Foto-update #216

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik was al een tijdje op zoek naar eerder gedrukte foto’s die onvindbaar bleven tot ik een deel van hen opnieuw liet afdrukken. Ah ja, zo werkt dat hé.

Deze vrolijke Betty Boop postkaart ging richting Duitsland.

Dit ingepakte pakje is het resultaat van een ‘Laat ik het eens wat origineler proberen in te pakken’ – ingeving.

Uiteraard werd er de voorbije maand weer heel wat echte post verzonden. Bij het samenstellen van deze Foto-update viel het me op dat ik wel heel veel foto’s van postkaart en met postzegels volgekleefde enveloppen op mijn gsm had staan. Misschien moet ik daar binnenkort af en toe een eigen blogpost rond uitwerken zodat de Foto-update niet te uitvoerig worden.

Dit leuke afspraakje is al van 22 april geleden. De foto’s haalden de vorige Foto-update net niet waardoor er deze maand twee leuke afspraakjes met Annlies aan bod komen.

We probeerden eens een ander lunch-adresje uit maar besloten vervolgens allebei dat het niet echt voor herhaling vatbaar was. We bezochten  een paar winkels waaronder Wunderkammer waar we deze met bloempotten in de vorm van dierenhoofden gevulde muur bewonderden en mooie sokken zagen (die me jammer genoeg niet passen) en genoten bij ’t Stad Leest van een heerlijke scone.

Ik kocht geen, ik herhaal – GEEN – boeken. Ook deze mooie boekenwinkelpuzzel bleef staan vermits hij 1000 stukjes telt. Zelfs het kaartje dat me aan het Zwanenmeer deed denken liet ik mooi achter. Al keerde ik wel met twee andere kaarten terug naar huis.

Samen Aziatische koekjes testen,

ontdekken dat ik de Chai Latte van bij ’t Stad Leest heel lekker vind,

dat het een goede keuze was om te stoppen in Een ijzeren vlam vermits ik in het volgende boek wel sneller vorderde

en dat er zoiets als een edelstenen hartjes draaiautomaat bestaat.

Voor een gezellig nichtjesontbijt besloot ik een granola met vier noten aan te vullen met gedroogde aardbeien en witte chocolade en dat bleek een lekkere combinatie te zijn.

Het bezinksel van mijn verse thee leek meer weg te hebben van een Duitse herdershond dan de grim. Maar toch maar goed opletten de komende weken.

Nu we dan toch nog Harry Potter aan het verwijzen zijn … één van de mensen met wie ik al een paar keer kaarten heb geruild vroeg me of ik drie Harry Potter kaarten naar haar dochtertje wilde sturen in plaats van naar haar. Natuurlijk! Deze envelop werd dan ook geadresseerd aan dat meisje met een omschrijving van haar kamer.

Snelle salade vermits ik alleen thuis was . Het was er eentje met mango en garnalen.

Nog meer Harry Potter postkaarten om te ruilen maar dit keer met een andere persoon.

Ik genoot ook van een gezellig dagje in Eindhoven met mijn nicht en bezochten daar enkele van onze favoriete adresjes (Mint, Bagels & Beans, TK Maxx, …) maar ontdekten evengoed deze mooie Intertoys die wijselijk de mensen naar binnen lokte met Lego-bloemen. Er stonden zo’n mooie opstellingen dat ze meteen de aandacht trokken. De prachtige muurschildering rechtsbovenaan in de collage deed dat trouwens ook.

Post voor mijn metekindje,

pap voor manlief

en valt het heel erg op dat ik het fijn vind om de achterzijde van een postkaart zo te versieren dat ze bij de voorzijde past? 🙂

Het lijkt stileltjes aan alsof ik vaker niet thuis was dan wel. Dat is niet het geval maar ik denk er wel veel sneller aan om foto’s te maken wanneer ik niet thuis ben. Deze onverwachtse ontmoeting in Bobbejaanland moest uiteraard wel vereeuwigd worden op foto. Je komt immers niet elke dag een dinosaurus tegen. Laat staan één die met een brede glimlach wil poseren voor een selfie.

Naast postkaarten versieren en verzenden werd er ook nog wat geknutseld. Zo maakte ik een verjaardagskaart voor mijn neefje én een voor mijn nicht. Plus een scrapbooking-album gevuld met foto’s van onze nichtjesdagen van het voorbije jaar.

Om vervolgens weer verder te gaan met het versieren van kaarten om te ruilen. Want dat gebeurt nog steeds frequenter dan ik had verwacht.

Hoera voor lekkere salades,

mooi weer waardoor je buiten in de schaduw kan lezen,

postkaarten ruilen met mede Harry Potter fans

en nieuwe recepten testen die goed meevallen.

Ik kreeg mooie bloemen cadeau en besloot een reddingsactie te doen toen een groot deel van de bloemen vrij snel begon te verwelken.  Hierdoor konden de nog mooie bloemen langer blijven staan.

Mijn metekindje kwam nog eens op bezoek dus werd er iets lekkers klaargezet tegen 15u. We speelden ook samen Skip-Bo Junior en maakten iets met strijkkralen.

Ik versierde weer wat enveloppen,

bezweek nadat mijn nicht me een foto vanuit Engeland had gestuurd waar ze van een scone aan het genieten was en haalde daardoor de scone bakmix boven die ik een tijd terug in een expatshop in Utrecht had gekocht

en stak deze Lego boekenwinkel nog eens in elkaar.

Ja hoor, nog

meer

versierde

postkaarten. Ik vind het steeds extra fijn wanneer ik bij dat versieren een knipsel of sticker kan gebruiken die ik al heel lang heb klaarliggen voor het perfecte moment/project.

Bij deze envelop moest weer behoorlijk gepuzzeld worden voor alle postzegels én de luchtpost sticker (vandaar het vrije plekje links) er op pasten.

Ik schreef ook weer een Amnesty brief.

Enkele foto’s van maaltijden: Oosterse parmentier, een improvisatie pokebowl, bosbessen als snack en een lekker recept van Lenna Omrani dat ik op haar Instagram account tegenkwam. Al werd het wel een veggie versie in plaats van vegan vermits ik bij ons in de supermarkt nog geen vegan tortellini tegenkwam.

We hebben het tweede leuke afspraakje met Annelies bereikt. Dit keer gingen we naar Leuven waar we zowel al bekende adresjes (Brown Sugar, Picarto, BarBoek, deSlegte, …) als nieuwe bezochten.

De lekkere pokebowl is bijvoorbeeld van Baru, de leuke Sesam Straat handpop zagen we bij Grasshopper (ik had echt geen flauw idee dat die een filiaal in Leuven hadden) en pauzeren met iets lekkers deden we bij Choco Latte.

Dit keer dachten we er wél aan om nog eens een foto van ons twee samen te maken.

Oh en voor wie het zich afvraagt … Ja, we bezochten meerdere boekenwinkels (in één van hen hadden ze zelfs – het leek wel speciaal voor mij) een tafel vol paarse covers uitgestald) en NEE, ik kocht opnieuw geen boek.

Het zesde deel van Tilly and the Bookwanderers staat ondertussen echter wel op mijn verjaardagswenslijst én Heavy Metal Badger trok meteen mijn aandacht als Hufflepuff.

Er werd veel verse thee gedronken,

te rijpe bananen waren de motivatie om nog eens bananenmuffins te maken

en deze Indian Vegan Butter Chicken (alweer eentje van Lena Omrani) werd ook nog eens klaargemaakt.

In die mooie winkel in Utrecht waar zoveel Lego-bloemen stonden uitgestald kocht ik deze kersenbloesemset en die staat ondertussen op de kast te pronken. Ik ben geen fan van roze maar wél van kersenbloesems.

Nogmaals twee versierde postkaarten voor een swap

en een natte maar heel gezellige dag in Brugge waarop ik blijkbaar vooral foto’s van het eten en drinken maakte. Er waren die dag echter veel meer toeristen dan verwacht (voor een dinsdag toch) waardoor we de drukke plekken een beetje gemeden hebben. Mooie locaties en sfeerbeelden maken deden we die dag dus niet. Ik bezocht er echter beide filialen van Olleke, Alfa Papyrus, Toucan, Suzie & Gus en genoten volop van het bijpraten.

4 gedachten over “Foto-update #216”

 1. Wat zijn die dierenkoppenbloempotten leuk!
  Super dat je je liefde voor Harry Potter met andere kaartjes- en postliefhebbers kan delen ook.
  Die Lego-boeketten zijn indrukwekkend én superleuk. Ik had er waarschijnlijk eentje gekocht denk ik (wat je blijkbaar zelf ook hebt gedaan)!
  Ik wacht nog steeds op de Nederlandstalige versie van Matilda en de Boekdwalers, nog even geduld denk ik. Wel leuk hé, die thematafels in boekhandels?
  Fijn om te zien dat je zo veel leuke uitstapjes hebt gemaakt!

  1. Ze hangen zowel bij ’t Stad Leest als bij Wunderkammer maar ik vrees dat je er meerdere moet hebben vooraleer het een tof effect heeft. Af en toe moeten we onszelf eens verwennen hé. Deze kersenbloesems gaan sowieso langer staan dan de echte want wat is die hun bloeiperiode kort. Daar ben je ondertussen al even op aan het wachten hé. Ik duim mee dat de vertaling er daadwerkelijk komt.

 2. Leuk en lekker overzicht! Fijn dat ik er ook weer een paar keer bij mocht zijn Ik denk dat ik eens op zoek moet naar een Lego orchidee want echte lijken het hier nooit lang uit te houden.

  1. Ik vond het zelf ook extra fijn doordat jij er bij was. De Lego orchidee stond lange tijd op mijn wenslijstje maar toen ik ze in het echt zag bleek ze toch wat teveel te glanzen om overtuigend over te komen. Oh en mocht het een troost zijn mijn drie orchideën zijn momenteel om de beurt hun bloemen aan het verliezen. Binnenkort is het dus weer duimen dat er een nieuwe tak zal komen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.