Foto-update #13

fotoupdate1Jullie kennen ze ondertussen al natuurlijk. Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb beziggehouden …

2014-08-06 17.14.02Een tijdje terug probeerde ik nog een tweede recept uit één van de kookboeken die ik mocht recenseren. Het zelfgemaakte boterdeeg overheerste echter te veel de smaak van deze Russische taart, waardoor je hoofdzakelijk boter leek te proeven en de smaken van de gerookte zalm en kruiden niet voldoende naar voren kwamen. Jammer want dit receptje sprak me erg aan toen ik het las. Misschien maak ik het nog wel eens klaar met een andere deegbodem.

2014-08-07 21.00.22Deze snack was dan weer een pak gezonder. In de verste verte geen boter te bespeuren. Jammer dat die bessen zo kostelijk zijn, anders zou ik ze met alle plezier in huis halen als dieet-vriendelijk alternatief voor zoete lekkernijen.

2014-08-08 09.57.54Die bosbessen mogen dan wel een zomers gevoel geven, het weer doet dit jammer genoeg niet meer. Mijn lichaam lijkt al te denken dat het herfst is geworden en ik kan het moeilijk ongelijk geven met de regenachtige weer van de afgelopen week. Wanneer het buiten zo aan het regenen is ben ik heel blij dat ik met een boek in de zetel kan kruipen.

2014-08-11 11.49.16Maandag had ik een leuke dag met twee van mijn schoonzusjes. Eerst gingen we naar een stoffenverkoop in Kapellen, waar ik echt geschrokken ben van het immense aanbod. Toen ik met mijn moeke op zoek was naar de juiste stof voor mijn trouwkleed, zijn we in een ‘grote’ stoffenwinkel geweest en daar hadden ze in volume misschien maar de helft binnen van wat we nu te zien kregen. Bovendien hadden ze erg leuke prints beschikbaar die mijn fantasie al meteen aan het werk hebben gezet. Natuurlijk zal het wel een tijdje duren vooraleer ik echt iets kan maken, maar ik kijk er nu alvast ontzettend naar uit om na de nodige lessen zelf in staat te zijn om deze kleurrijke stoffen te verwerken tot vrolijke rokjes, jurkjes en zelfs hoesjes voor mijn smartphone of e-reader. Als het er ooit van komt, zal ik de foto’s van dat eindresultaat zeker hier aan jullie tonen.

2014-08-11 12.01.55 2014-08-11 12.01.30

2014-08-11 12.00.02 2014-08-11 12.00.57

biblo4Na die leuke stoffen-ontdekking gingen we samen lekker lunchen. Natuurlijk was ik zelf weer vergeten om een foto te trekken van die lekkere Biblo-toast, dus heb ik deze afbeelding even van hun site gehaald om er reclame voor te maken. Lekker eten én leuk gezelschap zorgden ervoor dat het een heel leuke dag werd.

2014-08-09 13.24.36Natuurlijk heb ik weer vrij veel gelezen, maar af en toe gebeurd er hier natuurlijk ook wel eens iets anders. Zo mocht ik van een vriendin haar SU Bird Punch lenen en hield ik me enkele uren bezig met het aanmaken van een voorraadje ‘onderdelen’. Ondertussen heb ik alvast één vogel-kaartje afgewerkt, maar er volgen er ongetwijfeld nog een pak meer. Ik ben benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.

2014-08-10 20.37.05Ter compensatie van een etentje met mijn tante (hé, ik ben braaf geweest en heb uiteindelijk een salade besteld) én een lekkere bijpraat-sessie met mijn schoonzus die op de planning stond heb ik voor lekkere maar gezonde snacks gekozen. Deze lekkere yoghurt van Danio bijvoorbeeld die je met een beetje fantasie toch het idee geeft dat je een citroentaart aan het eten bent in plaats van een zuivelproduct.

2014-08-10 20.40.59Ook het Mangosap van Maaza vind ik nog steeds super lekker. Je kan er waterijsjes van maken, het in een smoothie verwerken, … Maar eigenlijk vind ik het nog het lekkerst op zichzelf wanneer het super fris uit de ijskast komt.

2014-08-10 17.16.45Oh ja, die donderwolken op deze foto? Die passeerden hier de hele dag door. Het ene ogenblik had je een mooie blauwe lucht en scheen de zon, het volgende moment leek het alsof iemand de sluizen had opengezet. Natuurlijk had ik het geluk om net tijdens het naar huis fietsen door zo’n stortbui overvallen te worden. Ondanks de kleine afstand was ik zo doorweekt dat mijn jeansbroek als een leren broek aan mijn benen plakte. Mijn zomerse stoffen schoenen waren er ook niet echt op voorzien. Misschien maar goed dat daar geen foto’s van zijn, want ik zag er ongetwijfeld uit als een verzopen waterkieken. 😉

Een gedachte over “Foto-update #13”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.