Zware lading

Het valt me al langer op dat mensen elkaar precies steeds minder makkelijk aanspreken. Ik heb het in dit geval natuurlijk wel over onbekenden. Vaak bekijken mensen me al vreemd wanneer ik eventjes vriendelijk knik of lach. Sommige hebben zelfs de reactie om terug te kijken met zo’n blik van ‘heb ik iets van je aan’. Dus of te wel heb ik een heel vreemde glimlach of het is niet meer van deze tijd om vriendelijk te zijn.

DSCN3609Toch word ik op één bepaalde plek wel regelmatig aangesproken en dat is aan de fietsenstalling van de supermarkt. Zowel door jong als oud, al zijn het vooral mensen uit de tweede categorie….

Oei, ik denk dat je te veel hebt gekocht … dat gaat echt niet lukken hoor …’ –> “Jawel hoor, ik heb dit keer zelfs niet zo heel erg veel bij”

‘Zie dat je niet omvalt hé’ — “Nee hoor, ik ben goed in evenwicht” (lees: 8 flessen van 1,5 liter aan elke kant)

En eindeloos veel varianten op die twee gesprekken. Nu moet ik wel zeggen dat het feit dat ik vroeger heel graag Tetris speelde wel van pas komt wanneer ik per fiets boodschappen ga doen. Want wanneer ik in één keer voor een hele week eten in huis haal is het ook al heb ik erg ruime fietszakken vaak puzzelen om alles er in te krijgen.

De grote dingen halen we normaal met de auto, maar die enkele keren dat dat niet lukte, kwam ik al snel tot de ontdekking dat ik dus echt wel 16 grote flessen water of frisdrank in die beruchte fietszakken krijg. Als je dan ook nog boodschappen aan je stuur hebt hangen hebben de mensen al gauw schrik dat je gaat omkantelen. Maar goed dat er doorgaans niet teveel getuigen in de buurt zijn wanneer ik met de fiets naar het containerpark ga.

Eigenlijk zijn die fietszakken stilletjes aan toe aan vervanging. Ze zien er niet meer al te best uit en drie van de vier sluitingen zijn stuk. Maar ook al heb ik al erg veel mooie (PAARSE) exemplaren gezien, geen enkele van hen is even ruim dan degene waar ik nu mee rondfiets. Ik vrees dat het vinden van ruime paarse fietszakken even moeilijk zal worden als het vinden van paarse kunstbloemen om rond mijn stuur te draperen. Misschien moet ik eerst al maar eens op zoek gaan naar een mandje voor aan het stuur zodat ik nog meer boodschappen kan transporteren.Of paarse kunstbloemen voor aan het stuur. Al zijn die blijkbaar even moeilijk te vinden als een paarse fietsbel.

 

 

 

Een gedachte over “Zware lading”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.