Favoriete soundtracks bij verfilmingen

favorietesoundtracksDat er steeds meer boeken (de laatste tijd vooral Young Adult – boeken) worden verfilmd zal je waarschijnlijk wel zijn opgevallen. Van de fantasie van een auteur, via de bladzijdes van een boek naar het grote witte doek. Ik ga hier geen opsomming geven van mijn favoriete verfilmingen. Zelfs geen lijstje met boeken waarvan ik wilde dat ze niet in de cinema waren terechtgekomen.

Nee, deze blogpost gaat om de soundtracks die de films ondersteunen. Tijdens het lezen hoeft er voor mij geen muziek op te staan, dan ga ik immers veel liever volledig op in het verhaal zonder achtergrondgeluiden. Bij een film is dat natuurlijk anders, niet enkel is de muziek onmisbaar (probeer je maar eens bepaalde scènes in te beelden zonder de begeleidende muziek), het is ook heel leuk om de muziek nadien ook thuis te kunnen beluisteren. Sommige van die soundtracks zou ik zelfs wel willen beluisteren tijdens het lezen of herlezen van bepaalde boeken.

Hieronder kan je dus mijn favoriete nummers uit Soundtracks terugvinden …

Twilight
Supermassive Black Hole – Muse
Bella’s Lullaby = River flows in you – Yiruma.
Dit nummer vond ik zo mooi dat ik het album van deze pianist heb aangeschaft.

New Moon
I belong to You – Muse & Hearing Damage – Thom Yorke

Eclipse
Neutron Star Collision (Love is Forever) – Muse

Harry Potter
Meerdere componisten zijn verantwoordelijk voor de prachtige soundtracks bij de Harry Potter verfilmingen. John Williams nam de eerste drie voor zijn rekening, maar ook Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat zetten hun persoonlijke stempel op de instrumentale begeleiding van deze magische films. Eigenlijk zou ik de boeken eens moeten herlezen terwijl ik de muziek beluister

Lords of the Ring
Datzelfde telt voor de soundtracks van de Lords Of The Ring – trilogie die door Howard Shore werd gecomponeerd. Van de Riders of Rohan tot Concerning Hobbits, van’May it be‘ dat door Enya gezongen wordt tot …

Divergent
I won’t let you go – Snow Patrol

Catching Fire
Atlas – Coldplay
Who we are – Imagine Dragons
Lean – The National,

Horns
Deze verfilming heb ik nog niet kunnen zien. Ik zou graag eerst het boek willen lezen dat Joe Hill schreef. Ondertussen kan ik wel alvast genieten van de volgende nummers
That look you gave that guy – Eels
Heroes – David Bowie

The Hobbit
Ook bij deze trilogie zorgde Howard Shore voor de muzikale begeleiding en dat deed hij op magistrale wijze. Denk bijvoorbeeld maar aan het Misty Mountains theme. Al zijn ‘I see fire‘ van Ed Sheeran en ‘The Last goodbye’ van Billy Boyd zeker ook de moeite waard.

Winter tale
Miracle van KT Tunstall

Romeo & Juliet
#1 crush – Garbage
Talk Show Host – Radiohead
Pretty piece of flesh – Once Inch Punch

The Bourne Identity
Extreme ways – Moby

I am Number Four
Radioactive – Kings of Leon
Rolling in the Deep – Adele
Soldier on – The Temper Trap
Shelter – The xx

Trainspotting
Born Slippy van Underworld

Charlie and the Chocolate Factory & Alice in Wonderland
Beide boeken werden verfilmd door Tim Burton. Een regisseur van wiens werk ik ontzettend hou. Bij deze twee films werkte hij telkens samen met Danny Elfman die de muzikale begeleiding voor zijn rekening nam.

Hebben jullie een favoriete soundtrack bij een verfilming?

6 gedachten over “Favoriete soundtracks bij verfilmingen”

  1. Heeey River Flows in you is wel geen officiële soundtracksong hé :-p (toch?) Ik ben ook gek op filmmuziek. De Twilight-soundtracks zijn sowieso bij mijn favorieten, maar de klassieke muziek van bij Becoming Jane vind ik bijvoorbeeld ook prachtig.

    1. Ah ja, de officiële is van Carter Burwell, maar eigenlijk heb ik deze steeds mooier gevonden. Blijkbaar heb ik mezelf er ondertussen gewoon van overtuigd dat die van Yiruma de echte is. 🙂

  2. De soundtracks van de Twilightfilms en Lord of the Rings zijn allemaal geweldig. Die heb ik allemaal gekocht.
    Nu heb ik de soundtrack van ‘If I stay’ gekregen waar ook heel goede muziek opstaat van Willamette Stone, Ben Howard, Tom Odell en zelfs Cello concertos van Bach 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.