Goede voornemens

dieetDe meeste mensen maken hun goede voornemens op aan het einde van het jaar. Om er vervolgens met goede moed aan te beginnen wanneer het nieuwe jaar van start gaat en het vervolgens tegen het einde van dezelfde maand voor bekeken te houden. Nee hoor, ik verzin dit niet ter plekke, men heeft daar blijkbaar ooit onderzoek naar gedaan en dit was het resultaat dat daaruit naar voren kwam. Waar men de budgetten voor dergelijke onderzoeken vandaan haalt is me een raadsel, maar blijkbaar waren er toch enkele mensen die het de moeite waard vonden om geld te investeren in een onderzoek waarvan het resultaat eigenlijk al vooraf gekend is. En natuurlijk helpen de meeste tijdschriften en glossy magazines ons allemaal door in de maand december, elk jaar opnieuw, artikels te posten over goede voornemens en wat we er allemaal mee gebaat zouden zijn mochten we stoppen met roken, minder uitgaan, minder snoepen,….

 

Ik denk niet dat ik al ooit zo’n goed voornemen heb gemaakt aan het begin van het nieuwe jaar, ik kan me er alleszins geen herinneren.

Maar nu die lange winter, je zou immers bijna vergeten dat het ondertussen eigenlijk lente is geworden, zo blijft aanslepen en jammer genoeg in het gezelschap van enkele extra overtollige kilootjes, heb ik dan toch maar een goed voornemen opgesteld. Het enige originele eraan is dat ik er pas in mei mee gestart ben, want het voornemen zelf, dringend wat gewicht kwijtspelen is natuurlijk niet bijster bijzonder.

 

smoothieAL is het nu natuurlijk wel een pak eenvoudiger om uiterst strict op je voeding te letten. Die lange en koude winterdagen nodigen alleen maar uit om met een warme chocomelk en een lekker koekje in de zetel te kruipen. Het feit dat ik nog steeds aan het proberen ben om bij elk recept een foto te plaatsen helpt ook niet echt mee. Al zou de smoothie-rubriek mijn weegschaal minder overbelasten dan de koekjes-rubriek. 🙂

macaronsIk ben alleszins al goed gestart, want dit weekend heb ik een lading chocolade-macarons klaargemaakt, waar ik, ondanks het feit dat ze er erg lekker uitzagen en de hele benedenverdieping naar chocolade rook, braaf ben afgebleven.

pralines9aHet voorbije weekend was het immers eerst ‘Dag van de Buren’ en vervolgens het verjaardags- feestje van mijn echtgenoot zijn moemoe. Hopelijk hoor ik binnenkort van hen of de macarons effectief lekker waren, want een nieuw recept uitproberen zonder het zelf te kunnen voorproeven is natuurlijk wel een beetje spannend. Hopelijk krijg ik niet direct een nieuwe lading versierde cupcakes op de planning, of nog erger, die witte chocolade-roompralines waarbij je tijdens het bereiden de hele tijd die lekkere chocoladegeur inhaleert. 🙂

 

En nu vooral maar duimen dat de cijfertjes op die vervloekte weegschaal snel de diepte in gaan. Wat tot nu toe jammer genoeg nog steeds niet het geval is, blijkbaar moet ik wekenlang diëten voor ik effectief wat gewicht kwijt speel. Spijtig dat die gezonde diëten niet even snel effect hebben als de beruchte crash-varianten.

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.