Ik was er goed op tijd aan begonnen en had hem dan ook tijdig afgewerkt. Maar eerst kon ik hem nog niet posten omdat het een verrassing was voor mijn nichtje en haar vriend die een kindje verwachtten. Maar ondertussen is hun geweldige zoon al geboren en hadden jullie deze afbeelding dus nog van me te goed. Ah ja, het was een pakketje van Maria Van Scharrenburg.

Dit Delfts-koppeltje was een cadeau voor de grootouders van mijn echtgenoot, die dit jaar hun 65ste huwelijksverjaardag vierden.

Een klein geschenkje voor een goede vriendin die een echte katten-fan is.

Ik dacht eigenlijk dat deze al op de site stond, maar blijkbaar was dat niet het geval. Alweer geen al te beste foto. Misschien moet ik er nog eens één proberen trekken nu het mooi ingekaderd is.

Eén van de oudere Forever Friends-pakketten. Zelf vind ik deze het leukste om te maken. Geen omlijningen, duidelijke patronen en dus ook ontspannender om te kruisjessteken in vergelijking met de nieuwe pakketten. Jammer genoeg kom je ze niet meer tegen in handwerkwinkels. Dit pakket heb ik online terug gevonden.

Ja hoor, alweer een Forever Friends-pakket afgewerkt. En natuurlijk al volop bezig aan het volgende werk. Eigenlijk had dit werkje al veel sneller afgewerkt kunnen zijn, maar ik ben niet zo'n fan van het omlijnen en dat heb ik dus vrij lang uitgesteld.

Beide werkjes zijn vrij lang blijven liggen tot ik de omlijning heb gedaan. Ik doe dat niet graag, maar het maakt wel het hele werkje af. Zonder die fijne lijntjes zien je amper de vorm van de beertjes.

Cadeau voor moeke, die fan is van deze Flower Fairies. Misschien hebben we bij ons in de familie een zwak voor die letters 'FF'. Forever Friends, Flower Fairies, ... :)

Een klein werkje tussendoor als pakje voor een vriendin.

Met dit pakket heb ik een beetje tegenslag gehad. Ik had het patroon laten kopiëren en vergroot afprinten. Maar ontdekte pas toen ik halfweg was dat er zowel in de breedte als lengte 1,5 lijn was weggevallen. Gelukkig heb ik het goed kunnen opvangen en moet je al op zoek gaan om het echt te kunnen zien. :)

Ik vind het zelf wel knap om die werkjes te zien groeien. Dankzij deze twee foto's kan je meteen ook zien dat de omlijning echt wel noodzakelijk is.

Opnieuw een werkje van Forever Friends en dit keer zelfs niet voor mezelf maar voor mijn schoonouders hun 30ste huwelijksverjaardag.

Een geschenkje voor een goede vriendin die op 14 februari mama is geworden van een jongen.

Deze tafelloper was een kerstcadeau voor de moemoe van mijn echtgenoot. Sorry, aan strijken was ik nog niet toegekomen toen ik deze foto trok. Het motief kwam uit een oud nummer van Ariadne.

Dit jaar waren er ook twee kerstkaders in plaats van de klassieke kerstkaarten. De kruisjessteek-kerstkaarten kan je terugvinden in de 'kaarten'-rubriek op deze site.

Dit was een cadeautje voor mijn moeke die deze bloemenkindjes heel mooi vind. Jammer dat de foto's niet zuiver zijn, want het is een heel fijn, gedetailleerd werkje. Er kroop wel veel tijd in, vermits er zoveel schakeringen in gebruikt worden en je alles goed moet uittellen. Vermits het dan ook nog eens in mijn lievelingskleur is, ben ik toch eventjes beginnen twijfelen of ik het niet zelf zou houden.

Zelf ben ik niet zo gek van die felle kleurtjes, maar ik vind ze wel mooi om cadeau te doen bij een geboorte.

Dit Forever Friends-alfabet is één van mijn favorieten. Ik heb het ooit van mijn ouders gekregen. Het heeft vrijlang in de kast gelegen voor ik er aan begonnen ben, maar ik vind het een heel leuk eindresultaat. Niet te opvallend en mijn favoriete beren, dus dit werkje heeft lange tijd op een centrale plek gestaan. Jammer dat deze oudere pakketten nu slechts heel moeilijk te vinden zijn.