Door de jaren heen heb ik een hele verzameling sjaals afgewerkt. Sommige draag ik zelf, andere heb ik cadeau gedaan. De sjaals met een '*' zijn nog steeds beschikbaar.

*

*

*

Alleen de sjaals is beschikbaar, het 'model' is bezet. ;)

*

En twee nieuwe tunnelsjaals ... Stilletjes aan misschien terug wat meer kruisjessteek doen, want de komende maanden gaan we waarschijnlijk niet meteen wintersjaals nodig hebben. :)

*

Nog een tunnelsjaal. Dit keer in blauwe tinten.

*

Bij de start van deze sjaal had ik hem in gedachten 'Little Red Riding Hood' genoemd, maar eigenlijk zou 'The Lady in Burgundy' er beter bij passen. Geen idee waarom ik plots een naam had bedacht tijdens het breien. Mocht ik ooit eens niet weten wat te doen dan kan ik natuurlijk voor alle sjaals een naam proberen te verzinnen. Reken er echter niet op, want mezelf vervelen zie ik niet snel gebeuren. :)

*

En nog een krulsjaal, dit keer in typische herfstkleuren

*

Een kleurrijke gehaakte kindersjaal

Die krulsjaals gaan snel vooruit. Zo snel zelfs dat hij bij een iets langere film vaak afgewerkt is tegen dat de aftiteling ten einde loopt. Oh ja, ik ben iemand die vrijwel altijd aan het breien of haken is terwijl ze een film bekijkt. Ik heb zelfs al een keer gehaakt terwijl ik op de hometrainer aan het fietsen was. Kwestie van dat multitasken te onderhouden hé ;)

Opnieuw een sjaal afgewerkt, al ben ik momenteel nog aan twee andere bezig. Die zal je hier binnenkort dus ook zien verschijnen.

*

Nu de herfst terug in het land is werd het tijd om opnieuw de herfst-kleurtjes boven te halen. In deze krulsjaal lijken ze allemaal voor te komen.

*

Het is nu natuurlijk niet echt het seizoen om een sjaal te maken. Maar vermits je met je wol en haakpen evengoed in de tuin kan zitten, kan je natuurlijk het hele jaar door haken. Om hem te dragen, kunnen jullie echter best nog even wachten tot het minder warm is. :)

*

Met deze sjaal had ik veel bekijks vermits ik hem deels in de trein en deels in de wachtkamer van het ziekenhuis maakte. Lezen is net iets beter geïntegreerd als tijdsverzet tijdens het wachten, maar haken doet de mensen nog steeds vreemd opkijken. :)

Ik liep nog een beetje achter met deze sjaals. Ze zijn heel leuk om te maken, maar ik moest ze nog eventjes geheim houden. Hopelijk was iedereen blij met zijn kerstpakje.

Na het maken van deze granny squares wat trouwens een verslavend iets is (in de bus, tijdens het zien van een film, ...) kwam het instoppen van alle losse draadjes (wat jammer genoeg net iets minder leuk is :))

*

Nadien moesten ze nog eventjes aan elkaar worden gezet en toen was deze geweldig warme en kleurrijke sjaal eindelijk af.

*

Ik had ook een rode versie van de sjaal gemaakt, maar om de een of andere reden slaag ik er maar niet in om daar een foto van te trekken met een realistische weergave van de kleuren. Bij elke foto die ik trek lijkt de sjaal eerder een roze of fuchsia-tint te hebben, terwijl het net een mooie combinatie van warme rode tinten is.Mocht ik toch nog aan een degelijke foto geraken, dan post ik hem later nog.

Dankzij de nieuwe eigenaar ben ik toch nog aan een mooie foto geraakt. Op haar foto's komen de warme rode tinten toch veel beter tot hun recht.

*

Alweer een nieuwe sjaal. Ondertussen heb ik ontdekt hoe ontspannend het is om deze granny squares te maken. Bovendien nemen ze niet veel plaats in en kan je ze dus makkelijk op verplaatsing maken. Zelfs op de bus ... al moet je er dan wel tegenkunnen wanneer je vreemd bekeken wordt. Lezen op de bus is duidelijk meer ingeburgerd dan haken. :)

*

Ja hoor, hij is afgeraakt. Meer zelfs ik ben ondertussen al aan twee andere sjaals bezig. Voor de ene ben ik allemaal granny squares aan het haken die ik nadien aan elkaar ga zetten tot ik een lappensjaal heb. De andere is terug zo'n gedraaide sjaal maar dit keer in allemaal tinten paars. Nu weten jullie dus meteen ook wat er nog op komst is.

Momenteel heb ik hem eventjes moeten opbergen zodat ik voor een bijdrage voor de Goedgemutst-actie van Welzijnszorg kan zorgen. Maar ik hoop deze sjaal toch zo snel mogelijk te kunnen afwerken zodat ik aan een volgende kan beginnen. :)

*

Gebreide sjaal, wol, soepel

*

Gehaakte sjaal, katoendraad, stevige textuur

Deze sjaals had ik al vaak gezien, maar ik had ze zelf nog nooit gemaakt. Nadat ik de voorbije weken aan drie sjaals tegelijk gewerkt had, was deze sjaal die heel snel vooruitging, een leuk tussendoortje.

Het patroon van deze tunnelsjaal kreeg ik bij KAV. Daar leerde ik ook met een rondbrei- naald werken al ging dat niet foutloos. Eerst had ik enkele fouten moeten corrigeren, vervolgens was ik goed bezig maar braak de leiding van mijn rondbreinaald, waardoor ik veel tijd verloor. Gelukkig kwam het uiteindelijk toch allemaal goed. De winter is ondertussen vrijwel gepasseerd, maar ik ga deze warme sjaal de komende winters zeker goed kunnen gebruiken.

Toen ik deze drie kleuren wol in de winkel zag liggen, besloot ik om nog eens een sjaal voor mezelf te breien. Met het geblokte patroon, is hij toch net iets vrolijker en specialer dan mijn andere sjaals. En natuurlijk maakt het paars kleurtje het helemaal af. :)

Gehaakt in Winterse kleuren.

Ik wou al een tijdje het bezemsteel-haken op een sjaal toepassen. Het effect zou opvallender zijn wanneer ik effectief een bezemsteel zou hebben gebruikt, maar ik heb het bij een breipriem nr.10 gehouden. Een heel warme groene kleur en het uiltje maakt hem net iets specialer.

Ja hoor, het is dezelfde wol als de gehaakte kussenslopen. Ik vind die rode tinten heel warm. De bloemen vallen niet echt op, maar de contrasterende kleuren die ik eerst had gebruikt pasten er niet echt bij.

*

Gehaakte raster-sjaal die toch een beetje kleur krijgt dankzij de gehaakte ketting van gemixte wol.

Ja hoor, ook deze sjaal heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Misschien binnenkort maar eens aan een nieuwe lapjes-sjaal beginnen. :)

Bij dit '*' twijfel ik nog steeds een beetje. Eigenlijk vind ik hem zelf wel super leuk, maar vermits ik al vrij veel sjaals heb liggen, kan ik voor deze best een andere eigenaar zoeken. :)

De vierkante lapjes had ik al een hele tijd vooraf gemaakt. Ik was eerst van plan om er een plaid voor een wieg mee te maken, maar vind deze sjaal uiteindelijk net iets leuker.

Breiwerk dat ik tijdens de feestdagen cadeau zou willen geven. Vind het zelf een leuk effect, het is alleen vrij vervelend dat je continu moet tellen. Want ik ben gewoon om haken en breien te combineren met televisie. :)

Gehaakte sjaal (met bijhorende baret).

*

Breiwerk in fijne wol, met laagjes-effect

Gehaakte sjaal

*

enkel de gehaakte baret is nog beschikbaar

Gehaakte sjaal

Gehaakte sjaal en baret

*

Gebreide sjaal met groene knopen

*

Gehaakte sjaal

Gebreide sjaal

Gebreide sjaal in heel fijne wol

Gehaakte rastersjaal, doorweven met gepunikte wol

*

Gehaakte sjaal

Gehaakte sjaal

*

Gebreide sjaal

Gehaakte raster-sjaal