Winactie BAK: Slaves – Miriam Borgermans

boekenadventskalender-2016Reeds voor de vierde keer organiseert Emmy van Zon en Maan ook dit jaar een Boeken Adventskalender. Net als tijdens de vorige jaren ontwierp ze opnieuw een mooie affiche om deze actie aan te kondigen (<– jaja, deze leuke afbeelding die ik hier even deel). Ook dit jaar kan je gedurende de hele maand december meedoen aan allerlei wedstrijden en ééntje daarvan mag ik hier op Zwartraafje organiseren. Dankjewel Emmy!

slaves-raven1Het jaar 2558. Raven is een opstandige laatstejaarsleerlinge aan een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven leven niet lang. Hun einde is meestal gruwelijk. Raven is voorbestemd om te worden overgeleverd aan de willekeur van haar toekomstige meester. Als ze aan de machtige Genoot Ghassan Aboud wordt verkocht, lijkt ze aan haar lot te kunnen ontsnappen. Tot Ghassan wordt vermoord en Raven als schuldige wordt aangewezen. Raven belandt in een wespennest van intriges, waarin ze alles op alles moet zetten om te overleven. Raven 1 is het indrukwekkende, filmisch geschreven eerste boek van de youngadultserie Slaves. De grimmige toekomstwereld die hier wordt opgeroepen, heeft wortels in de huidige samenleving.

favicon

Raven het hoofdpersonage uit bovenstaande boek dat je dankzij Emmy’s Boekenadventskalender én de lieve mensen van Clavis kan winnen, is voorbestemd tot een leven als slaaf.

Gelukkig beperken de overeenkomsten tussen ons beide zich tot een gedeeltelijke naam en bevind ik me niet in haar situatie. Al ben ik wel een beetje verslaafd. Ik heb immers een lichte boekverslaving en vermits ik het hierdoor blijf leuk vinden om steeds opnieuw nieuwe auteurs en boeken te ontdekken kon ik dit keer vrij snel een opdracht voor jullie bedenken.

book-icon

Je kan tot en met 22 december 2016 meedoen aan deze winactie. Om kans te maken op Slaves moet je me in de reacties een boek aanraden waarvan je denkt dat ik het graag zal lezen.

Tips:
– ik hou van YA, Urban Fantasy, Paranormal Romance, Fantasy, romantische verhalen, …
– ik lees zowel in het Engels als Nederlands
– ik lees GEEN waargebeurde verhalen

30 gedachten over “Winactie BAK: Slaves – Miriam Borgermans”

 1. Ik denk dat je, als je het tenminste nog niet gelezen hebt ;), All The Bright Places van Jennifer Niven erg mooi zult vinden!

  Ik maak graag kans op het boek!

 2. Ik pas voor de winactie want ik heb Slaves al, ook gelezen en het boek is zeer goed. Dus raad ik je dit boek aan want het is echt verslavend. Voor je het weet heb je hem uit :). Het is iets nieuws.

 3. Ahh eentje maar?! Twijfel tussen twee.. dan ga ik voor The Bone Season van Samantha Shannon, deze bracht mij echt weer tot een verslaafde lezer.

 4. Ik weet dat dit genre er niet echt bij staat, maar ik ben benieuwd wat jij van dit boek zou vinden. Zelf lees ik absoluut geen thrillers, haat ze zelfs een beetje, maar deze serie heeft mijn hart veroverd en zal er altijd van in bezit zijn. Bovendien is deze serie in hart en nieren Belgisch, dus het extra geweldig om dit boek te lezen. Ik raad je echt met veel liefde de serie Team Mortis van Bjørn Van Den Eynde. Ik weet zeker dat het je gaat bevallen. Als je zelfs eens wil wil ik je het boek graag uitlenen!

 5. Ik zou je the mortal instruments serie aan raden van Cassandra Clare! Of the infernal devices! Echt ik ben verliefd op die series. Waarschijnlijk heb je ze al gelezen, maar the hungergames zijn ook heeeeeeel goed. Ik vond de disire unchained serie ook heel mooi. Kies maar :). Ik doe met veel plezier mee aan deze winactie

 6. Heel moeilijk om iemand die onwijs veel leest een boek aan te raden.. Oke.. ik weet er 1.. Heel wat jaren geleden heb ik het boek lichtland gelezen van H.L. McCutchen.. en het is 1 van de weinige boeken die me echt bijgebleven is.. ik vond het een mooie combinatie tussen de realistische en de fantasie wereld!! Raven lijkt me een interessant boek!!

 7. Heb je Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits al gelezen? Ik baalde er zo van toen ik hem uit had. Wat een geweldig verhaal!
  Het is een YA boek met spanning, leuke personages, een verboden liefde tussen een beschermengel en een kraai en het is een boek die je absoluut niet mag missen. Het tweede deel komt in februari uit.

  Slaves lijkt me trouwens een ontzettend spannend boek.

 8. Oeh, dit is lastig! Ik denk dat jij al zo’n beetje alles wat ik gelezen heb ook wel gelezen hebt qua YA etc. Ik raad je de Pendergast reeks van Preston & Child aan. Heel anders, maar heel spannend, met een beetje romantiek, een beetje fantasy, een beetje thriller en een beetje detective. De reeks begint met de Vloek van het Oerwoud (The Relic) en het laatst uitgekomen boek is The Obsidian Chamber.
  De eerste verhalen spelen zich voornamelijk af in het New York Museum of Natural History, waar special agent A.X.L. Pendergast bizarre moorden door een gemuteerde mens moet oplossen. In de latere boeken speelt zijn soort van nichtje, Constance Greene een grote rol. Zij komt uit de 19e eeuw en is nog steeds in leven, zonder een vampier te zijn.

 9. Een van de boeken die dit jaar het meeste indruk op me hebben gemaakt, is Hex van Thomas Olde heuvelt. En natuurlijk alles van Kiera Cass en Terry Pratchet

 10. Mijn favoriete serie ever is de Miss Peregrine’s home for perculiar children serie van Ransom Riggs.

  Toen ik het eerste deel voor het eerst las was ik totaal overrompeld door de originaliteit. Ik voel mezelf ook nogal ‘peculiar’ op een bepaalde manier waardoor ik me echt kan inleven in de boeken. Ook raakt Ransom mij met precies de goede snaar, ik werd namelijk oprecht bang voor de schepsels die in het boek beschreven werden. Dit heb ik niet vaak maar tijdens het lezen vermijdde ik toch liever even een donker hoekje op straat.

  Ik schrik ook altijd van de hoeveelheid mensen die deze boeken nog niet gelezen hebben. En ik wil altijd in hun gezicht schreeuwen dat ze gestoord zijn en opgepeuzeld worden door schepsels.

 11. Ik weet niet of je de serie al gelezen hebt, maar ik raad je de Vrees Me – serie door Tahereh Mafi aan. Die is écht heel goed.

  En ik raad je de serie aan met daarin mijn favoriete boek van 2016: de Hof van Doorns en Rozen – serie door Sarah J. Maas. Een soort combinatie tussen YA en NA en een geweldige fantasywereld.

 12. Ik heb geen idee of je het boek al hebt gelezen of niet maar ik raad je The Kiss of Deception aan geschreven door Mary E. Pearson. Dit is echt een heerlijk fantasy boek met een goede worldbuilding en fantastische personages. Je wordt constant op het verkeerde been gezet en er zit een plottwist in waar je U tegen zegt.

 13. super leuke actie!

  Ik denk dat je 1000 stukjes van jou heel leuk zal vinden, maar ook het boek van onze eigen Vlaamse in de ban van de wolf en deel 2. Het zijn stuk voor stuk leuke boeken waarbij reizen een rol speelt en je vecht voor wat je wilt!

 14. AIR AWAKENS van Elise Kova! Liesbet Je hebt dit nodig in je leven <3 Fantasy, Romance, Suspense, vleugje van Avatar (airbender) het heeft het allemaal. De boeken zijn vorig jaar en het afgelopen jaar uitgekomen. Het is een serie van 5 boeken die je nu allemaal kan lezen en er komen ook nog prequels uit! whoop whoop! Vind je het tof kan ik je wellicht ook nog een gesigneerde bookmark sturen 😉

 15. Ik weet niet zeker welke je al hebt gelezen, dus voor de zekerheid raar ik er 2 aan! Ten eerste Water & Vuur van Victoria Scott. Ten tweede Cinder van Marissa Meyer . 🙂

 16. Mijn suggestie voor jou is The Elder Races-serie van Thea Harrison.
  Daarom heb je het eerste deel ‘Dragon Bound’ voor je kerstcadeau gekregen 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.