Harry Potter op wereldreis

harrypotteropwereldreisMijn persoonlijke favoriete Harry Potter-reeks is de eerste Engelstalige versie. Later kwam er ook een editie voor volwassen uit, maar ik ben nog steeds fan van deze kinderversie. Zelf hou ik ontzettend van de mooie covers die de magische verhalen sieren. Maar natuurlijk zijn er veel meer verschillende edities gedrukt én veel van hen zien er totaal verschillend uit. Dankzij het wereldwijde succes van Harry Potter verschenen de boeken in talloze landen. Kijk maar even mee hoe de Harry Potter-boeken in enkele van die andere landen in de rekken zijn terug te vinden …

belgie

België & Nederland

belgiepaperback

België & Nederland – paperbacks

denemarken

***

duitslandkinderen

Kinderversie in Duitsland

duitslandnieuw

Nieuwe uitgave in Duitsland

finland

***

frankrijkvolwassenen

***

frankrijkkinderen

Kindereditie in Frankrijk

japan

***

oekraine

***

spanje

***

ukadults

***

ukchildren

***

uknew

De knappe nieuwe uitgave die in Engeland verscheen

usnew

En de nieuwe Amerikaanse versie

usoriginal

***

zweden

Voor diegene die het zich afvragen … Ja er kroop veel tijd in het verzamelen van deze covers en het verwerken tot collages. Het uiteindelijke eindresultaat vormt wel een mooi eerbetoon aan al die knappe illustratoren, dus ik vind het de tijd wel waard.

Misschien moet ik me later nog maar eens toespitsen op alle landen die nu nog niet aan bod kwamen. 😉

Oh ja … mijn andere favorieten zijn de paperbacks die in België en Nederland te vinden zijn én zowel de Engelse als Amerikaanse nieuwe coverontwerpen.

Wat zijn jullie favorieten?

8 gedachten over “Harry Potter op wereldreis”

 1. Hi,

  Na jou werk te hebben bekeken denk ik dat ik de mooiste series vind uit België,(tot nu toe wist ik niet dat die vanuit België was, dacht ook NL
  de nieuwe uitgave van Duitsland,
  UK Childeren en new en ook de beide versies van Amerika.
  Frankrijk heeft ook wel wat.

  1. Hey Anja, ze zijn van België & Nederland hoor. Op de afbeelding zelf staat enkel België vermeld, maar er vlak onder staan beide landen. 🙂

 2. ik heb zelf de UK adults covers maar vind de nieuwe covers van de UK en USA wel erg mooi.
  wel apart dat het eerste boek in de UK en USA een iets andere titel heeft.

  1. Ik begin steeds aan mezelf te twijfelen wanneer men het over de Sorcerer’s stone heeft. Dan moet ik toch vaak eventjes in de kast de cover van mijn UK-versie gaan controleren om zeker te zijn dat ik toch wel degelijke Harry Potter and the Philosopher’s Stone heb gelezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.