Stil van jou – Sophie Jackson

Titel: Stil van jou
Auteur: Sophie Jackson
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Pagina’s: 333p.
Prijs: 18,99€

“Max heeft het flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door het verlies van zijn zoontje en de breuk met zijn vriendin Lizzie. Als dan ook nog zijn vader wegvalt, weet Max het niet meer. Zijn vriend Carter helpt hem clean te worden. Dan ontmoet hij Grace, die net zo lief en mooi is als haar naam. Maar ook zij torst heel wat met zich mee.”

Mijn mening:

Sophie Jackson lijkt totaal geen medelijden te hebben met het mannelijke hoofdpersonage uit haar tweede boek. Max krijgt echt heel wat te verwerken. Misschien wel een beetje te veel. Je moet echt wel héél veel pech hebben om mee te maken wat hij krijgt voorgeschoteld. Ergens is het dan ook niet zo vreemd dat hij op zoek gaat naar troost én die vervolgens ook vindt in de vorm van een hoogst verslavend en kostelijk wit poeder. Uiteraard maakt dat het alleen maar erger voor hem en onder lichte dwang gaat hij in behandeling voor zijn drugsverslaving.

Ook Grace heeft het niet makkelijk gehad de afgelopen jaren. Een ingrijpende gebeurtenis bracht haar zowel fysieke als psychische schade toe. Ze is echter vastberaden om het verleden achter zich te laten en besluit een oud huis te kopen dat ze helemaal laat opknappen. Terwijl het gebouw terug in zijn oude glorie wordt hersteld probeert ook Grace zichzelf terug bij elkaar te schrapen.

Zowel Max als Grace proberen zichzelf terug uit te vinden en stevig in hun schoenen te staan in plaats van hun leven op automatische piloot te beleven. Het is natuurlijk geen verrassing dat ze elkaar ontmoeten én beter leren kennen. Alleen heeft Max te vaak afscheid moeten nemen en is hij nu vastberaden om zijn hart veilig te stellen door het nooit meer volledig open te stellen voor iemand.

De minpuntjes van dit verhaal? Er zijn behoorlijk wat clichés in het boek verwerkt én het is behoorlijk voorspelbaar. Gelukkig zijn er ook heel wat voordelen.

In de eerste plek vond ik het heel positief dat er geen sprake is van instant love. Hun relatie ontwikkelt zich geleidelijk aan. Eerst kennissen, dan vrienden en pas later evolueert het naar meer. Ze leren elkaar eerst kennen en bewaren in het begin wat afstand waardoor hun verhaal veel geloofwaardiger overkwam.

Daarnaast vond ik het mooi hoe Sophie Jackson me zowel wist te ontroeren als aan het lachen bracht. Het breekbare verhaal van deze twee beschadigde mensen bevat immers heel wat humor. De relatie tussen Max en zijn begeleider Tate bijvoorbeeld. Inclusief de hilarische garderobe van die laatste. Maar ook de schrijfster zelf die het ‘Hoeveel manieren kunnen we bedenken om hun slaapkamer-plannen te boycotten?’-spelletje leek te spelen met haar hoofdpersonages.

Stil van jou is een mooi verhaal over het aandurven om de confrontatie met je eigen angsten aan te gaan en nooit de moed op te geven. Het gaat echter even goed over vriendschap, vertrouwen, liefde en het belang van het niet laten overheersen van je leven én toekomst door datgene dat achter je ligt.
De schrijfster slaagde er niet enkel in om me verder te willen laten lezen, ze zorgde er ook voor dat ik meeleefde met haar karakters en hun verhaal geloofde.

 

4 gedachten over “Stil van jou – Sophie Jackson”

  1. Dit boek begon meteen zo zwaar dat ik hem weer terug op de tbr heb gelegd! Ik ben eventjes niet in de mood voor zware onderwerpen! Toch wil ik hem dolgraag lezen want haar eerdere boek vond ik super!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.