Aanwinsten Maart 2024

Er blijven hier leuke zaken toekomen. Qua boeken valt het nog mee op het moment dat ik aan deze blogpost begin. Exact eentje tot nu toe, maar het is dan wel een heel mooi recensie-exemplaar. In maart mocht ik vooral heel veel mooie postkaarten én zelfs een heus lente scrapbooking album ontvangen. Daarnaast kocht ik ook enkele andere zaken en ben ik aan het wachten op een bestelling om een boekige ergernis van me op te lossen. Met wat geluk kan ik die nog deze maand gaan ophalen.


Ik overdreef echt niet toen ik zei dat ik veel én mooie postkaarten toegestuurd kreeg. Eentje met een raaf, twee boekige kaarten, twee dassenkaarten en twee Harry Potter kaarten waarvan eentje met één van mijn favoriete scènes uit de verfilmingen (namelijk die waarin de eerstejaars samen met Hagrid ’s avonds in het donker bij Hogwarts aankomen. Vlak voor ze in de bootjes stappen die hen naar het kasteel overzetten.) en een andere in Hufflepuff thema (inclusief boek!)

Het spreekt voor zich dat ik hier telkens aan het glimlachen was wanneer ik die postkaarten zag liggen.

Ook dit prachtige recensie-exemplaar van Rebecca Yarros’ Een ijzeren vlam kwam met de post toe. Ik ben er momenteel nog in bezig maar vermits het lezen ook deze maand slechts moeizaam lukt ziet het er momenteel niet naar uit dat ik het boek nog deze maand zal uitkrijgen. Fingers Crossed dat daar misschien toch nog verandering in komt én ik er plots doorheen sprint.

Ze hebben er weer een pareltje van gemaakt hoor. Ik was zelf al meteen fan van de opnieuw mooi bedrukte bladeren. Maar Daarnaast staat er aan de binnenzijde van de hardcover ook een mooi gedetailleerde landkaart (inclusief draken uiteraard) en zat er tussen het boek ook een losse postkaart met daarop een plan van Het Basgiath Oorlogs College.

Een leuke extra – meerdere zelfs – vond ik ook terug toen ik mijn lente-bestelling van AnotherView aan het uitpakken was. Als eerste kwam ik immers een bedankt-kaartje, vier bladwijzers én twee stickers tegen. Mijn eigen bestelling bestond uit de nieuwe boekige lente-illustratie, twee van haar nieuwe stickers (twee van elk vermits die sowieso gebruikt zullen worden), …

Twee bladwijzers in lente-thema, een setje kerstkaarten met enveloppen (niet op de foto) en sluitzegels erbij én deze geweldige totebag die was afgeprijsd vermits hij witte schouderbanden had gekregen in plaats van zwarte. Ok, met zwarte schouderbanden was hij uiteraard nog leuker geweest maar ik vind hem nu al heerlijk én er past veel in.

Voor degene die zich nu afvragen of ik niet al veel totebags heb … Ja, dat klopt. Maar gek genoeg zijn de meeste van hen te klein om te gebruiken wanneer ik zowel drinken als een grote fles water mee wil nemen. Dat probleem heb ik dus niet met de totebags van Anouk. Deze is zelfs nog wat breder dan de andere herfstige tas die ik bij haar kocht (en vrijwel steeds gebruik).

Vermits ik het echt had gehad met het de winter bestelde ik niet alleen de lente-collectie van Anouk maar kocht ik mezelf ook bloemen. Dat doe ik voor mezelf niet zo vaak maar deze kunstbloemen zijn zo mooi dat je amper ziet dat het geen echte zijn én op deze manier kan ik veel langer van pioenrozen genieten.

Ook kocht ik op één en dezelfde dag zowel een amethyst armband als twee blokken knutselpapier én de perfecte brillendoos voor mijn leesbril.

Diezelfde dag had Annelies als verrassing dit prachtige lente-album voor me bij dat ze voor me had gemaakt. Ik was duidelijk niet de enige die naar de lente aan het uitkijken was.

Mijn metekindje versierde een bladwijzer voor me

ik vond heel leuke paas-stickers bij Flying Tiger

en dit is alvast een tip over waar ik op aan het wachten ben. 😉

Deze Aanwinsten blogpost afsluiten doe ik (voorlopig alleszins want wie weet kan ik dat van de vorige collage nog tijdig in de winkel gaan ophalen) met nog meer prachtige postkaarten.

Zes in boeken thema (waarvan er drie niet op de foto staan), eentje met kniemand die aan yoga doet als vervanging voor een kaart die ze niet meer had,  4 magische Harry Potter kaarten waarvan er twee zelfs van bijpassende postzegels waren voorzien, eentje die me als thee-fan meteen aansprak, twee met dassen (tja, je bent een Hufflepuff of niet hé) én ook nog eentje die me aan mijn blog deed denken.

Edit:

Ja, het is nog op tijd gelukt! Ik kreeg dit jaar een prachtig recensie-exemplaar van De breekbare draden van magie. Alleen pastte dat mooie boek jammer genoeg niet bij mijn andere boeken. Vermits er nog geen plannen zijn om het boek nadien in een bijpassende softcover uit te brengen besloot ik op te zoeken of de gelimiteerde edities van de eerste drie delen nog beschikbaar waren.

Gelukkig was dat het geval en heb ik dus in één keer de rest van mijn boekenbudget gespendeerd door deze te bestellen. Waardoor ze nu wel weer mooi bij elkaar passen. Wel jammer dat de dustcover bij sommige van de boeken net iets te kort is waardoor je het contrast met de lichtere kleur van de hardcover bovenaan kan zien.

De dag dat ik de drie boeken van V.E.Schwab ging ophalen had ik ook mijn exemplaar van A Witch’s Guide to Fake Dating a Demon meegenomen zodat ik kon zien of dit vervolgdeel dezelfde afmetingen had. Ah ja, ze gaan me niet nog eens hebben liggen met boeken met hetzelfde coverontwerp met andere afmetingen. Deze had de juiste afmetingen en mocht dus mee naar huis waardoor ik nu even geen boeken meer moet kopen (of mijn boekebudget straal moet negeren en gewoon moet kopen wat ik wil).

Eén van de boeken van V.E.Schwab deed mee aan de totebag actie bij Standaard Boekhandel en de mensen van ons plaatselijk filiaal waren zo lief om een groene totebag voor me apart te leggen tegen dat alle drie de delen binnen waren en afgerekend konden worden.

Deze Perfictionist-versie was meteen mijn favoriet. Wat is die van jullie dit jaar?

Bij Action besloot ik de quote op één van de papierblokken op te volgen en mijn al vrij grote collectie knutselmateriaal nog wat groter te maken want ‘Do it because it makes you happy’.

Ik weet niet of het een bijwerking van de Diabetes is maar ik hou van de Treacle Moon geurtjes die doen denken aan snoep en zoete gebakjes. Vandaar dat deze Frosted Candy Angel (een tijdelijke editie) ook mee naar huis mocht komen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.