Foto-update #50

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.


20150725_202829Herinneren jullie je de Oreo-cheesebrownies nog die ik vorige keer liet zien? Degene die ik bakte om vervolgens uit te delen? Wel … ik heb ze uiteraard eerst even moeten voorproeven, maar ik heb er wel veel aardbeien bij gedaan. Dan is het plots wel gezond – dat maak ik mezelf althans graag wijs. 😉

20150727_112050Toen ik Chewie opnieuw aan het bevoorraden was (en ja, dat gebeurd veel vaker dan hij lijkt te denken) viel het me op dat hij wel wat wegheeft van het ‘model’ op de verpakking. Hij wilde zelfs braaf naar de lens poseren en zou het dus ongetwijfeld goed doen als caviamodel.

 

 

stoffenwinkeljuli2015Met mijn schoonzusje ging ik naar een grote stoffenwinkel. Ze hebben daar echt een uitgebreid aanbod, de stoffen die je op deze foto’s ziet zijn nog maar een gedeelte van hun katoen-aanbod. Ik liep alvast op de feiten vooruit en kocht stof waar ik ooit jurkjes van wil maken.

20150728_190030Ik probeerde de Kiptaco’s met perzik-barbequesaus uit Top with Cinnamon uit. Die titel sprak me meteen aan omdat hij zo lekker klonk én het gerecht was wel ok, maar het wist me nu niet bepaald van mijn sokken te blazen.

 

 

 

20150729_185507Een vriendin kwam op bezoek met haar zoontje én dit bijna even schattige plantje. We hadden geluk met het weer en konden dus wat bijpraten met elkaar terwijl zoonlief de speeltuin verkende.

 

 

kaartjesjuli20151Er werd ook weer een aantal kaartjes gemaakt tijdens de maandelijkse knutselmiddag en dit zijn daar alvast enkele van. Geloof het of niet … ik moet eigenlijk alvast aan een lading kerstkaarten beginnen. Dat is toch een nadeel van zelf kaarten maken. Ik stuur er doorgaans een 30-tal en heb dus wel wat werk, zeker wanneer ik er ook wat voor anderen wil voorzien. Niet de tijd is een nadeel hé, maar wel het feit dat je winterse kerstkaarten zou beginnen maken terwijl het buiten bijna 30°C is.

20150731_121036Van Karakter Uitgevers kreeg ik dit exemplaar van ‘Getemd’. Ik las het buiten in de tuin en heb me meerdere keren moeten inhouden om niet in lachen uit te barsten. De verhaallijn mag dan geen verrassingen in petto hebben maar de humor in dit boek maakt dat ruimschoots goed.

tvseriesbibliotheekToen ik de voorlaatste keer in de bibliotheek kwam ging ik op verkenning in een gedeelte dat ik normaal overslaag. Ik was immers heel nieuwsgierig naar Penny Dreadful en had op hun online catalogus ontdekt dat ze deze serie in hun bezit hadden. Uiteindelijk nam ik meteen ook het derde en vierde seizoen van Supernatural mee. Eigenlijk kom ik vrijwel zelden aan tv kijken toe én daar wilde ik met deze twee series verandering in brengen. En ja … ik moet nog steeds alles zien vanaf het 3de Supernatural-seizoen. Ik heb dus nog wel wat kijk-werk voor de boeg. 😉

20150805_165030In de reclamefolder van Kruidvat zag ik dat er nieuwe Forever Friends pyama’s waren. Jullie denken ondertussen waarschijnlijk dat ik gigantisch veel pyama’s in mijn kleerkast heb liggen. Maar eigenlijk valt dat nog goed mee, vermits ik er een heel deel had moeten wegdoen omdat ze dringend aan vervanging toe waren.

20150804_190620Voor mijn verjaardag in juli kreeg ik geld van mijn ouders én broer & schoonzus. Ik wist al meteen waar ik een deel van dat bedrag voor zou gebruiken, maar toevallig kwam ik (terwijl ik op zoek was naar een trilogie voor mijn echtgenoot … Echt waar!) een interessant boeken-koopje tegen. Twaalf boeken van Kresley Cole voor 30€. Er kwam nog wel wat bij voor de verzending, maar zelfs dan was het nog steeds een mooie prijs.

courgetteOf ik een courgette kon gebruiken? Ja hoor, daar maak ik wel een portie soep mee. Of in dit geval een gigantische pot soep én een hele hoop versneden courgette in de diepvries.

20150803_164402Ik begin te geloven dat de fietsenstalling bij de supermarkt vervloekt is. De ene keer is mijn fietsbel stuk tegen dat ik terug buiten kom, de vorige keer viel de inhoud van mijn handtas op de grond en dit keer sprong mijn halsketting stuk terwijl ik mijn slot aan het losmaken was. Gelukkig vond ik een heel deel van de parels terug – dus ik probeer ze binnenkort zeker te herstellen.

stripsbibliotheekVermits Penny Dreadful slechts ACHT afleveringen bevat kon ik al snel terug naar de bibliotheek om zowel deze dvd-box als de boeken van Andrea Cremer binnen te brengen. Ik zei eerder al dat ik zelden tv kijk, maar eigenlijk kom ik ook nooit aan het lezen van strips of graphic novels toe. Vermits Penny Dreadful al verandering had gebracht in het eerste, besloot ik te grasduinen in het strip-aanbod. Tot nu toe heb ik er nog maar drie kunnen lezen, maar ‘Dating for geeks’ vind ik alvast geweldig!

 

20150806_143853Met mijn nichtje ging ik naar een High Tea op Linkeroever. Het was super gezellig, lekker én WARM. Echt, ik had het gevoel dat ik ter plekke aan het smelten was. Deze High Tea was een mooie afronding, want vanaf nu hoop ik veel gezonder te gaan eten. Of eerder snacken, want mijn ontbijt, lucht en avondmaaltijd zijn vrij gevarieerd en bevatten voldoende groenten. Het zijn eerder die ‘Het is maar is voor één keer’-uitzonderingen die zich erg vlot aan elkaar regen tot een frequente gebeurtenis. Hopelijk kan ik dat nu weer veranderen in een sporadische gebeurtenis. Is zondigen mag uiteraard wel, maar liefst niet al te vaak.

smoothiesmangorodevruchtenIn de zomer is het sowieso makkelijker om voor een gezond alternatief te kiezen. Smoothies zijn immers gezond én toch super lekker. De linkse is een variant met mango en rode vruchten, de rechtse is met bosbessen en banaan.

20150804_205510Er kwamen weer enkele nieuwe theezakjes bij – dankzij familie en vrienden die aan mijn iets wat vreemde verzameling denken wanneer ze op vakantie gaan. Zoals je op de foto kan zijn is het aantal ondertussen vrij hoog geworden.

 

 

 

dierenbezoek1Als laatste ook nog even de katten van de buren die zich steeds meer op hun gemak lijken te voelen in onze tuin of op onze tuinstoel. Ze voelen zich zelfs al zo thuis dat ze onlangs een dode muis als cadeautje hadden achtergelaten. Dan toch liever een knuffelsessie.

Ik ga het waarschijnlijk nooit leren om veel foto’s én WEINIG tekst te gebruiken voor deze rubriek. 😉

4 gedachten over “Foto-update #50”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.