It had to be you – Jill Shalvis

ithadtobeyou

 

Titel: It had to be you                                           (Lucky Harbor, #7)
Auteur: Jill Shalvis
Uitgeverij: Grand Central Publishing
368 p.

“Ali Winters is not having a good day. Her boyfriend left her, everyone in town thinks she’s a thief, and now she’s about to be kicked out of her home. Her only shot at keeping a roof over her head and clearing her name is to beg for help from a police detective who’s as sexy as he is stern….

After a high-profile case goes wrong, Luke Hanover returns to his hometown for some peace and quiet. Instead he finds a bombshell brunette in a heap of trouble. As he helps Ali put her world back together, the pieces of Luke’s own life finally seem to fall into place. Is this the start of a sizzling fling? Or are Luke and Ali on the brink of something big in a little town called Lucky Harbor?”

Mijn mening:

Het kan al is tegenzitten, maar soms heb je gewoon zoveel pech dat je de goden ervan verdenkt dat ze je het leven zuur proberen te maken. Daar lijkt het alleszins wel op wanneer alles op korte tijd misloopt. Ali’s vriend heeft haar net gedumpt en blijkt het niet al te trouw te nemen met loyaliteit, vrijwel iedereen in het dorp lijkt te denken dat ze een dievege is én doordat diezelfde ontrouwe vriend niet eerlijk is geweest ziet het er ook nog eens naar uit dat ze als dakloze op straat zal belanden.

Ondertussen was het weer even geleden sinds mijn laatste boek uit deze Lucky Harbor-reeks. Het leuke is dat je bij deze serie perfect weet wat je mag verwachten én dat de schrijfster die belofte ook telkens lijkt te vervullen.

Zo slaagt ze er ook dit keer weer in om sympathieke personages neer te pennen én de charme van Lucky Harbor naar voren te laten komen. Ali die de vrouwelijke hoofdrol voor rekening neemt werkt als bloemiste, maar geeft ook keramiek-lessen aan de gepensioneerden van dit dorpje. Hiermee heeft ze gelukkig meteen een schare trouwe supporters achter zich die haar blijven steunen wanneer alles lijkt ineen te storten. De eigenaardigheden van deze senioren moet ze er natuurlijk wel bij nemen. Zo heeft Lucille een hart van goud en een oor dat verslaafd is aan de laatste roddels. Een verslaving die ze met alle plezier via haar Lucky Harbor-facebookpagina met de hele bevolking deelt.

Ali is het gewoon om haar plan te trekken, niet omdat ze het zo graag allemaal in haar eentje wil doen, maar omdat zij als enig rationale gezinslid diegene is die er steeds opnieuw voor zorgt dat alles blijft draaien. Ze is bovendien uiterst beschermend en loyaal naar haar vrienden en familie toe. Het enige dat Ali voor zichzelf wil is iemand die haar graag ziet én accepteert zoals ze is én momenteel ziet het er niet naar uit dat ze nog evenjes kan doorzoeken.

Nu ja, dat zou je verwachten vermits ze het dankzij haar ex-vriend echt wel even heeft gehad met mannen. Uiteraard heeft het kleine dorpje Lucky Harbor iets anders in gedachten …

Jill Shalvis haar boeken zorgen gegarandeerd voor een goed humeur. Ze heeft een uiterst luchtige schrijfstijl én verwerkt veel humor in haar verhalen. Bovendien lijken haar personages steeds over herkenbare karakter-trekken te beschikken én op zoek te zijn naar die dingen die we zelf ook graag willen vinden.

Natuurlijk loopt niet alles van een leien dakje én komen er veel misverstanden bij kijken die samen met een traag inzicht in hun eigen gevoelens en de nodige stommiteiten een hindernissenparcours voor de hoofdpersonages vormen. Vrij typisch voor dit genre maar mocht alles vlot lopen dan zou het verhaal wel erg kort zijn en zouden we een heel deel grappige situaties mislopen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.