Blogger-vriendenboek #1

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Zelf geef ik alvast het goede voorbeeld door de vragen als eerste te beantwoorden.

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Naam: Liesbet

Leeftijd: 33jaar (nog eventjes alleszins)

Broers of zussen: 2 jongere broers

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Ik heb mijn Graduaat in het Bibliotheekwezen al een hele poos in mijn bezit

sjaal-collageHeb je naast lezen nog andere hobby’s? Kaartjes en bladwijzers maken, haken, breien, kruisjessteek, bloggen, nieuwe recepten uitproberen, bepaalde series volgen, …

 

 

sushibootJe favoriete eten: sushi en smosh (voor wie het niet kent: mijn grootmoe maakte dit vroeger vaak klaar, het is een mengeling van gekookte eitjes, tomaat, grijze garnalen en mayonaise)

 

Je lievelingskleur: Paars!

Verzamel je (naast boeken) iets? Theezakjes, Forever Friends, bladwijzers, notitieschriftjes (het lijkt alleszins op een verzameling), …

Het zal jullie niet verbazen dat ik verder vooral wat boek-gerelateerde vragen voor jullie heb. Ik hoef dus niet te weten wat jullie favoriete serie of film is, zelfs niet naar waar je op reis wil gaan, of wat je favoriete drankje is. De antwoorden op de volgende vragen … daar ben ik dan weer wel heel benieuwd naar.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Euhm * verhuist even naar de boekenkast * … Pluk van de Petteflet. Dat boek kreeg ik als kind en het is mee verhuisd toen we gingen samenwonen. En ja, ik heb het gelezen – al is dat ondertussen al wel eventjes geleden.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Blijkbaar niet. Ik heb wel boeken in de kast staan waar ik nog niet aan toegekomen ben, maar geen enkel boek waarbij ik denk ‘Dat was zonde van het geld’.

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Ik moet eerlijk toegeven dat dit voor mij even ergerlijk is als luisteren naar iemand die voorleest. Het lijkt zo lang te duren – en ik wil dan steeds sneller verder lezen.

Heb je een favoriet genre?
Paranormal romance, fantasy, chicklit, thrillers

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik zou graag de Reiziger-serie van Diana Gabaldon aan mijn collectie willen toevoegen. Die eerste twee boeken las ik onlangs en ik werd meteen een fan.

20150601_094000Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken zijn gesorteerd op genre. Niet iedereen vindt dat een logische indeling, maar zelf weet ik wel perfect waar ik een bepaald boek kan terugvinden.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysieke boeken, maar ik vind het geweldig dat ik nu ik een e-reader heb ook die boeken kan lezen die nog niet werden vertaald. Ik kan uiteraard niet alle boeken in fysieke vorm aanschaffen en vind het dan ook heel leuk dat ik de e-reader heb om op terug te vallen. Meestal gebruik ik hem wanneer ik met het openbaar vervoer reis of op vakantie ga. Dat schilt immers een pak in gewicht en volume.

Heb je een favoriet boek?
Euhm NEE – ik heb er wel degelijk meerdere en blijkbaar wisselt het ook een beetje van moment tot moment. Harry Potter is daar blijkbaar de uitzondering op, daar heb ik altijd zin in. Verder denk ik momenteel meteen aan De Anderen-reeks van Anne Bishop, De Reiziger-serie van Diana Gabaldon, de boeken van J.R.Ward, Lara Adrian, Gini Koch, Nora Roberts en J.D.Robb (die laatste twee zijn één en dezelfde persoon)

alice-post-pakketWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Volgens mij is dat deze editie van Alice in Wonderland én Alice in Spiegelland die werd uitgegeven door Gottmer.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300, …?
Ik veronderstel dat ik naar of over de 300 zal gaan. Zal ze zo meteen eens gaan natellen … Ahum – confronterend moment van de waarheid – het zijn er blijkbaar 573. Inclusief al mijn kookboeken, ontleende exemplaren én een bestelling van The Book Depository die ik elk moment verwacht.

20150608_093459(1)Wat is je laatste gekochte boek?
Die bewuste bestelling van hierboven bevat 7 boeken – maar die zijn dus nog onderweg. Het laatste boek dat ik meteen mee naar huis kon nemen is ‘Praktisch Perfect’ van Katie Fforde (een rommelmarkt-aankoop).

 

 

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Voor zover ik het me kan herinneren waren dat de boeken van Roald Dahl – en dan vooral Matilda.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl dus, maar ook Thea Beckman, Astrid Lindgren, Annie M.G.Schmitt, Anke de Vries, Eddy C.Bertin, …

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
* verhuist opnieuw naar de boekenkast * … Het is blijkbaar een gelijkstand. Ik heb namelijk 20 boeken van Janet Evanovich EN van Lara Adrian. Maeve Binchy (19) en Nora Roberts (18) zijn de opvolgers.

harrypotterreeksWelk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Daar moet ik dan weer niet voor naar de kast. Sommige boeken las ik 2 keer, andere 3 maal, maar de Harry Potter boeken – en dan vooral de eerste delen heb ik het vaakst gelezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
De Mijn man-trilogie van Jodi Ellen Malpas en Negentig geheimen van Jacey (Lucinda Carrington). Dit zijn alleszins de eerste twee waar ik nu aan denk.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Yep, twee keer zelfs en ik heb de foto’s om het te bewijzen. 🙂

steljevoor  20150508_141429(1)

19 gedachten over “Blogger-vriendenboek #1”

 1. Aaah, wat een superleuk idee dit! Zou ik de vragen mogen overnemen en mogen beantwoorden op mijn blog? 😀 Link ik door naar dit artikel!

  1. Hoi Lisa! Tuurlijk mag je de vragen ook op je eigen blog beantwoorden. Maar ik ben wel van plan om ze hier ook allemaal een keertje te posten. Dan kunnen mensen die toevallig op mijn blog terechtkomen, jullie allemaal beter leren kennen via de Blogger-Vriendenboek rubriek. Kan je me je antwoorden doormailen?

  1. Super Audrey! Ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje met de vragen door. Ben alvast benieuwd naar jouw antwoorden.

  1. Hey Annabel! Natuurlijk mag je hem ook op je eigen blog invullen. Ik zou hem hier echter graag ook posten, het lijkt me immers leuk om regelmatig een nieuwe collega-blogger voor te stellen op Zwartraafje. Dan kan je ze nadien allemaal terug vinden in de nieuwe Blogger-vriendenboek – categorie (die ik nog moet aanmaken).

 2. Wat leuk, een bloggersvriendenboek! Lijkt me leuk als ik die een keertje in ga vullen voor op mijn blog 🙂 Ik heb zelfs nog meer dan 3 vriendenboeken thuis liggen van vroeger, fantastisch om er af en toe doorheen te bladeren en al die jonge koppies te zien haha 🙂

  1. Hey Joost! Super dat je ook wil meedoen. Ik zal je de vragen doormailen, wil je ze de antwoorden dan nadien terugsturen? Dan kan ik jou hier ook voorstellen op de blog. Dat was immers het plan vermits het me leuk lijkt dat mensen hier mede-bloggers leren kennen en meteen kunnen doorklikken naar hun blog.

 3. Hoi!

  Superleuk! Wil je mij de vragen ook doormailen? Stuur ik je de antwoorden terug (en plaats ik ze ook op mijn blog met een verwijzing naar de jouwe!)

 4. Leuk idee! heb ze net allemaal even gelezen.. en gelijk gekeken op de blogs die ik nog niet kon… Als je het leuk vind wil ik ze ook wel een keer beantwoorden en een na plaatsing een stukje op mijn blog met link weer naar jouw blog…. :O)

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.