Foto-update #33

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

2015-01-05 10.11.22Nu ja, het eerste was iets minder leuk. Terwijl ik samen met een aantal andere mensen in de supermarkt boodschappen deed viel de electriciteit plots uit. Niet enkel in die ene supermarkt, maar in vrijwel het hele dorp. Bij sommige duurde het slechts enkele seconden, bij ons thuis sprong het licht pas zo’n 50 minuten later weer aan. Afrekenen aan de kassa is natuurlijk onmogelijk wanneer er geen electriciteit is, dus moest ik later gewoon terug naar daar.

kinepolismockingjayVrij onverwachts kwam het er toch van om samen met een vriendin naar de cinema te gaan. Uitgebreid bijpraten onderweg in de auto, snel nog even iets eten (nu maar hopen, dat de diëtiste nooit op mijn blog terecht komt) en vervolgens dan toch nog Mockingjay Part 1 kunnen zien vooraleer hij uit de cinema verdwijnt.

2015-01-09 12.53.40Bovendien kreeg ik onverwachts ook nog een cadeautje. Een leuke kartonnen doos van mijn favoriete beertjes én een boekje vol macaron-recepten. Ik heb al zo’n receptenboekje en dacht dat beide heel erg op elkaar zouden lijken, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Dit nieuwe exemplaar bevat immers heel veel recepten voor verschillende vullingen, veel uitleg én een hoop tips indien het niet goed zou lukken.

2015-01-09 12.54.42Daar bleef het echter niet bij. Toen ik thuis kwam lag er immers nog een onverwachtse attentie op me te wachten. Ik kreeg immers deze zoete traktatie als dank voor het vrijwilligerswerk dat ik bij de plaatselijke bibliotheek doe. Eten bij Quick, een boekje met macaron-recepten én een chocolade-cadeau. Die laatste ga ik dus waarschijnlijk doorgeven want anders komt er niets meer van om nog wat extra gewicht kwijt te spelen.

2015-01-10 12.57.34Al een aantal jaren wilde ik een gietijzeren kookpot. Bij Ikea verkochten ze die eerst in het oranje, vervolgens werd het blauw (die was nog wel mooi) en nu zijn ze weer wit (niets voor mij). Bij aldi komen ze echter ook één keer per jaar in de rekken terecht. Dit jaar zelfs in het paars. Ik was nog steeds een beetje aan het twijfelen, maar vermits de prijs meeviel én het tja … PAARS is heb ik hem toch maar in huis gehaald. 🙂

bertjorismechelenIn het weekend gingen we nog eens naar een optreden via de muziekschool waar mijn echtgenoot pianoles volgt. Dit keer was het een heus jazz-optreden. De eerste helft speelde Bert Joris samen met een Big Band, het tweede gedeelte deed hij dat met de muzikanten met wie hij al meerdere albums opnam.

juliettesbakboekIk kreeg ook dit boek van de tante van mijn echtgenoot. Ze had het boek gekocht rond de feestperiode, maar blijkbaar was het niet van ze ervan verwacht had. Daarom mag ik het adopteren en daar ben ik uiteraard erg gelukkig mee vermits ik het boek al enkele keren had vastgehad op het Boekenfestijn. Ik had mezelf immers voorgehouden om geen bakboeken meer te kopen. Over krijgen had ik echter niets gezegd. 😉

2015-01-12 13.54.53De postbode bracht dit gezonde kookboek dat ik won dankzij Nine Sisters. Eindelijk wat tegengewicht voor al die lekker maar minder gezonde feestgerechten. 😉

 

2015-01-13 13.08.18Of boeken een grote rol spelen in mijn leven? Euhm, als je ziet hoe het keukeneiland er de afgelopen week uitzag dan lijkt het antwoord op die vraag me wel duidelijk. Ik was boeken aan het plastificeren voor de bibliotheek, kreeg net een pakket vol catalogi met het voorjaarsaanbod van L&M Books binnen én mocht een nieuw recensieboek ontvangen van LS Amsterdam. (Wachten op Doggo – Mark B. Mills)

2015-01-16 17.39.29Ondertussen heb ik dus al wat kunnen snuisteren tussen de vele leuke boeken die uitgeverijen als Karakter, Xander, The House of Books, Moon én vele anderen uitbrengen in het voorjaar van 2015. Ik zag echter ook deze folder van De vier windstreken met een hele groep zwarte raven op de voorkant. 🙂

devooruitgangeindhovenGisteren ging ik met mijn nichtje naar Eindhoven. Dankzij de gps en de handige P&R parking kwamen we midden in het centrum van deze gezellig stad aan. Aan het infopunt werden we erg hartelijk ontvangen en kregen we niet enkel een duidelijk plan maar ook een tip voor een lekker lunch-adres en sushi-restaurant. Die eerste tip volgden we meteen op en hierdoor kwamen we terecht bij de Vooruitgang. Niet enkel bevonden we ons hier op een super leuk ingerichte plek, het eten was ook erg lekker. Tja, we hadden honger, dus ik heb geen foto van die lekkere salade.

pottershirtsprimarkNadien slenterden we eventjes door de Bergen, gingen bij enkele winkeltjes binnen waaronder de Primark. Jaja, ik ben dan toch eens tot bij deze winkel geraakt. Gelukkig maar want nu ben ik de gelukkige eigenaar van drie Harry Potter-shirts. Nu ja, één ervan is eigenlijk een shirt om in te slapen, maar ik ben alleszins heel blij met deze aanwinsten. Al moet ik nog even afwachten hoe ze eruit zien wanneer ze gewassen en gestreken zijn.

aanwinsteneindhovenVerder kocht ik ook zes nieuwe boeken (4 x Nora Roberts, 2 x Katie Fforde) voor slechts 23€. (die krijg je nog te zien in de Aanwinsten-post van deze maand) Dankzij de feestperiode was mijn boekenbudget weer wat aangevuld waardoor ik deze niet kon laten liggen. Ook de verzameling washi-tape werd nog wat groter en ik kocht twee nieuwe theesmaken en een blik om de extra zakjes in te bewaren. De Hot Raspberry ben ik tijdens het bloggen aan het drinken én die valt alvast goed mee.

giornaleeindhovenWe besloten ’s avonds om geen sushi te eten en kwamen uiteindelijk bij Giornale. Een nieuw restaurant dat pas sinds begin januari open is. Blijkbaar maakten we een goede keuze want opnieuw viel net als ’s middags niet enkel de inrichting uitstekend mee maar ook het culinaire aanbod. Vooral het food-sharing concept was een leuke verrassing. We bestelden samen drie gerechtjes met vis en twee vegetarische snacks. Bij elke schotel leek alles perfect op elkaar te zijn afgestemd, dus dat was echt genieten. En ja, ook het dessert kon je delen. Op die manier heb ik dus maar half gezondigd. Ja toch?

3 gedachten over “Foto-update #33”

  1. Dat ziet er uit als een geslaagde week, en je bent goed verwend met al die onverwachte cadeautjes. Goed dat je die pan hebt gekocht! Ik heb ook een dergelijke pan en ik zweer erbij!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.