Blogger-vriendenboek #6

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Merith van ‘Just some random stuff’ in de spotlight.

merithNaam: Merith Annebel de Haas, officieel is mijn tweede naam Annebelle, mijn vader heeft het verkeerd ingevoerd toen ik geboren werd. Ik heb altijd gedacht dat het Annebel was tot ik mijn ID kaart kreeg -,-

Leeftijd: 17 jaar, in September wordt ik 18.

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ga nu naar het 2de jaar van de filmacademie in Amsterdam. Ik heb net mijn propedeuse binnen, jeej! 😀 Ik doe daar IMVFX.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Ja! 🙂 Ik kijk héél graag films en tv-serie, doe impulsieve dingen en veel DIY projecten. Ook ben ik een grote koopjesjager en ben ik vaak te vinden in een kringloop of bij een rommelmarkt. (Wat leuk, ik hou zelf ook erg van boekenkoopjes op rommelmarkten/kringloopwinkels en ik heb een heel DIY-projecten op de planning staan die vervolgens op de blog zullen verschijnen)

triple-chocolate-cookiesJe favoriete eten
LASTIG. Ik ga voor chocoladekoekjes. (speciaal voor jou een foto om bij te watertanden 😉)

Je lievelingskleur
Ik heb niet echt een lievelingskleur. Het is meer kleurcombinaties die ik mooi vind. Neem bijvoorbeeld de kleuren van Harry Potter 7 part 1, met groen en rood! 😀

Verzamel je (naast boeken) iets?
Harry Potter spullen, dvd’s en filmposters. Al ben ik nu aan het afkicken. Ik ben best wel netjes en langzamerhand vind ik mijn kamer echt te vol worden, tijd om te minderen!

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Mijn kinderboeken staan inmiddels niet meer in mijn kast, vandaar dat mijn antwoord nu niet gelijk: NIJNTJE is. Ik denk dat het Stad van beenderen is. Nog nooit echt zin gehad om dat te gaan lezen, maar ben nu langzaam de delen aan het kopen en wil er snel aan beginnen, omdat ik van iedereen hoor dat het zo ontzettend goed is!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja! Het laatste griezelverhaal, daar kwam ik totaal niet doorheen en ook Zwijgplicht heb ik gelijk weer verkocht.

Luister je naar audio-boeken?
Nee! 🙁 Ik deed dat vroeger als kind zo vaak! Ik vond laatst ook het luisterboek van de toveracademie terug AAH. Ik heb laatst bij de action deel 4 van Harry Potter op cd’s gekocht, maar vind het allemaal een beetje langzaam gaan. Maar ik ga het nog wel proberen 🙂 Als ik heel moe ben vind ik het wel fijn namelijk.

Heb je een favoriet genre?
Young-adult!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Héél veel, ik heb een verlanglijstje van hier tot ver weg :P. Maar het allerliefst wil ik de Percy Jackson serie kopen. Ik heb net deel 1 gelezen en vond het geweldig!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik sorteer mijn boeken eerst op serie en dan op hoogte. Maar ik hou ervan om mijn boekenkast opnieuw in te richten. Dus dat doe ik heel vaak. Hiervoor stonden ze op kleur. (Ook dit klinkt heel bekend. Dat steeds opnieuw iets aanpassen daar betrap ik mezelf regelmatig op. 😉 )

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees alleen fysieke boeken. Ik doe een computer opleiding en ik ben ook veel tijd kwijt aan bloggen, dus vind ik het fijn om even van het beeldscherm af te zijn met een boek.

Heb je een favoriet boek?
Dit is zo’n vraag die ik standaard oversla en later op terug kom. Ik weet het niet? The fault in our stars, Harry Potter? Iets in die richting!

elkedagWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik vind de cover van Elke dag prachtig, maar de grijze jager boeken naast elkaar, daar wordt ik ook wel blij van 🙂 Of Zac & Mia.. Hmm ik weet het niet! (Hopelijk vind je het goed dat ik jouw prachtige foto heb geleend)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik denk tussen de 100 en 200.

Wat is je laatst gekochte boek?
Het laatst gekochte boek is alweer een tijdje geleden. Ik denk een deel van de it-girl serie, ik heb nog steeds niet de hele serie compleet!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Zeker weten! Het begon allemaal bij Jip & Janneke. Maar als dat niet mee telt, ik was helemaal gek van de Griezelbus serie.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Paul van Loon dus!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Harry Potter! Ik heb naast alle boeken in het Nederlands, ze ook allemaal in het Engels, making-off boeken en pop-up boeken.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Weinig! Ik denk dat The fault in our stars en Harry Potter de enige zijn. Ik lees liever nieuwe dingen. Simpelweg omdat er zoveel leuks te lezen valt!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee, meestal leg ik het boek dan al snel weg, begin ik er steeds weer opnieuw in, maar uitlezen doe ik dan niet.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ja! Dit heb ik laatst gedaan. *Kijkt terug in de post*
Matched, Elke dag, Ravenjongens, Ik moet je iets vertellen, Twilight, Hades.

Vind je het leuk om andere bloggers wat persoonlijker te leren kennen? Kijk dan gerust even verder in deze rubriek. Hopelijk komen er de komende weken steeds meer bij.

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

6 gedachten over “Blogger-vriendenboek #6”

    1. Dat is tof om te horen Nikita. Zowel dat je wil meedoen als dat je ze leuk vindt om te lezen. Ik stuur je zo snel mogelijk de vragen door.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.