Gelezen in Mei 2024

Er werd gelezen de voorbije weken. In aantal is het zelfs behoorlijk indrukwekkend met niet minder dan 21 (ja, dat lees je goed) exemplaren. Maar ik moet er wel meteen bij melden dat het ‘a manganificent month’ was en ik in mei uitsluitend manga’s uitlas. Ik begon ook aan een boek van Jill Shalvis (The Friendship Pact) en las behoorlijk wat Harry Potter fanfictie verhalen) maar kon geen enkel leesboek uitlezen. Hopelijk komt daar in juni verandering in want elk boek telt uiteraard wel maar mijn TBR gaat natuurlijk niet dalen wanneer ik manga’s van manlief lees in plaats van de boeken op mijn eigen TBR. Oops!


The Promised Neverland, Vol. 14 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 200p.
The Promised Neverland, Vol. 15 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 192p.
The Promised Neverland, Vol. 16 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 208p.
The Promised Neverland, Vol. 17 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 192p.
The Promised Neverland, Vol. 18 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 200p.
The Promised Neverland, Vol. 19 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 216p.
The Promised Neverland, Vol. 20 – Kaiu Shirai en Posuka Demizu – 240p.

Solo Levelling, Vol.8 – Chugong – 306p.
Shiori’s Diary, Vol.1 – Tsuya Tsuya – 160p.
Shiori’s Diary, Vol.2 – Tsuya Tsuya – 168p.
Shiori’s Diary, Vol.3 – Tsuya Tsuya – 160p.
The Eccentric Doctor of the Moon Flower Kingdom, Vol.1 – Toru Himuka – 174p.

The Saint’s Magic Power is Omnipotent, Vol.1 – Yuka Tachibana – 180p.
The Saint’s Magic Power is Omnipotent, Vol.2 – Yuka Tachibana – 180p.
The Saint’s Magic Power is Omnipotent, Vol.3 – Yuka Tachibana – 180p.
The Saint’s Magic Power is Omnipotent, Vol.4 – Yuka Tachibana – 184p.
The Saint’s Magic Power is Omnipotent, Vol.5 – Yuka Tachibana – 180p.
The Eccentric Doctor of the Moon Flower Kingdom, Vol.2 – Toru Himuka – 200p.

PULSE, Vol.1 – Ratana Satis – 208p.
PULSE, Vol.2 – Ratana Satis – 240p.
The Eccentric Doctor of the Moon Flower Kingdom, Vol.3 – Toru Himuka – 196p.

Natuurlijk vond ik niet elk van hen even geweldig maar bij The Promised Neverland stond ik er bijvoorbeeld van versteld dat ze die 20-delen tellende serie van het begin tot het einde interessant hebben weten te houden. Bij lang lopende reeksen lijkt me dat immers een behoorlijke uitdaging maar die manga’s wisten mijn aandacht de hele tijd vast te houden en me benieuwd te maken naar wat er nog zou komen.

Ook voor The Saint’s Magic Power is Omnipotent telt die omschrijving.

Bij zowel PULSE als The Eccentric Doctor of the Moon Flower Kingdom heb ik de manga’s graag gelezen maar deze houden me minder in hun greep.

Solo Leveling is dan weer één van de series waarbij ik ondertussen het gevoel krijg dat het toch wat veel van hetzelfde begint te worden. Knap hoor, daar niet van. Maar ik kon me dit keer dus niet van dat gevoel ontdoen.

Cijfertjes:

Goodreads: 37/50
Gelezen boeken: 21
Geleende boeken: 21
Gelezen bladzijden: 4164p.
TBR: 165

Wat was jouw favoriete boek de voorbije maand?

4 gedachten over “Gelezen in Mei 2024”

  1. Indrukwekkend! Ik moet toegeven dat ik nog nooit een Manga las :-).
    Hier staat het lezen op een lager pitje, maar ik las o.a. wel de laatste nieuwe van Bart Moeyaert uit. Ik twijfelde even of ik het soort boek wel leuk zou vinden, maar Meester Moeyaert heeft mij niet teleurgesteld!

    1. Fijn dat Bart Moeyaert je opnieuw kon overtuigen. Het zou jammer zijn mocht daar ineens verandering in komen hé. Maar gelukkig zijn er nog enkele zekerheden in het leven. Misschien hebben ze wel wat manga’s in de bibliotheek van Gent. Mocht je je er ooit aan willen wagen.

    1. Oops, ik hou dat dus totaal niet bij. Het waren er die zich jaren na de boeken afspelen waarin Harry en Snape een koppel vormen. Ik vind het echt straf dat mensen dat zo kunnen schrijven dat het geloofwaardig overkomt. Ik probeer er aan te denken om de titel en auteur te noteren wanneer ik er nog eens een goede tegenkom.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.