Creatures of the Night Tag

creaturesofthenighttagLang geleden had ik deze tag al zien verschijnen maar toen sprak hij me niet echt aan. Pas toen ik hem maanden later bij Ellis tegenkwam merkte ik dat er twee uitvoeringen bestaan van deze Creatures of the Night Tag. Bij de ene baseert men zich op boek bij de andere op personages. Ellis volgde de tweede versie en die sprak me wel aan. Alleen was het er tot nu toe nog steeds niet van gekomen om hem zelf eens in te vullen. Dankzij een duwtje in de rug van Jessica (dankjewel voor het taggen!) komt daar nu verandering in.


Het is de bedoeling dat ik voor elk soort wezen in dit lijstje telkens mijn favoriet personage in deze soort aan jullie voorstel. Jullie weten ondertussen al dat ik niet goed ben in het kiezen van favorieten en dat zorgde ook bij deze tag voor problemen. Op één na moest ik immers bij elke soort wezens een keuze maken vermits ik er teveel ken. Zo valt het natuurlijk nog meer op dat ik graag fantasy en paranormal romance lees.

Vampier

Bij paranormal romance zijn er veel reeksen waar ieder boek rond nieuwe hoofdpersonages draait terwijl je bij andere series vaak dezelfde karakters blijft volgen. Natuurlijk hou ik van de vampiers uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian en de Black Dagger Brotherhood-serie van J.R.Ward. Toch valt mijn keuze niet op hen en ik vermoed dat dit net door die wisselende hoofdrollen komt. Dan bleven er nog de vampiers over die in elk boek van een reeks in de spotlight staan. Maar ook dat zijn er best nog veel: Matthew Clairmont, Bones, Edward, … Het is echter Eric Northman die er als eerste uitkwam. Hij is denk ik ook mijn eerste echte fictional crush in dit genre.

Weerwolf

Vroeger zou ik hier meteen voor Remus Lupin gekozen hebben. Natuurlijk vind ik dit personage nog steeds geweldig, maar hij moet sinds ik ‘Rode Letters’ las wel plaats maken voor Simon Wolfgard.

Zombie

Dit bleek dus wel een probleem te zijn. Ik heb ‘Alice in Zombieland’ gelezen, maar daar doen niet echt zombies in mee die me zijn bijgebleven. Ze zijn wel aanwezig maar spelen niet echt een opvallende rol in het verhaal, laat staan dat je er een favoriet zou kunnen tussen vinden. Hier moet ik jullie dus een antwoord schuldig blijven.

Geest

Bij deze vraag moest ik echter direct aan Peeves denken. Ik weet niet welke naam deze geest in de Nederlandse vertaling van de Harry Potter boeken kreeg, maar vond het leuk hoe hij altijd voor chaos wist te zorgen en met alle plezier de Weasly broers te hulp schoot in hun strijd tegen Umbridge.

Heks / Tovenaar

Hermione uiteraard, maar ook Luna Lovegood, Rachel Morgan (jaja, ééntje die je niet op Hogwarts zal terugvinden) , Harry, Ron, McGonaghal, … Eentje is geentje!

Halfgod(in)

godinuitvrijewilDat is voor mij zonder twijfel Shannon ‘Rhiannon’ Parker uit de Partholon-reeks van P.C.Cast. Vooral omwille van haar mondigheid en haar sarcasme. Ik vond het heel amusant om haar avonturen en uitspraken te volgen in de eerste twee boeken van deze serie.

 

 

 

Demon

nightwalkersMomenteel ben ik de Lords of the Underworld boeken van Gena Showalter aan het lezen. Maar ook al wisten Maddow, Lucien en Reyes me voor zich te winnen (yep, ik heb er nog maar drie gelezen) toch ben ik meer fan van Jacquelyn Frank’s demonen die de hoofdrol spelen in haar The Nightwalkers-reeks. In beide reeksen is het telkens een andere demon die de hoofdrol voor zich neemt én het is ondertussen al eventjes geleden sinds ik de tweede reeks las. Eigenlijk vond ik ze allemaal leuk, maar vermits het de bedoeling is dat ik bij toch minstens bij enkele vragen effectief een keuze maak …. kies ik voor Adam.

Engelen

Ik heb nog niet zoveel boeken met Engelen gelezen die ik effectief goed vond, maar daar kwam verandering in toen ik de boeken van Susan Ee las. Raffe verdient het dus zeker om hier vermeld te worden.

Alien
ginikochDeze is makkelijk. Er is zelfs geen twijfel mogelijk. Jeff Martini uit de Alien-novels van Gini Koch staat ongetwijfeld op nummer één. Hoera voor de AC’s én de Poofs!

Mens met superkrachten

Ik ga gewoon voor Matilda van Roald Dahl kiezen. Niet enkel beschikt ze over telepathische krachten we hebben ook nog eens een gezamelijke boekenliefde. En laten we eerlijk zijn … Lezen is al een superkracht op zichzelf!

6 gedachten over “Creatures of the Night Tag”

  1. Leuke tag!
    Ik kan me bij de meeste wel aansluiten 😉
    Maar ik kies wel voor Jacob als leukste demon van The Nightwalkers.
    En mijn favoriete zombie is R uit ‘Warm Bodies’ of ‘Mr Zombie’ van Isaac Marion. (zelfde boek, maar de eerste is de filmtitel en de film vond ik ook goed)

    1. Tja, Jacob was dan ook degene die ons deze leuke reeks deed ontdekken hé. ‘Mr.Zombie’ moet ik nog steeds een keertje ontlenen bij de bibliotheek.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.