Rondleiding op de site #2: films

colorfinalminiHet leek me een leuk idee om jullie in enkele blogposts een rondleiding op deze site te geven. Wie me via Bloglovin volgt ziet hier vrij regelmatig nieuwe posts verschijnen, maar vermits zowel de blog als site-rubrieken deels dezelfde naam hebben, leek het me een goed plan om jullie even te laten zien wat je nog kan terugvinden bij Zwartraafje.

 

In een vorige editie had ik het meteen al over mijn online bibliotheek en de verschillende genres die je daarin kon terugvinden. Dit keer is het de beurt aan mijn online videotheek. 😉

Al moet ik meteen al even zeggen dat die de laatste jaren niet zoveel groter is geworden. Vroeger kocht ik toch wel enkele keren op het jaar een filmpje en werd de collectie dus stelselmatig steeds iets groter. Maar vermits ik dankzij mijn echtgenoot films kan opvragen is dit veel minder geworden.

Harry-potter-filmsEerst en vooral omdat ik niet zo vaak meer toekom aan het kijken van films, maar ook doordat veel van de films die ik zie leuk zijn voor één keer maar niet om ze te herbekijken. Dan ga ik er natuurlijk geen geld aan spenderen, maar blijft het bij die ene keer. Uitzonderingen hierop zijn natuurlijk de Harry Potter-films, de Twilight-reeks, de verfilmingen van de Hongerspelen-serie, … Daar speelt het geen rol dat ik de films kan opvragen, ik wil ze gewoon zelf in de kast hebben staan, zodat ik zeker ben dat ik ze altijd kan bekijken wanneer ik er maar zin in heb.

Tijdens het schrijven van deze blogpost bedenk ik me ook dat ik dat overzicht van films nog eens grondig zou moeten controleren. Vroeger had ik immers vrij veel videobanden, zowel opgenomen films als gekochte VHS-tapes. Die eerste had ik al vrij snel weggedaan wegens te weinig plek, maar een tijd terug heb ik ook de gekochte video’s aan iemand anders cadeau gedaan. Zo had ik meer plek in mijn boekenkasten, maar jammer genoeg zijn er ook enkele films die ik nu niet meer heb én dus eigenlijk nog eens op DVD moet aankopen.

Oh ja, mocht het niet meteen opvallen wanneer je de film-rubriek even bezoekt … ik ben een fan van Tim Burton, Engelse komische films, fantasy, Quentin Tarantino, … Al valt het me wel op dat ik de laatste jaren naar heel andere films kijk als vroeger. Toen ik jonger was keek ik meer naar de zogezegde ‘betere’ films (en las ik ook de ernstigere boeken) terwijl ik tegenwoordig vooral van ontspanning of spanning hou bij zowel boeken als films. De dramatische thema’s laat ik dus vrijwel steeds aan me voorbij gaan.

Zien jullie hier enkele van jullie favorieten tussen staan? Of ontdek je net films waar je nog nooit van hebt gehoord?

EDIT: Ik hield net een grote schoonmaak op de site en heb besloten om de rubriek met mijn persoonlijke film-collectie te verwijderen.

3 gedachten over “Rondleiding op de site #2: films”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.