes, maar Matthew kwam geen moment arrogant over én wist me daardoor nog sneller voor zich te winnen. Eerlijk, spontaan, zorgzaam, grappig én daardoor de perfecte match voor de kleurrijke, directe en ongedwongen Dee Dee … al moet hij haar daar wel eerst nog van zien te overtuigen.

De verhaallijn van dit boek is dan wel eenvoudig, maar de vlotte schrijfstijl van deze schrijfster en de grote portie humor die ze doorheen haar verhaal verweeft zorgen er samen met Matthew’s invalshoek voor dat dit verhaal ideaal leesvoer is voor wie zich wil ontspannen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.