Het vonnis – Michelle Gagnon

hetvonnis

 

Titel: Het vonnis (Project Persefone #3)
Auteur: Michelle Gagnon
Uitgeverij: Blossom Books
373 p. (+ kortverhaal)

“Noa en Peter beseffen dat ze niet meer kunnen vluchten en bovendien gaat Noa’s gezondheid steeds verder achteruit. De enige persoon die hiervoor een oplossing heeft is dezelfde als die haar dit heeft aangedaan: de directeur van Pike & Dolan. De vraag is: kunnen ze de man met wie het allemaal begon nog verslaan als ze eenmaal oog in oog met hem staan?”

Mijn mening:

Het leek wel een eeuwigheid geleden sinds ik ‘Het verzet‘ las. Daarom maakte ik van de Blossom Books Read-a-thon gebruik om dit tweede deel uit de Project Persefone-reeks te herlezen en mijn geheugen weer even op te frissen alvorens ik verder ging in ‘Het vonnis’.

Dit afsluitende deel leek meteen van start te gaan en de actie uit de voorgaande verhalen voort te zetten. Geen rustige opbouw of terugblik op de eerdere gebeurtenissen maar meteen in volle vaart en die actie lijkt nooit te minderen terwijl ze op de ontknoping af stevenen.

Er is weinig over van het verzetleger dat Persefone’s Army vormde. De resterende leden worden steeds opgejaagd, ze krijgen nooit rust – laat staan de tijd om datgene te doen wat noodzakelijk is om hun plan te verwezenlijken en dat terwijl ze zoveel moeite hebben moeten doen om die onmisbare drives te bemachtigen. Nu lijkt hun gewicht hen echter vooral te hinderen wanneer ze weer eens op de vlucht moeten gaan. En vluchten … tja, dat moeten ze wel heel erg vaak.

Als opgejaagd wild trekken ze van de ene rampzalige schuilplaats naar de andere, maar steeds opnieuw weten de mannen van Pike & Dolan hen te vinden. Het lijkt hen allemaal tegen te zitten. Van de armzalige omstandigheden waarin ze zich bevinden tot de beperkte middelen waarover ze beschikken om hun doel te bereiken. Om het nog niet te hebben over de veranderingen in Noah’s gedrag die haar even onvoorspelbaar maken als een ongeleid projectiel. Ze bevinden zich duidelijk in een penibele situatie, maar deze underdogs zijn gelukkig gewoon om van zich af te bijten …

Ik ben steeds een beetje bang dat het einde van een serie een teleurstelling zou worden maar dat heeft Michelle Gagnon haar fans gelukkig niet aangedaan. Een avontuur dat in Boston begon komt na een lange strijd ten einde. Het leuke is dat de schrijfster je niet met onbeantwoorde vragen achter laat aan het einde van het boek.

Dit derde deel is niet geheel onvoorspelbaar maar ‘Het vonnis’ bevat wel enkele voordelen. Zo lijkt het wel alsof de schrijfster een grote portie actie heeft opgespaard voor de afsluiter van haar trilogie. Dit laatste deel uit de Project Persefone-serie bevat immers meer actie, terwijl de voorgaande boeken zich iets meer op uitleg leken te baseren. Daarnaast heeft deze ontknoping een hoge spanningsboog én een tempo dat – ondermeer door de wisselende perspectieven – nog hoger ligt.

Je zou als lezer bijna het gevoel krijgen dat je zelf de hele tijd wordt opgejaagd.

Een gedachte over “Het vonnis – Michelle Gagnon”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.