Benno

Als tiener had ik een supergezellig kamertje. Dat verkleinwoord is hier wel degelijk van toepassing, want om mijn bed in die kamer te krijgen, moesten ze eerst de plinten van de muren halen. En mijn bureaustoel was eigenlijk een klapstoel, die ik dichtklapte om tussen de bureau en de kleerkast te stappen en vervolgens terug open deed zodat ik kon gaan zitten. Als je het zo leest lijkt het waarschijnlijk alarmerend klein, maar ik vond het eigenlijk wel super zo’n knusse kamer. Al was het dus wel af en toe een beetje puzzelen om alles een plekje te kunnen geven. Misschien komt mijn Tetris-liefde daar wel vandaan. 🙂

 

DSCN3198In ieder geval kocht ik toen ik 15 of 16 was een klein zwart Benno cd-rek bij Ikea. Daar was nog net genoeg plek voor en mijn cd-collectie was toen ook helemaal niet zo groot.

Ondertussen zijn het er wel wat meer geworden, en al lijkt mijn verzameling cd’s een peulschil in vergelijking met de collectie van mijn broer, het cd-rekje was te klein geworden. Gelukkig had ik ondertussen wel nieuwe boekenkasten gekregen en vonden de cd’s daar een nieuwe thuis … op ooghoogte EN binnen handbereik. Super handig dus, al zat ik wel met dat zwarte Benno-rekje waar ik nog niet direct afscheid van kon nemen.

 

DSCN3559Dus deed het eerst dienst als Forever Friends-appartement, alleen heb ik zoveel van die schattige beertjes, dat ze niet allemaal in dat rek pasten, ook zij hebben ondertussen een nieuw plekje gevonden in de nieuwe boekenkasten, die er onlangs bijkwamen als tegengewicht voor de laminaat. (Ja hoor, echt ELK excuus is goed …. al is het wel heel tof dat de vloer er nu niet meer bij ligt als een kermis-attractie).

 

DSCN3552Het was dus opnieuw tijd om een nieuwe bestemming voor dat cd-rek te vinden en dat is dus echt wel het grote voordeel van die basis-stukken bij Ikea, je kan ze voor zo ontzettend veel dingen gebruiken. Diegene die de site nog niet kennen moeten echt eens een kijkje gaan nemen bij Ikea-hack. Zelf leerde ik deze site kennen dankzij mijn neef, maar ik vind het wel super om te zien wat sommige mensen in elkaar knutselen met hun Ikea-pakketten.

DSCN3557Zelf heb ik dus helemaal niets moeten aanpassen aan dat ene rekje, maar momenteel doet het dus dienst in de gang als sjaal-houder en hij zou evengoed kunnen figureren als WC-rol-houder. 🙂

 

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.