Meer dan boeken …

In eerdere blogposts liet ik al eens vallen dat ik me momenteel in een luxe-positie bevind wat boekenkast-ruimte betreft. Ondanks het grote aantal boeken heb ik immers nog steeds plek voor eventuele nieuwe aanwinsten. Een aantal reorganisaties hebben daar natuurlijk toe bijgedragen maar ook een grote opruim-actie. Ik hield immers echt al mijn boeken bij, ook diegene die ik eigenlijk niet zo leuk vond om te lezen én dat leek me nogal zonde. Die exemplaren zijn dus verkocht en/of weggeschonken waardoor ik niet meteen zorgen moet maken om plaatsgebrek.

Als het ooit wel een probleem wordt komt er gewoon een nieuwe reorganisatie want eigenlijk staan er niet enkel boeken in die BILLY-kasten. Vroeger stonden er vooral erg veel foto-kaders in, maar die zijn ondertussen omgetoverd tot één grote foto-collage (én meer plek voor nieuwe aanwinsten 😉 ). Eigenlijk vind ik de indeling wel leuk zoals ze momenteel is. Sommige mensen vinden het plaatsen van mooie boekensteunen een verspilling van ruimte, maar ik hou er wel van dat het boeken-aanbod een beetje wordt opgebroken door leuke details.

Kijk maar even mee …

2014-10-21 18.06.35De mooie ‘Books are like friends …’-illustratie won ik bij Blossom Books. Toen ik meedeed aan de wedstrijd dacht ik eigenlijk dat het een heuse poster ging zijn, die perfect boven mijn lage boekenkasten kon worden opgehangen. Toen het een A4- formaat bleek te zijn, kreeg het een plekje IN de boekenkast. Samen met mijn verzameling bladwijzers (handig, binnen handbereik), deze schattige Forever Friends beer én de mooie ingekaderde tekst die we als huwelijkscadeau kregen.

2014-10-21 18.07.26Ook kaartjes krijgen regelmatig een plekje tussen de boeken. Dit kaartje heb ik ondertussen een ander plekje gekregen, maar ik vond het zo lief van mijn schoonouders dat ze ons opnieuw een kaartje stuurde met onze huwelijksverjaardag dat ik het eigenlijk heel lang in het zicht heb laten staan.

 

2014-10-21 18.07.35Dit Forever Friends-kaartje stuurde een vriendin me toe op een moment dat het even wat minder ging. Een dikke berenknuffel die (nog steeds) mooi staat te pronken naast de kookboeken. Er zit zelfs iets achter het kaartje ‘verborgen’ …

 

 

 

2014-10-21 18.08.16Deze set met Chinese relaxatie-ballen kreeg ik ooit cadeau van mijn tante. Het is de bedoeling dat je die in één hand draait zonder ze lawaai te laten maken. Vroeger deed ik dat vrij vaak terwijl ik naar televisie keek, maar de laatste jaren blijven ze eigenlijk vooral in dit doosje liggen.

 

2014-10-21 18.09.32Toen een vriendin onlangs voor de tweede keer mama werd, zat dit leuke windmolentje bij de doopsuiker. Vermits hij net tussen de twee planken in past, mogen Kami & Garcia hem bewaken.

 

 

 

 

2014-10-21 18.09.44Het beeldje kregen we jaren terug van mijn schoonouders cadeau, de mooie press-papier was vroeger van mijn grootmoe. Hij ziet er een beetje magisch uit met zijn blauwe kleur en de luchtbellen die er in verwerkt zijn. Jammer genoeg komt de kleur niet mooi over op deze foto.

bookmarksIk ben dus absoluut niet één van die mensen die het gebruik van boekensteunen ruimteverspilling vinden. Al helemaal niet wanneer het zo’n mooie Forever Friends-exemplaren zijn.

2014-10-21 18.11.15De eerste set met de beertjes achter een omheining heb ik al het langste, toen ik deze tweede set tegenkwam op Marktplaats was ik meteen verkocht. Twee van mijn beertjes, elks op een boek … dat leek me de ideale boekensteun te zijn. Gelukkig overleefden ze het transport. Er naast staat mijn zelfgemaakte bookpurse die ik af en toe draag wanneer ik naar een beurs ga, maar veel te leuk vind om in de tussentijn weg te bergen in een afgesloten doos.

2014-10-21 18.11.54Nog meer beren-kaartjes. Eentje om me op te fleuren toen ik ziek was, eentje om me proficiat te wensen toen ik voor het eerst een deeltje uit één van mijn recensies op de cover van een boek zag verschijnen en nog een derde exemplaar om me op te vrolijken toen ik veel moest rusten. Dat laatste is niet alleen bijzonder omdat je het kan uitschuiven maar ook omdat er twee bijpratende beren op staan. Want laat dat nu net mijn favoriete bezigheid zijn wanneer ik met deze vriendin (én afzender van dit kaartje) afspreek.

ffplucheOok pluche-beren kunnen perfect dienst doen als boekensteun. Al zijn ze minder handig af te stoffen dan de overige voorwerpen die je in de boekenkasten tegenkomt.

2014-10-21 18.13.24Naast lees -en kookboeken, strips, comics én non-fictie boeken heb ik ook mijn cd-verzameling en film + serie-collectie in de kasten opgeborgen.

 

steampunkraafDeze laatste foto mocht natuurlijk niet ontbreken. Dankzij mijn broer die deze Ravelijn-raaf voor me meebracht uit de Efteling én het Steampunk Librarian-hoedje dat mijn moeke voor me maakte werd de privé-collectie een echte Zwartraafje-bibliotheek.

Hebben jullie nog plek over voor leuke accessoires en decoratie-spulletjes?

3 gedachten over “Meer dan boeken …”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.