Creatieve aanwinsten

Dit keer geen recensie of terugblik op gelezen boeken. Nee, deze post gaat over een andere hobby van me. Het is niet altijd even duidelijk, maar ik doe dus naast lezen ook nog wel eens iets anders. 🙂
Knutselen is één van die andere zaken. Al is knutselen wel een vrij algemene omschrijving. De laatste tijd zijn het vooral veel kaartjes die ik maak, maar ik hou me (als ik lang genoeg afscheid kan nemen van mijn boeken) ook bezig met zowel haken als breien. Het voordeel van die laatste twee is dat ik tegelijkertijd ook mijn serie & film-achterstand wat kan doen krimpen.

DSCN4353Met kruisjessteek lukt dat jammer genoeg niet omdat je je toch iets wat moet kunnen concentreren om te voorkomen dat je van het patroon afwijkt en daardoor je hele werk in het honderd loopt.
Wol heb ik al een tijdje niet meer gekocht omdat ik eerst mijn voorraad wou aanspreken. Zo werkte ik onlangs nog deze blauwe tunnelsjaal af.

DSCN4348Toen ik de voorbije week in Gent was, heb ik echter wel nog wat knutselmateriaal-koopjes kunnen doen. Gelukkig kom je die af en toe tegen (wanneer je er oog voor hebt) want in de echte knutselwinkels ben je anders al snel wat geld kwijt. Dit keer vond ik vrij onverwachts papierpakketjes met erg leuke prints bij Zeeman. Meestal zijn het boekjes waarvan je ongeveer de helft van de prints mooi vindt en de overige helemaal niet. Maar deze leken me niet enkel erg vrolijk maar ook bruikbaar voor heel veel verschillende kaartjes.

DSCN4349Bij Kruidvat verkochten ze dan weer strikjes, mooie lintjes én van die papierblokken die ik daarnet al vermelde, maar dan met vrijwel allemaal toffe prints. Vooral het blok met uilenprintjes lijkt me super om mee aan de slag te gaan. Nog wat effen papier én een blok met printen in groen & geel (weer net iets dat ik nog niet in voorraad had liggen) …

DSCN4350Ondertussen was ik al een hele tijd op zoek naar een embossing folder van Cuttlebug die blijkbaar niet meer beschikbaar is. Bij Boekenvoordeel kwam ik echter ééntje tegen die ik ook kan gebruiken voor verjaardagskaarten. Jammer genoeg niet diegene die ik zocht, maar wel eentje waar volgens mij leuke kaarten mee te maken zijn. Ik verschiet er telkens van hoe veel materiaal je verbruikt bij het maken van die kaarten. Maar hoop na deze nieuwe aanwinsten toch weer eventjes voort te kunnen. 🙂

DSCN4275Om de boekenfans toch niet volledig onbevredigd achter te laten … Deze kaart maakte ik een tijd geleden om iemand beterschap te wensen. Ik heb een hele hoop andere ideeën voor Harry Potter-gerelateerde kaarten, maar ben er jammer genoeg nog niet aan toe gekomen. Als daar verandering in komt laat ik ze hier zeker aan jullie zien. Andere kaarten kan je hier per rubriek terugvinden, ook op de Facebook-pagina kan je ze bekijken.

3 gedachten over “Creatieve aanwinsten”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.