Foto-update #37

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

20150214_175956Ik probeerde nog eens een nieuw receptje uit. Dit keer een curry-stoofpotje met prei, aardappel, wortel, erwtjes en tilapia-filet. De vis brokkelde jammer genoeg meteen uit elkaar zodra ik de stoofpot een keer omschepte. Niet meteen eentje om toe te voegen aan het lijstje met favoriete recepten.

20150217_130132Maandag was het weer zover. Hoog tijd voor het maandelijkse bijpraat-afspraakje van niet-zo-anonieme boekenfans. Op weg naar dat leuke afspraakje met mijn vriendin had ik echter nog enkele tussenstops. Zo was mijn bakvoorraad bijna uitgeput en werd het dus de hoogste tijd om een aantal bakingrediënten aan te vullen. De pecannoten -en geraspte kokos staan nog steeds op mijn lijstje, maar de cranberries, hazelnoten, amandelen, studentenhaver én havermout zijn weer in huis. Nu ben ik dus gerust dat ik alle benodigdheden in huis heb voor die lekkere Homemade Granola uit Havermoutje. De studentenhaver kwam deze week al van pas toen ik zandkoekjes met pindakaas en noten maakte.

bijpraatafspraakfeb2015Een bezoekje aan de Kringloopwinkel leverde me twee nieuwe boeken op (die jullie binnenkort in de Aanwinsten-blogpost zullen zien verschijnen) en toen was het eindelijk zover … Van iets voor twaalf tot kwart na zeven konden we ongestoord over ons favoriete onderwerp praten. Van ons lunch-adres (maaltijdsoep), naar een adresje waar we een stukje taart deelden (ja hoor, echte vrienden delen taart én lenen boeken aan elkaar uit) en eventjes konden uitrusten vooraleer we ’s avonds nog iets aten (een lekkere salade). Al denk ik dat de weegschaal vooral de zoete snack zal onthouden én niet de twee pogingen tot gezond uit eten gaan. 😉

20150221_111351Die maandag ging ik op één dag bij VIER verschillende Kruidvat-filialen langs. Er was namelijk een aanbieding die ik echt niet wilde missen én er kwamen dit keer geen boeken bij kijken. Wel pyama’s van mijn favoriete beertjes. Jammer genoeg bleken die nergens geleverd te zijn. Dat was nog steeds niet gebeurd toen ik op dinsdag én woensdag bij het plaatselijke filiaal langsging. Gelukkig werden ze aan het einde van de week toch nog geleverd én ben ik aan mijn eigen exemplaar geraakt.

kaartjesfeb2015Woensdag had ik een knutsel-date. Af en toe spreek ik met twee vriendinnen af die net als ik van knutselen én handwerk houden. Eigenlijk is het wel goed dat we die dagen hebben, want de laatste maanden ben ik vooral veel aan het lezen én bloggen waardoor het knutselen steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. De afgelopen week was het me al gelukt om vijf nieuwe vlinder-kaarten te maken, maar dankzij deze knutselmiddag in leuk gezelschap kwamen er nog eens een 12-tal nieuwe exemplaren bij.

bloemenwinkelfeb2015Donderdag had ik met mijn schoonzusje afgesproken. We gingen alvast eens rondkijken voor bloemen vermits zij en mijn jongste broer in mei trouwen. De bloemen op de foto zijn uiteraard niet de bloemen die zij op het oog heeft maar wel helemaal iets voor mij. Nadien werd er nog wat knipwerk verricht en ook vrijdagavond werkte ik daar nog even aan voort. En nee, hier zijn geen foto’s van. Ik ben immers niet van plan om vrienden én familie te spoileren. Het was wel heel leuk om eens met ons twee af te spreken en bij te praten.

aanwinstenhobbysalonfeb2015Vrij onverwachts vroeg mijn tante me vorige week of ik zin had om mee te gaan naar het Hobbysalon. Het was ondertussen alweer eventjes geleden sinds mijn laatste bezoek aan deze beurs en vermits we over gratis inkomkaarten konden beschikken ging ik graag nog eens een kijkje nemen. Jammer dat je bij het aanschaffen van nieuw knutselmateriaal niet meteen wat extra tijd kan kopen. Ik kijk er naar uit om mijn alfabet-snijmallen te gebruiken en hoop daar in de niet al te verre toekomst de tijd voor te vinden zodat ik een heel deel nieuwe ideetjes kan verwezenlijken. De uiltjes-bedels gaan jullie binnenkort ongetwijfeld ook nog zien langskomen. De bovenste foto bevat de producten die we kregen toen we aankwamen én het kruisjessteek-pakket dat ik van mijn tante kreeg.

20150220_152049Deze jurk vind ik zo knap dat ik ze niet in de collage heb verwerkt. Op die manier konden jullie ze immers niet goed bekijken én die aandacht is ze wel waard vermits ze helemaal uit papier is gemaakt. Het lijkt me heerlijk om zo’n Cosplay-outfit te kunnen maken, alleen lijkt het me niet echt realistisch met die vaak voorkomende regenbuien.

20150221_130918Tijdens het bezoeken van drie verschillende bloemenwinkels was het natuurlijk vrijwel onmogelijk om helemaal niets van bloemen mee naar huis te nemen. De dure boeketten liet ik staan, maar deze mooie paarse callas kon ik niet laten staan.

2 gedachten over “Foto-update #37”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.