Aanwinsten Mei 2024

Alweer een maand voorbij. Wat blijft de tijd voorbij vliegen. Ook de voorbije weken kocht en kreeg ik weer enkele leuke zaken. Veel postkaarten bijvoorbeeld, maar ook vervanging voor mijn Hogwarts handtas die er ondertussen uitzag alsof ik elk jaar driemaal had overgedaan, twee zaken die heerlijk ruiken én in aanbieding waren (tja, dan is het het moment hé), …

Het zal niet als een verrassing komen dat er hier de voorbije weken weer heel veel mooie kaarten toekwamen. Het postkaarten ruilen doet me steeds meer beseffen hoeveel mooie boekige kaarten er te vinden zijn. Boekenwinkels, bibliotheken, mede-booknerds, …

Het kaartje linksboven was verrassingspost. Door een vraag correct te beantwoorden kreeg ik deze mooie kaart (er staat zelfs een das op) toegestuurd vanuit Amerika.

Skip-Bo Junior kocht ik om met mijn metekindje te spelen. Diezelfde dag ging ik ook even bij de Kringloopwinkel langs en daar ontdekte ik deze strijkparels eenhoorn set én (tegen de volgende keer dat ze komt spelen/knutselen) een mandala maker die niet mee op de foto staat.

Van manlief kreeg ik dan zelf weer een mooi boeket bloemen.

Ik vermelde het al in de intro maar mijn Hogwarts handtas begon er na enkele jaren non-stop in gebruik te zijn geweest uit te zien alsof hij net als Harry Potter menig avontuur had overleefd maar er behoorlijk wat littekens aan had overgehouden. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe handtas. Deze blauwe handtas van Hedgren past overal bij en is handiger in gebruik doordat hij wat kleiner is dan de Hogwarts schoudertas. Een ereader krijg ik er nog net mee in maar een boek lukt nu niet meer.

Er was nog eens een Treaclemoon actie bij het Kruidvat met bijzondere geuren dus werd mijn collectie weer wat groter zonder dat het me veel heeft gekost. Alleen mogen ze nu wel even stoppen met interessante aanbiedingen vermits het ongetwijfeld een tijd zal duren voor ik alle flessen heb opgewerkt.

Het zou kunnen dat ik voor mezelf ook deze nieuwe Harry Potter Lego-set van de Hogwarts Owlery kocht. Je moet er immers wat voor over hebben indien je zeker wil zijn dat je post goed zal aankomen.

Sinds ik deze theemaker heb gekocht drink ik veel vaker verse thee. Bij mijn silicone thee-infusers ontsnapte er vaak losse thee door de vrij grote gaatjes en bij het fijne zeefje dat ik bij Dille & Kamille kocht kwamen de theeblaadjes vaak vast te zitten tussen het geplooide metaal. Dat bovendien ook vrij snel begon te roesten. Dit systeem is echter veel handiger dus ik ben fan.

Nog meer boekige kaarten en eentje dat met wat fantasy aan Harry Potter doet denken. Deze kwamen als ik me niet vergis uit Frankrijk, 2x Nederland en Duitsland.

Nog meer boeken -en Harry Potter kaarten. Die met Hermione voor Flourish & Blotts had ik al een paar keer gemist maar dit keer was ik er op tijd bij. In de gevulde boekenkast zijn dan weer heel veel referenties naar allerlei verhalen te ontdekken én de boekenwinkel met het meisje op de ladder ziet er dan weer heel uitnodigend uit.

Tussen de kaartjes vind je ook mijn nieuwe jurk. Ik bestelde zowel deze jurk als een tweede exemplaar van mijn favoriete boekenjurk. Beide in een kleinere maand dan mijn eerste exemplaar.

Mooi versierde Harry Potter kaarten met al wat oudere illustraties, een toffe otter-postzegel én nog een boekige kaart er bovenop.

Maar ook drie kaarten met lezende kinderen en fantasy-elementen plus vier leuke Harry Potter & één Fantastic Beasts postkaarten. De kaart met het Hogwarts kasteel en die van de Hufflepuff slaapzaal waren mijn twee favorieten. Het werd zelfs nog leuker toen ik ontdekte dat er een aantal extra’s in de envelop zaten waaronder dit leuke stickervel van Fred & George op de Quidditch World Cup.

Nu we dan toch bezig zijn met het tonen van favoriete kaarten … zodra ik deze vier boekenwinkel kaarten zag was ik meteen verliefd. Op kaartjes ja. Dat kan! Eentje voor elk seizoen van het jaar dus en ze zien er stuk voor stuk prachtig uit.

Ik waagde me ook voor het eerst aan een verrassingsswap waarbij ik dus geen flauw idee had wat voor kaart ik zou krijgen. Het werd dus deze roze boekige kaart met een wit vogeltje in plaats van een zwart.

Van mijn metekindje kreeg ik dit schattige wc-rol mannetje dan verdacht veel weg heeft van Harry Potter die de sorteerhoed niet kon overtuigen en dus toch in Slytherin terechtkwam.

De tweede fles douchegel van Treaclemoon zorgt er dan weer voor dat ik ruik alsof ik wat lang bij Honeydukes heb staan ronddwalen.

Meestal ben ik niet zo’n fan van het inpakpapier bij Aldi maar deze mooie zomerse bloemenprint trok wel meteen mijn aandacht.

Die theemaker gaat nog vaak van pas komen vermits mijn nichtje op vakantie ging naar Engeland en zo lief was om mij van een nieuwe voorraad Bird & Blend thee te voorzien. De blueberry pancakes en Jelly & Ice Cream vind ik tot nu toe het lekkerste. Ik koos ook nog eentje met bosbes en perzik uit plus de Love Potion mengeling met zwarte thee en chocolade plus een grotere zak van de Bananabread Chai die ik vorig jaar ontdekte.

Daarnaast kreeg ik er meteen ook shortbread en koekjes met framboos bovenop. Ik heb dus alles in huis voor lekkere theemomentjes.

Wat is jouw favoriete aanwinst van de voorbije maand?

Oh en voor degene die goed hebben opgelet. Ik heb inderdaad geen enkel boek gekocht. De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. 😉

2 gedachten over “Aanwinsten Mei 2024”

  1. Ik heb eigenlijk al een hele tijd niks gekocht, behalve het nieuwste boek van Bart Moeyaert dan. Van deze post (thee! lego! boekendingen!) kan ik alleen maar blij worden :-). Zo fijn dat je je aanwinsten hier blijft delen!
    De zeep van Treaclemoon kocht ik nog nooit, misschien moet ik er eens op letten als er nog eens een promo loopt!

    1. Dat is natuurlijk ook de reden dat ze hier bij de Aanwinsten belanden. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je blij van wordt. Van iets kleins als een postkaart tot iets groots als een mooie jurk of handtas. Nu maar hopen dat die laatste twee heel lang mogen meegaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.