Blogger Lovin #5

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

Screenshot from 2015-07-07 17:09:55Blogger-vriendenboek – Zwartraafje
Zo werd ik de afgelopen weken heel blij van de reacties op het Blogger-Vriendenboek. Het was mijn bedoeling om via deze nieuwe rubriek collega-bloggers in de spotlight te plaatsen. Via Blogger Lovin doe ik dat uiteraard ook al, maar dan heb ik het enkel over specifieke blogposts die me zijn opgevallen. Bij het Blogger-vriendenboek kan je, zoals de naam je waarschijnlijk al deed vermoeden, collega-bloggers persoonlijker leren kennen. Het is dus strikt genomen een eigen blogposts die ik hier laat zien – maar wel eentje waarin ik andere blogger in het zonnetje wil plaatsen. Er komt dus een hoop bloggerliefde bij kijken. 😉

Screenshot from 2015-07-07 17:07:33Ik ben vast niet de enige die – I live for my dreams       

In sommige situaties vraag ik me soms af of ik de enige ben die een bepaalde vreemde gewoonte heeft. Sas van I live for my dreams maakte net een ‘Ik ben vast niet de enige die …’ -lijstje én eigenlijk was die blogpost een hele geruststelling. Ik ben inderdaad niet de enige die sommige van de anti spam opdrachtjes heel onnozel vindt. Ok, ik ben in tegenstelling tot Sas wel een fan van Sushi en ik kan mezelf niet in elk puntje van haar lijst terugvinden maar het merendeel … die las ik terwijl ik bevestigend aan het knikken was.

Screenshot from 2015-07-07 17:11:00Deadline-obsessies – Craving Pages           

Joany had het er in deze blogpost over dat we in een wereld leven waarin we continu worden afgejaagd. Alles moet steeds sneller én beter. Ondertussen zijn we die levensstijl zo gewoon geworden dat we zelfs onze hobby aan uitdagingen en deadlines onderwerpen. In die mate zelfs dat men te veel bezig is met het behalen van een uidaging én daardoor het belangrijkste uit het oog verliest. Het leesplezier!

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf vooral veel blog-stress heb. Staan er al genoeg blogposts op de planning? * Oei, ik heb weer een Bloglovin-achterstand. * Ik moet dringend die recensieboeken lezen indien ik hun recensie op tijd online wil krijgen * … Eigenlijk steek ik zo veel tijd in de blog dat het lezen er soms wat bij inschiet. Dit is uiteraard niet de bedoeling, maar ik merk dat de tijd ontzettend snel voorbij vliegt wanneer ik achter de laptop zit. Werken aan faalangst en minder streng zijn voor mezelf zijn duidelijk werkpuntjes, maar gelukkig ben ik het plezier in het lezen nog niet kwijtgespeeld. 😉

Screenshot from 2015-07-07 18:28:10Uit mijn mouw geschud – Dinastie

Dit is ZO herkenbaar … Wanneer ik net als Dina een dagje heb waarop ik snelle alle noodzakelijke klusjes achter de rug wil hebben omdat ik dringend wat moet uitrusten gaat net alles mis. Die alom bekende Murphy (Ja, die met zijn gelijknamige wet) komt dan de hele dag parten spelen. Hoe sneller ik dingen wil doen, hoe groter de kans dat er iets zal mislopen. Echt elk voorbeeld dat in deze blogpost wordt vermeld zou hier gebeurd kunnen zijn. Vooral dat laatste is verschrikkelijk irritant – want dan kan je weer helemaal opnieuw beginnen én je krijgt het nooit exact hetzelfde als de eerste keer.

Screenshot from 2015-07-07 17:09:13Update Oh My Bookathon – Oh my book 

Zijn jullie ook zo aan het aftellen? Het valt me de laatste tijd echt op dat ik vooral veel lees tijdens zo’n leesmarathon. Anders ben ik te veel bezig met huishoudelijke klusjes, het inplannen van blogposts, het lezen van anderen hun artikels, … alles lijkt me dan af te leiden van wat ik eigenlijk zou willen doen. Nu ook, ik ben al de hele namiddag bezig achter de computer én ben nog steeds niet aan lezen toegekomen. Ik hoop echt dat daar verandering in komt wanneer de Oh My Bookathon start.

Screenshot from 2015-07-07 17:08:54Een woordslang met boeken – Trembling Pages

Elisa van Trembling Pages had onlangs een leuk idee verwezenlijkt op haar blog. In plaats van de klassieke woordenslang had ze een boekenslang gemaakt waarbij de eerste en laatste letters van titels mooi overeenkomen met die van de vorige én volgende titel. Moeilijk? Nee hoor, maar wel heel leuk. Ik ging al snel zelf ook aan de slag én dat is meteen ook de reden waarom ik hier nog wat reclame maak voor haar blogpost. Zoek je een excuus om je boeken uit het rek te halen of weet je eventjes niet wat doen? Dan is dit een leuke afleiding.

Screenshot from 2015-07-07 17:11:40Ms Marvel – Het leven van een boekenworm
Kleine bekentenis … ik heb volgens mij nog geen enkele graphic novel gelezen. Echt waar. Vroeger las ik wel eens strips of grappige cartoons, maar de laatste jaren lees ik hoofdzakelijk boeken. Een graphic novel of comic staat nog steeds op mijn Wil ik lezen-lijstje én dit boek lijkt me wel aan te spreken. Misschien is het aan te spreken, misschien is het een teken dat ik toch eens werk moet maken van het lezen van dit genre.

4 gedachten over “Blogger Lovin #5”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.