Foto-update #26

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

watkatieeetsalades

Voor Karakter Uitgevers mocht ik het geweldige kookboek ‘Wat Katie eet‘ recenseren. Natuurlijk probeer ik dan ook minstens één receptje uit. Anders kan ik natuurlijk veel beweren zonder het echt te weten. Nu kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik beide salades super lekker vond. De ene was met geroosterde zonnebloempitten, bacon én spiegelei (eigenlijk moest dat een eenden-ei zijn maar dat kon ik niet zo meteen vinden in de supermarkt), de tweede salade was met fetakaas, in de oven gerookte parmaham met honing, … Misschien niet de meest dieet-vriendelijke salades maar wel erg lekker.

voornabookmarks

Wie dit jaar naar de Boekenbeurs is geweest herkent waarschijnlijk de bladwijzers met foto wel die je bij de Bol.com stand kon laten maken. Zelf had ik er twee. Eéntje met de buurvrouw én de ander met tweede lieve mede-blogsters. Alleen stond er wel erg veel reclame rondom die bookmark. Vermits ik ze wel degelijk wilde gebruiken heb ik me daar even van ontdaan. Momenteel zien ze er dus lichtjes anders uit. 🙂

actionnovemberIk had met mijn nichtje afgesproken, maar eigenlijk hadden we nog niet beslist wat we die dag gingen doen. Films kijken, wandelen, … Uiteindelijk besloten we om naar wat winkels in de buurt te gaan. Bij Decathlon gaan kijken of ze een deftige én betaalbare winterjas hadden (jammer genoeg niet meer in mijn maat), bij Action (waar ik zoals je op de foto’s kan zien wat nieuw knutselmateriaal kocht) én tenslotte ook nog naar Ikea.

kerstikeaEigenlijk hoopte ik hier mooie kerstdecoratie te vinden maar dat bleek wat tegen te vallen. Al moest ik als Vaneigens-fan wel meteen glimlachen toen ik deze kaarsen zag staan. Wie ze niet kent kan hier alvast het eerste Advent-filmpje zien. Ja, ik weet dat niet iedereen er mee kan lachen. Zelf krijg ik echter telkens opnieuw de slappe lach.

stofjeshoesDe dag nadien ging ik samen met mijn schoonzusje opnieuw naar de stoffenwinkel. De vorige keer bleef het bij kijken, maar nu we al enkele naailessen hebben gehad én het er dus waarschijnlijk toch ooit van zal komen om zelf een rokje te maken, kocht ik wel enkele stofjes. Ik koos ook een lichtgroene fleece en uilen-printje uit om er hoesjes voor mijn gsm en e-reader mee te maken.

stippenjurkjesOndertussen deed ik meteen ook al wat inspiratie op tegen dat we genoeg ervaring hebben om aan een jurkje te beginnen.

Een Retro-jurkje met stippen-print lijkt me erg leuk om te dragen. Ik vermoed dat je er meteen vrolijk van wordt.

optredendossinkazerneIn de namiddag ging ik samen met mijn echtgenoot naar een optreden in de Dossin- kazerne in Mechelen. Het optreden ging uit van het Conservatorium waar hij les volgt en er werd een stuk gespeeld door 4 pianistes tegelijkertijd. De naam ben ik jammer genoeg vergeten, maar deze compositie bestaat uit meerdere kleine stukjes én eigenlijk beslissen de muzikanten op het moment zelf welke ze wel/niet spelen. Vrij bijzonder dus, al moet ik eerlijk toegeven dat de twee eerdere concerten waar ik mee naar toe ging, eerder mijn ding waren. Tijdens het optreden werden er de hele tijd beelden geprojecteerd in het museum. De Dossin-kazerne was tijdens Wereldoorlog II immers een Deportatie-kazerne. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat die beelden al beklijvend genoeg waren op zichzelf én dat dit effect alleen maar toenam in combinatie met de muziek.

amnestybloggerJullie weten al dat ik maandelijks een Amnesty-brief schrijf om zo onschuldige gevangenen vrij te schrijven. Deze affiche wou ik echter wel nog even met jullie delen. Deze maand schreef ik immers voor een man die werd opgesloten omdat hij zijn recht op vrije meningsuiting uitoefende op zijn persoonlijke blog. Al een geluk dat wij het ons niet kunnen voorstellen én wel onze mening mogen verwoorden zonder hier voor bestraft te worden.

kerst1114Vermits we ondertussen al half november zijn, ben ik ook volop bezig met het maken van kerstkaarten. Hier kunnen jullie er alvast enkele zien. Ik zal ze in stukjes tonen want anders wordt het hier een overrompeling van kaartjes.

3 gedachten over “Foto-update #26”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.